Vi gav ubesejret USA kamp til stregen

Vi gav ubesejret USA kamp til stregen

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Flot og koncentreret gærdestand af Monty Singh og Abdul Hashmi

Måske forståeligt at spillerne var lidt skuffede over ikke at have vundet kampen (se øverste billede)

Det danske hold var ved at skabe den helt store sensation, da vi på et tidspunkt havde amerikanerne slemt på hælene. Men en mellemting mellem nerver hos vores middelorder-gærdeside og USAs evne til at komme ind i kampen igen, gav os desværre det fjerde nederlag i turneringen.

Som nævnt havde vi USA’s gærdeside i knæ på et tidspunkt, hvor vi bowlede tæt og koncentreret – vi havde 5 af deres gærder nede for 136 efter 35 overs, og USA-holdet måtte virkelig kæmpe for hvert eneste points. Det lignede et billede hvor vi kunne holde USA på de 200 points, men de sidste gærder fik desværre lagt lidt mere på, og totalen endte på 230 for 8 gærder.

Det var igen mest vores slowbowlere, Nicolaj Damgaard, der kostede 20 i sin første over, men kom stærkt igen og endte med 2 for 51 på 10 overs, Bashir Shah, 1 for 45 på 10, Saif Ahmad 1 for 33 på 8 og Anique Uddin 1 for 23 på 5 overs, der stod for slæbet. Men også stor ros til pacerne Jonas Henriksen 1 for 37 , han bowlede meget tæt og kontrolleret da han kom på i anden omgang i de sidste 10 overs sammen med Jino Jojo der tog 1 for 34 på 8 overs.

Danskerne fik en udmærket start ved gærdet

Det danske hold gav ubesejret USA kamp til stregen 1
Unge Abdul Hashmi kan være stolt over sin indsats

Vores første gærde (Hamid Shah med ben for) røg først i den 10 over med 46, men Frederik Klokker blev grebet uden at have scoret.

Efterfølgende spillede Monty Singh (69 på 109 bolde) og Abdul Hashmi (48 på 68 bolde) fremragende og meget koncentreret med gode løb og fik straffet de løse bolde. Den normalt hårdtslående Saif Ahmad mødtes i en gærdestand med Anique Uddin, og på papiret så de danske chancer faktisk rigtigt gode ud. Men undertegnede, der så hele den danske halvleg, undrede mig lidt over hvordan Anique Uddin og Saif Ahmad til tider fungerede i denne gærdestand, hvor Saif almindeligvis stepper frem til de gode længdebolde, var han her meget svingende i sit spil med at spille alt for mange bolde som ”revers”, som stort set kun gav 1 points, i modsætning til når han spiller hårdt fremad. Alt i mens Anique havde sine problemer med USA’s bløde kastere, Anique brugte en strikerate på 63,3 og Saif Ahmad helt atypisk 66,6 på et tidspunkt hvor vi skulle lave over 7 pr. overs. Begge var kun i stand til at lave et grænseslag hver, på de 72 bolde de modtog. Dette blev nok for dyrt i længden for det danske hold, hvor de sidste gærder skulle helt op på over 8 points pr, over.

Det danske hold gav ubesejret USA kamp til stregen 2
En træt topscorer Monty Singh hang måske lidt med næbet over at hans halvleg ikke var nok til sejr

Vi nåede alligevel 214 for alle og manglede således kun 17 points for at vinde. En flot indsats af det danske hold, som burde havde vundet denne kamp, efter den meget flotte start efter de første ca. 30 overs hvor vi havde 133 for tabet af 3 gærder.

Den danske indsats lover godt før den sidste kamp på søndag mod Kenya, som er sidste chance for en sejr til det danske hold.

Det danske hold gav ubesejret USA kamp til stregen 3
Mads Henriksen med ryggen til er gået i skyggen

Jørgen Jønsson

Back To Top