Den danske gærdesiden faldt sammen

Den danske gærdeside faldt sammen

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson
Den danske marktur rejste sig men gærdesiden faldt sammen 3Frederik Klokker modtager bevis for sit 100 kamps jubilæum.
Den danske marktur rejste sig men gærdesiden faldt sammen 1Keeper Abdul Hashmis mor, var kommet langsvejs fra for at heppe på Danmark
Den danske marktur rejste sig men gærdesiden faldt sammen 2De danske spillere varmer op til kampen mod Singapore
Den danske marktur rejste sig men gærdesiden faldt sammen 4Anføreren Hamid Shah var den store spiller med 85 points

Den danske marktur rejste sig men gærdesiden faldt sammen

Singapore vandt klart kampen med 94 points

Selv om det danske landshold skal have stor ros for en ihærdig markindsats, hvor holdet fik rettet en katastrofal marktur op, efter at Singapore havde lagt ud med 140 på 23 overs, inden danskerne fik snuppet det første gærde.

Åbningsgærdet for Singapore Mulreja (57 på 79 bolde) og Dutta (87 på 80 bolde) satte grå hår i hovedet på de danske bowlere, hvor kun vores slowbowlere fik gærder.

Oven på den store offensiv fra Singapores gærdeside, efter den første halvdel af halvlegen, var det som nævnt vores slowbowlere der kom ind i billedet. Nicolaj Damgaard (2 for 36 på 10) Anique Uddin (2 for 36 på 10) og Saif Ahmad (3 for 46 på 9,3 overs), fik reddet noget af den dansk ære, hvor det så ud som om, at Singapore ville lave en halvleg på over 300. 254 for alle til Singapore, var rent faktisk et godt stykke arbejde af den danske mark. Så måske var der noget at gå efter, hvis vi fik styr på vores gærdespil.

Vi åbnede med Zameer Khan og Hamid Shah, og Zameer gik allerede i den 2 over. Så kom 100-kamps jubilaren Frederik Klokker ind til Hamid, Fredrik er kun den anden danske spiller der runder dette ”Century”,den anden spiller der har gjort ham kunststykket efter er Carsten Pedersen, der har spillet 116 landskampe. Jubilar Klokker, der suverænt er den danske gærdespiller, der har scoret flest points, nemlig over 3000 med et gennemsnit på knap 40,0, fortjente nok en bedre skæbne end den han led i dag. Han blev grebet ud efter at have scoret 12 points.

Anfører Hamid Shah fortsatte ufortrødent sit gærdespil og endte med at score 85 på 105 bolde. Hamid er ved denne turnering nok den eneste, der har spillet op til sin vanlige præstation, og måske nok lidt mere, når man tænker på, at han stort set ”rider alene”. Kun Saif Ahmad supplerede lidt med 23 på 24 bolde. De sidste 6 danske gærdespillere fik kun lagt 13 points til sammen på tavlen. Det danske hold endte med 160 for alle på kun 35,4 overs, tænk hvis vi havde stået i alle 50 overs, så var det måske blevet en spændende kamp?
Hvad er der galt med det danske hold, vil den nysgerrige læser naturligvis spørge?

Vi giver ordet til den danske landstræner Jeremy Bray ” Vi mangler totalt erfaring i forhold til de andre hold mht gærdespillet. Vi formår ikke at holde os inde i kampen, selvom vi kom flot igennem vores marktur til sidst. Vi kan ikke leve af at kun en spiller laver en stor halvleg, der skal være flere der byder ind med større halvlege. Vi har talentet, men er for uerfarne ” slutter landstræneren.
Det er et ungt hold som repræsenterer dansk cricket lige nu. Men man fristes til at spørge, er det fordi man har lagt en for svær taktik/vurdering mht til hvor stor halvlegene gerne skulle være? Eller måske snarere, har man lagt et for stort krav på vores gærdespillere, når de møder bedre modstandere hvor højt baren skal sættes, eller sagt på en anden måde, kan de nuværende spillere leve op til en høj strikrate, uden at miste deres gærde unødigt?

I morgen møder vi de ubesejrede værter Oman, og skribenten vover det ene øje, og tror det bliver en væsentlig bedre indsats fra det danske hold, vi kommer til at se.

Til beroligelse kan vi meddele, at det danske landshold stort set kan spille uden nerver. Der rykker ikke nogen ned, da ICC er ved at udvikle og inddele de nye internationale opgaver, som lige nu virker lidt indviklede, men vil blive offentliggjort senere.

Jørgen Jønsson

 

Back To Top