Eftertanke ved Jønsson

2018 WCL4 Eftertanke ved Jønsson

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson
Før kampen mod Vanuatu, Hamid Shah smiler og er afslappet i rollen som anfører.
Flere gange undervejs i turneringen oplevede vi monsum regn.
Efter den sidste kamp mod Vanuatu, men ingen slendrian, fysioterapeut Christina Kaa er prof. og drengene skulle strække igennem.
Efter nederlaget mod Vanuatu, hvor vi ikke vidste om vi var købt eller solgt
Frederik Klokker var igen en sikker skanse bag gærdet og bedste mand med battet. Han trænger sikkert til et par hviledage.
Jeremy Bray er efter et langt forløb lettet og glad for resultatet i Malaysia. 2 ugers ferie hos familien i Irland er helt sikker tiltrængt.
Hamid Shah øvede sig allerede i januar i at stå foran et kamera og levere sit budskab.

Danmark er nu kvalificeret til World Cricket Leauge-Div. 3

Det holdt hårdt. På et tidspunkt i dagens løb så det meget sort ud med hensyn til Danmarks chancer med oprykning til 3. division i World Cup-sammenhæng.

Men miraklet skete endnu engang med hjælp fra, ikke guder, men fra udregningssystemer (NRR) og en hårdtslående herre fra Bermuda (Leverock) kvalificerede vi os med nærmest mindst mulige margin, i forhold til værtsnationen Malaysia.

Danmarks holdleder udtalte i går, at vi i denne turnering har haft 2 matchbolde. Efter dagens succes, eller skal man kalde det et mirakel, lykkedes det os at hive vores tredje matchbold i land.

Selv om vi, indrømmet, ikke har været uheldig i denne turnering på de rigtige tidspunkter, har der været mange positive oplevelser.

På forhånd stillede vi op med et talentfuldt og meget ungt hold, der var uden de 3 tidligere veteraner: Amjad Khan, Aftab Ahmed og Yasir Iqbal. Og selv om de helt unge spillere måske ikke i første omgang har været de mest dominerende, ser det ud til at landstræneren har fået nogle flere ”brikker”, at flytte med til de kommende opgaver.

De første 3 kampe var med til at skrue forventningerne op, og det blev nok lidt sværere at leve op til i de 2 sidste kampe. Nu er vi der altså, og hvorfor ikke stille målsætningerne lidt højere, når vi skal dyste i WCLdiv.3, og spille efter endnu en oprykning, når tiden kommer – kender efterhånden landstræneren godt nok til at mene, at han er enig.

Det var vel nok ikke den store overraskelse, at Frederik Klokker endte som vores bedste gærdespiller med sit century, faktisk det eneste i turneringen og scorede 221 points med et gennemsnit på 55,25 endte han som den tredje bedste gærdespiller i turneringen.

Også anfører Hamid Shah ( 179 points med et snit på 59,66) og Zameer Khan (131 points med et snit på 26,20), Monty Singh (86 points med et snit på 28,66) og Anders Bülow (57 points med et snit på 38,50) gjorde det godt med battet.

Nicolaj Damgaard Jørgensen den store overraskelse på den danske kasteside

Vi var inde på den ungdommelige del i begyndelsen, og må nok slå fast, at den største overraskelse på det danske hold hedder Nicolaj Damgaard Jørgensen. Denne unge lovende venstrehånds slowbowler har i holdets sidste 3 kampe vist, at han også på bedre plan kan koncentrere sig og bowle utroligt billigt. Selv om han kun tog 2 gærder på sine 30 overs, var hans økonomi-rate på kun 2,80 et sjældent godt stykke kastearbejde af et forholdsvis urutineret kastetalent. Det Nicolaj måske skal udvikle sig mere til er også at blive en ”Wickettaker” uden at han bliver dyrere i sin kastning.

Det har hovesaglig været spinbowlerne der har været meste fremtrædende – Nicolaj Damgaard Jørgensen 30, overs 4 maidens 84 runs og en økonomirate på 2,80 er nævnt, Basahir Shah 49 overs 5  maidens og 193 runs med en rate på 3,93, Hamid Shah 22 overs 0 maidens 96 runs og en rate på 4,23. Alle flotte resultater og med hensyn til Saif Ahmad, gjorde han det udmærket både med bat  og bold trods hans åbenlyse håndskade. Brødrene Henriksen og Shangeev Thas lyste op på tidspunkter, og var med til at opretholde et bredt landshold, der kan holde i mange år.

Hele herligheden med oprykningen til 3.division skete som nævnt i sidste øjeblik, oven på en turnering, der sjovt nok ikke var præget af regn på sidstedagen trods de dystre vejrudsigter.

Stort tillykke til de danske spillere og ledere med dette flotte resultat, der i hver tilfælde stadfæster os som norden bedste hold de næste par år.

Jørgen Jønsson

Back To Top