skip to Main Content
Det slag gav kattekongetronen 21

Drenge og piger spiller højt tempo

  • Skrevet af: Thomas Ren Kronby

Når de yngste spiller mange kampe på søndag 11.marts i Kolding. Så bliver de heppet på vej af trænere, forældre, unge hjælpere ved dommerbordet og med besøg af en hårdtarbejdende Nicolaj Damgaard. Han vil fortælle at rejse med sin sport, og bede de unge, trænere og andre fremmødte heppe på det danske herrelandshold i april i Malaysia.

Mini-cricket er giver nye bowlere mange chancer

På søndag vil du se bowlere under 12 år kaste måske for første gang i kampe. Derfor kaster de i mini-cricket 3 bolde ad gangen denne søndag. Så spillet roterer mellem mange bowlere (kasterne), som vi også ynder at kalde opgiveren.

Udover at roterer bowler, så får batterne også 6 bolde at score point fra pr kamp. Denne form for par-cricket giver lige mange bolde for alle. Nu kan både de øvede og de nye scorer så meget som muligt på lige mange bolde. Vi regner med højt tempo, og glade børn som slår bolden i alle retninger.

Hallerne kommer til at nå kogepunktet – og cricket giver mange rejseoplevelser

Stævnet har lige mange hold tilrejsende fra Øst og Vest Danmark, og får besøg af en travl ung mand i landsholdsforberedelse. Nicolaj Damgaard er en af de mange spin-bowlere der kæmper hårdt for sin plads i herrelandsholdets opstilling i ICC division 4 (World Cricket League 4) i Malaysia i slutningen af næste måned.

Senior National Weekend 3
Nicolaj Damgaard viser stort engagement.

For 5 år siden flyttede Nicolaj fra sin fødeby Herning til Viborg for at starte sit voksne liv med uddannelse og Cricket Akademiet på SAV. Han spiller Elite-divisionscricket i Herning CC, men har allerede været på mange udlandsrejser med cricket.

Derfor vil venstrehånd-spinbowleren Damgaard godt give gode råd til de yngste på søndag i Kolding. Han fortæller at han glæder sig til at gense, hvordan drenge og piger prøver deres allerhårdeste for at ”få et gærde” eller danne ”et godt partnership”. Det viser at de har arbejdet hårdt for at lære cricket og teamarbejdet som er en vigtig del af spillet.

Søndag 11.marts bliver en dag hvor unge får tips til at blive gode cricketspillere. Og klubtrænere får mulighed for at høre om herrelandsholdets helt nye holdtræninger i denne vinter, frem til at Nicolaj Damgaard eller andre skal kæmpe for at Danmark kommer ind i Top 25 på verdensranglisten ud af over 100 lande.

Back To Top