De danske U17 spillere dominerer totalt den endelige statistik i Holland

De danske U17-spillere dominerer totalt den endelige statistik i Holland

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson
Saud Munirs bowling bliver skarpt overvåget af de to trænere Bray og Klokker i baggrunden
Saud Munirs bowling bliver skarpt overvåget af de to trænere Bray og Klokker i baggrunden

Saud Munir, Svanholm topper både som gærdespiller og bowler

At det danske U17-landshold var i stand til suverænt at gå gennem kvalifikationsturneringen i Holland uden nederlag, bliver nok bedst understreget af offentliggørelsen af de totale individuelle statistikker fra turneringen.

Her fremgår det, at Saud Munir, Svanholm blev klart bedst i hele turneringen både som gærdespiller – scorede 286 i sine 7 halvlege med et gennemsnit på 47,67- og som bowler, hvor han på sine 47 overs tog 14 gærder for kun 92 points med et gennemsnit på 6,71.

På gærderanglisten gør anfører Oliver Hald Damgaard, Herning, det ikke dårligere, endte på 2.pladsen– scorede 215 points i sine 6 halvlege med et lidt bedre gennemsnit end Munirs på 53,75.

U.17.holdets anfører Oliver Hald Damgaard, som modtager trofæet blev turneringens næstbedste gærdespiller
U.17.holdets anfører Oliver Hald Damgaard, som modtager trofæet blev turneringens næstbedste gærdespiller

Tre danskere ligger på top-10-listen over de bedste med battet- Shangeev Thas, Skanderborg, har ligeledes turneringen igennem gjort det virkeligt godt både med bat og bold – scorede som nummer 7 på gærdelisten 170 med et gennemsnit på 34,00, og som bowler var Shangeev den mest økonomiske, hvor hans modstandere kun formåede at score 1,90 pr. overs , han tog 12 gærder for et gennemsnit på 8,58, hvilket rakte til en fjerdeplads på bowlerlisten.

Ligeledes på bowler-ranglisten har det danske hold haft et godt kort i Jonas Henriksen som endte som nr. 3 med 12 erobrede gærder for 129 points på sine 50 overs med et gennemsnit på 10,75. Her er der også grund til at rose den anden åbningskaster Magnus Kristensen, Herning, som på sine 31 overs, var turneringens næst-billigste kaster med en økonomirate på kun 2,52 pr. overs hvor Magnus tog 8 gærder for 79 points med et snit på 9,88.

Shangeev Thas ved gærdet lavede en flot allround-præstation
Shangeev Thas ved gærdet lavede en flot allround-præstation

Der var naturligvis flere af de danske spillere, som bidrog til det danske holds suveræne indsats, og selv om de ovennævnte spillere naturligvis har været toneangivende, er det tydeligt, at det danske hold også var det mest homogene i turneringen.

Undertegnede kunne ikke dy sig for at spørge træner Frederik Klokker, hvad svaret på Saud Munirs store forvandling ved dette stævne- det kan godt være at modstanderne var til at tale med- men det er jo ikke nogen hemmelighed, at Saud Munir har haft det lidt svært hjemme i turneringen med den stabilitet, som vi ved han normalt indeholder. Frederik Klokker svarede ” Vi har snakket meget med spillerne, også med Saud Munir, og så har vi som tidligere nævnt haft meget ud at at vise spillerne video fra kampene, som fx en spiller som Saud har haft glæde af. Vi har simpelthen fortalt ham, at han skal holde sig til det cricket, han ved han kan, og i stedet for at få nogle andre ideer og blive utålmodig, skal han hele tiden bestræbe sig for at spille i boldens linje, og ikke finde på så mange andre unoder. Hvad hans bowling angår, har han her ved denne turnering hele tiden gjort det han som en form for ”stockbowler” nu en gang er, har holdt sig til den gode længe ude på off, og det kunne hans modstandere ved denne lejlighed ikke stille noget op i mod”.

Saud Munir " Man of the tournament"
Saud Munir ” Man of the tournament” det viser hans tal også

Sagde Frederik Klokker. Så kan referenten for egen regning spændt konkludere, tænk hvis Saud forsætter denne gode udvikling og aftale med sine trænere, så vil han meget hurtigt i den hjemlige turnering kunne forbedre sine resultater.

Back To Top