DGI Idrætslederpris til Bovs formand og træner Shekib Naib Khail

DGI Idrætslederpris til Bovs formand og træner Shekib Naib Khail

  • Skrevet af: Alex Olsen

Det var en både glad og noget benovet Shekib Naib Khail der d. 26. april dukkede op til ‘møde’ i Aabenraa Folkehal: “Jeg troede, jeg skulle til møde om et tilskud til vores bane og var ved at sende en anden på klubbens vegne, men så ringede de fra DGI og sagde at det var mig personligt, der skulle være til stede. Og så var der bare en hel masse mennesker og så stod de pludselig dér og sagde mit navn.”

Shekib modtog DGI Sønderjyllands Idrætslederpris på baggrund af en indstilling fra Folke Kryger og Betina Jessen, der er henholdsvis tidligere og nuværende formand for Bov IF Hovedforening. Med prisen følger kr. 3000,- til Shekib personligt og kr. 5000,- til udstyr til Bov Cricket. Sidstnævnte blev dog modtaget af  Betina Jessen på crickets vegne, fordi Shekib meget betegnende skulle videre.

En glad og ydmyg Shekib viser den flotte anderkendelse i form af DGI Sønderjyllands Idrætslederpris.

Shekib oplever at “prisen har kæmpe betydning og gør ham både stolt og endnu mere motiveret. Det er også en dejlig historie at kunne fortælle sin familie og venner og tænke tilbage på senerehen.” I dag har Bov tre hold – drenge (U14/15), junior (U19) og senior. Det er hans mål at tiltrække yderligere unge spillere – “så mange som muligt” – og udbrede cricket til hele Sønderjylland. Og allerstørst er drømmen om at kunne spille med i de landsdækkende rækker – helst eliten og 1. division.

For blot 2 år siden blev Bov IF Hovedbestyrelse kontaktet af Shekib Naib Khail, som gerne ville oprette en cricketklub under Bov IF. Bov IF Cricket holdt stiftende generalforsamling den 26. maj 2015, og så gik det meget hurtigt. Der blev fundet diverse jordstykker, hvor der evt. kunne spilles cricket, og det endte med et stykke ved Grænsehallerne, som Aabenraa Kommune dog gav besked om, at klubben selv skulle slå græs på m.m.

Pitchen blev anlagt i foråret 2016, men det bevirkede, at græsset på anlægget blev totalt ødelagt. Efter en række ansøgninger til forskellige fonde og andre instanser endte det med, at Bov IF Hovedforening lånte klubben 40.000 kr. for at få fræset og sået græs på anlægget. I dag har man en lidt bakket cricketbane i Kruså, der kan bruges til at spille på, men heller ikke mere. Derfor er det ret afgørende for Bovs spillere at banen udjævnes, så fx de mange muldvarpeskud ikke lægger hindringer i vejen for deres træning og kampresultater fremadrettet og så hjemmekampe i det hele taget kan gennemføres uden de udfordringer, der er i dag.

Rent sportsligt startede Bov IF Cricket i 4. division i foråret 2016. Alle kampe blev spillet ude i foråret, fordi græsset på den nye bane endnu ikke var stærkt nok. I løbet af efteråret blev alle hjemmekampe så spillet på anlægget i Kruså, og det endte med en total succes, idet holdet rykkede op i 3. division uden at have tabt en eneste kamp.

I sommeren 2016 blev Shekib kontaktet af de to flygtningecentre for uledsagede flygtningebørn i Tønder og Toftlund for at høre, om han kunne lave noget cricket for de unge mennesker. Det påtog han sig også og har her lagt et kæmpearbejde, der bl.a. helt overraskende for dansk cricket har medført: Et Dansk Mesterskab i indendørs cricket i slutningen af marts 2017 til Bov IF crickets juniorhold samt en 2. plads til seniorholdet.

Derudover er Shekib efterhånden også rigtig godt kendt på områdets skoler, hvor han har været ude og fortælle om cricket.

Shekib er 31 år, født i Afghanistan og kom til Danmark som 13 årig. Her i landet er han opvokset i Felsted, efter folkeskole og handelsskole arbejdede han bl.a. med PR. Han blev som 20-årige professionel cricketspiller i Tyskland bl.a. i München. I dag er han i lære som speditør hos Nagel i Padborg. De fleste dage i løbet af ugen arbejder han også i La Perla i Kruså og ellers laver han frivilligt arbejde for Bov IF Cricket og træner alle hold i klubben.

Hos DCF er vi både glade og stolte på Bov IF Crickets og Shekibs vegne og ønsker hjerteligt tillykke herfra.

Anden omtale:
Bov IF Cricket på Facebook: Kæmpe tillykke til formand/træner
Bov Idrætsforening på Facebook: Kæmpe tillykke til Shekib
DGI Sønderjylland på Facebook: Årsmøde med hædring af frivillige
Ugeavisen.dk/Bovbladet 10. april 2017: Bovs nye cricket-hold fejede al modstand af banen

Relaterede artikler:
En frisk pust – nej en stormvind

 

/GV

Back To Top