ECB Level 2 - part one

ECB Level 2 – part one

  • Skrevet af: Alex Olsen

Sidste weekend i januar var Idrættens Hus ramme om det første ECB Level 2 trænerkursus i Danmark i flere år. Deltagere fra nær og fjern var mødt op i Brøndby til kursus, der på grund af et par sene afbud mønstrede ni deltagere. Lige fra Stockholm i nord over København til Serbien og helt fra Zimbabwe kom deltagerne.

På dette level 2 kursus havde DCF valgt at invitere deltagere fra mindre europæiske cricket-nationer, hvilket betød at tre kursister kom fra Sverige og én fra Serbien. Dertil kom Keith Dabengwa fra Zimbabwe, der sidste sæson såvel som denne sæson er tilknyttet KB. Foruden de internationale gæster var klubberne Svanholm, KB og Ishøj også repræsenteret.

Deltagerne med David Gelling i midten.

Om det var fordi de danske trænerne ønskede at imponere gæsterne skal jeg lade være usagt, men niveauet var højt, rigtig højt! Der blev arbejdet intensivt og seriøst med øvelser, teknik og coaching, hvilket imponerede både undertegnede og kursets engelske instruktør David Gelling.

Mest af alt blev jeg glad for at se den store lyst til at reflektere over egen praksis og stille spørgsmålet ”Hvorfor gør vi sådan her?”. Det tegner godt for de klubber, der havde deltagere med på kurset.

Dyb koncentration i ‘klasseværelset’

Vores gæster var også godt tilfredse med kurset. Bogdan fra Serbien har i hvert fald lært rigtig meget, siger han selv: ”Hele denne oplevelse har fået mig til at indse, hvor meget plads, der er til forbedring i min trænergerning. Det har virkelig motiveret mig til at studere spillet endnu mere og givet mig fremragende ressourcer til at gøre netop det”.

En af trænerne fra den anden side af Øresund var Shahzeb Choudhry, formand for Svenska Cricketförbundet. Shahzeb fortæller, at målet med trænerkurset blandt andet var at tage hånd om nogle af de udfordringer, de oplever. Han uddyber: ”Cricket vokser voldsomt i Sverige og derfor har vi et stort behov for crickettrænere” og fortsætter: ”som alle gode naboer gør, har DCF forsøgt at hjælpe os og inviteret vores trænere med på dette kursus, det er vi taknemlige for”.

Begge deltagere melder desuden at de glæder sig til at vende tilbage til anden halvdel af kurset i april, hvor de vil lære endnu mere og bygge videre på de gode idéer, de allerede har taget til sig.

/Carsten Martensen (red GV)

Back To Top