Det danske gærdespil svigtede igen

Det danske gærdespil svigtede igen

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

U17-landsholdet måtte bruge hele 5 gærder for at passere det irske holds 85 points.

 At sige tak for kampen kunne begge hold leve op til
At sige tak for kampen kunne begge hold leve op til

 

1-DK-Nordirland , 3 dagen 003
Billede nr. 1. Thibanish Prem kanter til keeperen.

Kig godt på begge billeder, hvor to spillere fra Skanderborg spiller langt fra bolden stik mod trænernes instrukser
Billede nr.2     Kig godt på begge billeder(nr.1 og ne. 2) hvor i dette tilfælde de to spillere fra Skanderborg spiller langt fra bolden, som flere andre også gjorde, stik mod trænernes instrukser

Hvis det danske U17-landshold havde spillet op til deres bedste, ville det ikke være en overdrivelse at sige at der var to klasseforskelle på de to mandskaber. Nu kan vi nøjes med at konstatere, at der var en klasseforskel, efter det vi har set et par dage. Man kunne have håbet på, at det irske U17-hold frivilligt var gået til gærdet først, så der kunne være spillet lidt mere cricket.

Uden at være alt for humoristisk var det måske meget godt alligevel? Sådan som det danske hold spillede ved gærdet, er det jo ikke sikkert at de kunne holde 50 overs. I dagens korte kamp mistede vi 5 gærder på kun 14 overs

Set ude fra, virker det som om, at flere af de danske U17-spillere ikke har lyst eller mental styrke til at gennemføre en elitær opgave, når man bliver indkaldt til udvalgt hold.

Der er ingen der forlanger umuligheder, heller ikke når det drejer sig om en ”test-kamp” for det danske U17-landshold, der skal spille med i en vigtig ICC-turnering i Holland. En opgave der faktisk er vigtig for dansk ungdoms cricket.

Når man sidder tæt på det danske U17-landshold, kan man næsten fornemme, at der er nogle af spillerne, der ikke individuelt påtager sig den opgave det er, at være med til at skabe et homogent hold, hvor det kræves, at alle er med til at skabe det ”teamwork”, der skal til, når det går løs mod de bedre hold.

Dermed ikke ment, at man skal sidde som i et ”gravkammer”, når holdet batter, men det ville være ønskværdigt, hvis alle på holdet ville prøve at være ordentligt forberedt på den opgave, der nu engang foreligger. Sådan virkede det ikke i dag, men det håber vi så det vil gøre i næste uge i Holland.

Selve kampen startede med det udvalgte irske U17-hold ved gærdet, og det var så som så med kvaliteten af deres gærdespil. Den irske score blev 85 for alle på 33 overs med åbningsgærdet H. Warke som bedste mand med 23 points. Bedste danske kaster Sangeev Thas med 4 gærder for 24 på sine 10 overs, medens Saud Munir tog 2 gærder for 8.

Da skribenten har været berettiget kritisk med det danske gærdespil i den første kamp, og hvor trænerne fortalte, at man rent faktisk efterfølgende havde talt med spillerne om problemet med ikke at spille i boldens linje og gøre brug at et bedre benarbejde, var forventningen, at man fik set et dansk hold der havde læst på lektien (pitchen, være i linjen og bruge benene).

Men da danskerne kom ind, virkede det stadigvæk, som om man bare skulle spille på en vanlig kunstpitch, hvor man lidt lettere overlever med et dårligt benarbejde.

Denne gærde-entre gjorde man heller ikke helt ustraffet: vi måtte igen aflevere en del gærder – 5 – for at passere den lave irske total. Først da de to ”veteraner” Jonas Henriksen (13 not out) og Oliver Damgaard Hald (11 not out) forstod alvoren med holdets gærdespil, fik de lukket kampen. Topscorer på det danske hold var Sangeev Thas (29), der havde flere flotte stød, inden han blev grebet. Bedste irske kaster var J. Hunter med 3 gærder for 26 points.

Oven på kritikken af det danske gærdespil, kunne det måske se ud som om, at tiltroen til det danske holds deltagelse ved ICC Qualifier om 14 dage i Holland er pist væk. Men vi håber stadigvæk på dette hold, som indeholder nogle gode cricketspillere, men det kræver sandelig en mentalitets ændring på holdet.

 

Back To Top