Det danske hold får det svært i Oman 2

Det danske hold får det svært i Oman

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Landstræner Bray med ryggen til tænker nok mest på gærdesiden

Landsholdet er kommet i stærkt selskab.

Vi skal ikke bruge de to opvarmningskampe mod UAE som målestok for det danske holds deltagelse i ICC World Cricket League Div,3.
Men der er grund til at skrue forventningerne en anelse ned ved dette mesterskab i Oman.

Meldingerne fra landsholdets to opvarmningskampe har været sparsomme. Men ud af tallene kan man i hvert fald konstatere, at vores gærdeside kun har været i stand til at batte i henholdsvis 35 og 36 overs ud af de tildelte to gange 50 overs. 140 for 10 og 169 for 10 i de to tabte kampe er det blevet til.

Husker som gammel træner, måske nok for gammel, var en vigtig parole, at det først og fremmest er top-order-spillerne, der skal blive derinde som ansvarlige for at kunne batte alle de tildelte overs.

Ved godt, at det måske ikke helt er denne taktik, man spiller efter i dag, og Landstræner Jeremy Bray har normalt en dejlig optimistisk ide om hvordan og hvor hurtigt, man skal batte fra starten af. Men er vores gærdeside god nok, når man kommer ud for den noget tættere og bedre kastning? Eller skal man til netop denne store opgave ”pålægge” de forskellige spillere en mere struktureret plan, hvor man taktisk skal forholde sig til den bedre kastning man kommer ud for, og måske have mere tålmodighed og dermed også give sig selv en større chance for at batte alle overs. Spændende hvad det danske holde vælger i de kommende kampe. Men hvis UAEs kastning har været helt i topklasse, har det selvfølgelig været en uriaspost for det danske hold, og vi kan håbe, at de kommende modstandere vil være nemmere at bide skeer med.

Det ligger ikke helt klart, hvor vi egentligt havner, hvis vi ikke kommer mellem de to bedste hold? ICC er ved at lave en ny turneringsstruktur, men en ting er sikkert, hvis vi kommer mellem de to første, vil det være den største sensation i dansk cricket nogensinde.
Det danske hold får det svært i Oman 1

En lille dansk anfører i rødt var alligevel højst scorende mod UAE er var dog nogle opmuntringer i de to opvarmningskampe. Anfører Hamid Shah scorede i den ene kamp 90 points, og de to unge bowlere Jonas Henriksen (4 for 40) og Anique Uddin (3 for 31) var positivt.

Vi skal nok lave den bredeste gærdeside, når vi udtager holdet til den første kamp på fredag mod Uganda, hvis vi skal bruge alle overs, og den hovedpine har Landstræneren og anføreren allerede fået at arbejde med.

Jørgen Jønsson

Back To Top