De unge tabte til Sverige, som er på vej frem i cricketsporten

De unge tabte til Sverige, som er på vej frem i cricketsporten

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Godt det ikke var fodbold, så havde der været landesorg

Efter den knebne danske sejr i den første kamp skrev vi, at Sverige har overgået os i det danske cricketforbund rent medlemsmæssig. I går gjorde vores nordiske venner det også rent spillemæssig i en lige så spændende kamp, hvor det svenske hold passerede den danske score på 177, som i en ”Twenty20-kamp” er en temmelig høj score, på den allersidste bold. Nu er det jo aldrig sjovt at tabe til et svensk hold, men i dette tilfælde, hvor vi er en lille upåagtet idrætsgren, hvor de danske medier aldrig kigger til vores side, er det måske meget godt, at dette nederlag kommer til at gå stille og roligt uden om den store opmærksomhed.

Mads Henriksen bowler mod Sverige
Mads Henriksen bowler mod Sverige

Det så ellers udmærket ud i vores gærdehalvleg hvor vores to åbnere Saif Ahmed fra Svanholm (86 på 51 bolde) og unge Altamish Durani (34 på 33 bolde) lavede en god start inden Altamish blev grebet ved totalen 95. Træner Aftab Ahmed var nu lidt urolig og mente at halvlegen skulle være på ca. 190, på den meget hurtige bane. Vi endte med 177 for 6 hvor Mads Henriksen scorede 43 på 26 bolde som 3.gærde. Altamish Durani fik i disse to Sverige-kampe chancen for at bevise sit værd, og det gjorde han også udmærket, selv om han til tider virker meget urolig i sit spil- spiller for mange bolde for højt oppe på battet, til bolde han med lidt mere tålmodighed kunne spille i back, hvor han så ville få bedre tid til at spille bolden oppe fra og ned, så hans spil ikke bliver så luftigt.

Det Svenske A-landshold som til efteråret skal spille med i ICC-Europe 2. division, var ikke noget atletisk hold i marken, men havde blandt andet en kvik bowler U. Arif, som i den sidste over tog to gærder. Han tog landsholdspillerne Bharaj og Said Ahmed på to kvikke bolde, som de to danske gærdespillere ikke så meget af.

Saud Munir fik æren af at kaste den sidste over
Saud Munir fik æren af at kaste den sidste over

De svenske spillere var åbenbart bedre gærdespillere og gik fra starten frisk til sagen og havde næsten hele tiden et scoringstempo på 10 i hver over. I sær Niazi og Arif slog hæmningsløst til de danske bowlere og Sverige vandt sin første reelle kamp over Danmark, da der blev scoret på den danske kaster Saud Munirs sidste bold, således, at det svenske landshold kunne juble over deres overraskende sejr over et lidt tamt dansk markhold. Bedste danske kastere blev Saif Ahmed (2 for 26) og Saud Munir (2 for 29). Sverige endte med 178 for 9 med S. Nazi som topscorer med 52 på 44 bolde.

Resultaterne: Svanholm Danmark v Svanholm Sverige

 

 

Back To Top