Efter kampen i dag mod Vanuatu er vores skæbne nu lagt i andres hænder

Efter kampen i dag mod Vanuatu er vores skæbne nu lagt i andres hænder

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Vi kunne selv have afgjort tingene i dag men tabte desværre vores sidste kamp

Regnvejret har været en stor og afgørende affære i denne turnering, hvor Net-Run-Raten har spillet en stor rolle, med de mange afbrydelser der har været i halvdelen af kampene i Malaysia.

ICC har omsider besluttet, at to af kampene i dag ( Malaysia-Bermuda og Jersey-Uganda) skal spilles om i morgen, hvor finalen og placeringskampene ellers skulle have været afviklet, de er nu aflyst.

Vi ved nu, at Uganda stort set er i finalen. Men hvem der skal være den anden deltager, står stadig hen i det uvisse. Hvis Malaysia vinder i morgen over Bermuda, og Jersey slår Uganda, ender 4 hold med 6 points, og så skal den berømte NRR-regel i gang. Indtil i morgen, har det danske hold en bedre Run Rate end Malaysia og Jersey, men ikke bedre end begge kan forbedre deres NRR og gå forbi os.

Om kampen i dag mod Vanuatu, hvor vi selv kunne have afgjort tingene, battede vi først og scorede 234 for 9 på de tilladte 50 overs.

Anders Bülow blev dansk topscorer med 57 på 61 bolde, Hamid Shah 50 på 73 bolde, Frederik Klokker 44 på 66 bolde, Monty Singh 36 på 52 bolde og Saif Ahmad 23 på 34 bolde.

Efter kampen i dag mod Vanuatu er vores skæbne nu lagt i andres hænder 2
Nikolaj Damgaard, vores nye stjerneskud på kastesiden
Efter kampen i dag mod Vanuatu er vores skæbne nu lagt i andres hænder 1
Anders Bülow, her som bowler i dagens kamp. Men satte sit præg på kampen ved gærdet.

 

 

 

 

 

 

Det blev kun til 14 points til de sidste 4-5 gærder inden den danske halvleg blev lukket (234).

Holdleder Ole Roland fortæller ” Vi lavede for få points fordi vi spillede for forsigtigt og langsomt og fx mistede vi 4 gærder på 4 bolde” og missede i omegnen af 40 points” sagde Ole Roland.

Vi måtte helt hen til midten af vores marktur inden vi fik det første Vanuatu-gærde

Vi havde en sløj start i marken ”vi kastede for løst i begyndelsen, men holdet fik senere hjælp af spinnerne, der fik os tilbage i kampen” fortæller Ole Roland.

Først i over nummer 24 røg det ene åbningsgærde ved totalen 116 og det andet i over nummer 38 ved totalen 198. Det lykkedes dog danskerne at skabe en smule spænding til sidst hvor man snuppede yderligere 3 gærder, men Vanuatu passerede for 5 gærder i den sidste over, og vandt således med 5 stående gærder. Nicolaj Damgaard Jørgensen var for tredje kamp i træk Danmarks mest økonomiske kaster, og har formentlig spillet sig endelig ind på holdet. Han kostede kun 39 points på sine 10 overs. Mads Henriksen var igen billig -5-1-22-0 medens Saif resultatmæssig blev bedste kaster med 3 for 53 på sine 10 overs, Hamid Shah tog 2 for 31 på 6 overs.

Som nævnt spiller man de to afbrudte regnvejrskampe, Malaysia – Bermuda og Jersey – Uganda forfra, i morgen søndag, og dermed er det danske hold sat på pinebænken for at overvære de to kampe, som Uganda og Bermuda helst skal vinde, så rykker Danmark op i division 3.

”Vejret i morgen skulle blive det værste vi har set hernede, og hvis det regner væk, får de 4 hold hver 1. points, og ja, så rykker det danske hold op, men vi skal i så fald ikke spille finale” siger Roland. En lidt trist afslutning på en jævnbyrdig turnering, hvor regnvejr og NRR-regler måske kan redde det danske hold endnu engang.

Lad os give læserne de tørre Net-run-rate-tal over de hold der kan nå finalen

: Uganda 6pts +1,464 Danmark 6 pts +0,349 Jersey 4 pts +0,174 Malaysia 4 pts – 0,057

https://www.icc-cricket.com/video/678669

 

Jørgen Jønsson

 

 

 

Back To Top