Det danske U17-landshold på en stor opgave i Holland

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Der venter det nuværende U17-landshold en stor og svær opgave, når holdet skal prøve at kvalificere sig til det endelige U19 World Cup i 2018.

Turneringen går i gang på lørdag den 23. juli kl. 11.00 hvor holdet spiller den første kamp mod Holland.

Selve kvalifikationturneringen bliver afviklet som en dobbelt turnering over 12 dage med de 4 hold – Holland, Danmark, Italien og Guernsey- og kun det bedste hold går videre til en slag mellemrunde sammen med Irland, Skotland og Jersey som til næste sommer spiller om den endelige plads til U19 World Cup i 2018.

Det danske hold er følgende: Oliver Damgaard Hald (anfører), Magnus Kristensen, Daniel Kølbæk, Athik Saumy, alle Herning, Jonas Henriksen, Azaan Ur-Rehmann, og Saud Munir alle Svanholm, Altamish Durani, Hamza Majid begge KB, Thibanish Prem, Shangeev Thas, og Marcus Knapp (keeper) alle Skanderborg og Saad Sheikh Odense, og Earth Gaj Nielsen, Esbjerg.

Den danske anfører Oliver Hald Damgaard skal forsøge at føre sit hold til succes
Den danske anfører Oliver Hald Damgaard skal forsøge at føre sit hold til succes

 

Før denne store opgave har holdet været ude i nogle testkampe på godt og ondt, med sejre over et meget ungt Irsk hold og et noget bedre Tyskland U.19, hvor også et nederlag viste, at tyskerne er stærkt på vej til at matche de danske ungdoms-landshold. Her havde en del af U17-spillerne lejlighed til at prøve deres kræfter af.

Meget hænger på Oliver Hald Damgaard og Jonas Henriksens brede skuldre. Ingen af de to spillere kan tillade sig at tabe koncentrationen både ved gærdet og som kaster. En spiller som Shangeev Thas, som efterhånden har erhvervet sig noget rutine på eliteplan. Han ved godt, at han skal opretholde sit gode spil, både som kaster og gærdespiller- der er ikke plads til at eksperimentere med sit spil med bat og bold.

Det gælder for hele holdet, at man nødvendigvis bliver nødt til at spille lodret i linjen på den gode længde, og kun gå på tværs på bolde der er korte og kommer over gærdehøjde.

Holdet besidder mange gode spillere. 10 -11 af spillerne er med i elitedivisionen, der hvis man vil leve op til det, de kan og skal, alle kan lave points. Her tænkes i flæng på Altamish Durani, Saud Munir, Magnus Kristensen, T. Premabanish og Earth Gaj Nielsen, blot for at nævne nogle, som alle har mulighed for at støtte holdets gærdeside, hvis de spiller disciplineret.

På kastesiden er det meget vigtigt, at de danske bowlere holder sig til det de kan, bowle med den gode længde ude for off-pinden, og ikke forfalde til at prøve for meget og dermed at kaste ude på legsiden.

Hvis dette ”puslespil” går op, kan det danske hold godt gå hen og overraske, og vinde turneringen.

Back To Top