Ung dreng batter i Fredericia til MiniputDM

DCF VISION: Nye vinde i DCF’s organisation

  • Skrevet af: Alex Olsen

Cricket oplever forandringer mange steder i 2016, og forbundet har for nyligt ansat en generalsekretær. Derfor fik vi besøg fra Det Internationale Cricketforbund (ICC Europe), som sammen med os er interesseret i at forstå fremtiden for cricket i Danmark. Visionen Cricket For Alle er anerkendt hos deres Europachef for at høre til blandt de bedste i vores del af verdenen.

Ung dreng batter i Fredericia til MiniputDM
CLICK HERE FOR VIDEO – DCFs vision also for English followers

De tydeligste forandringer i dansk cricket i 2016 er, at to nye ansatte starter på forbundskontoret i august og september. Organisationen har behov for at omfordele opgaverne forud for udrulningen af DCF-strategien til klubberne. I videoen ser du hvordan ansatte, bestyrelse og klubrepræsentanter har ønsket at starte en fælles fremtid for vores sport. De nye undertekster på engelsk beskriver også, hvordan der skal skabes plads til alle i sporten.

Disse visionstanker er vigtige for DCF’s nye generalsekretær Jan Munkholm at forstå baggrunden for. Munkholm startede i august i år, og har på kort tid smagt på cricket, mødt nogle af klubberne og sat sig ind i hverdagen for bredde, elite og projektansatte. Derudover mener Munkholm, at DCF bestyrelsen har givet ham en spændende opgave i og med han skal beskrive, hvordan OPEN CRICKET kan skabe rum for andre typer spillere.

ICC vurderer flere kvaliteter i DCF Vision 2016
Den nye ledelse i DCF og den nye breddekonsulent-VEST Carsten Martensen har i september også haft besøg af ICC’s regionale udviklingschef for Europa, Ed Shuttleworth. Da Mr Shuttleworth havde sat sig ind i de tre centrale dele for dansk cricket (Open Cricket, klubudvikling og elitearbejdet), blev han og Munkholm enige om, at der er behov for at fokusere på udvikling i Danmark. ICC oplever at andre lande også sætter stort ind på Open Cricket med former som beach cricket og skolecricket.

Derudover så har den stærke organisering med en fastansat landstræner det, der skal til for at øge professionaliseringen, mener udviklingschef Shuttleworth. Han mener bestemt, at vi kan komme til at måle os med de bedst rangerede i Europa.

Yderligere blev kvaliteterne ved klubudvikling via Masterklub-programmet fremhævet for sit fremtidige potentiale via det systematiske arbejde. Vurderingen fra Ed Shuttleworth, som bl.a. er baseret på hans 6 år lange erfaring med udvikling fra cricketforbundet i New Zealand, lyder således, at Danmark kan blive et foregangsland inden for systematisk klubudvikling i den nærmeste fremtid.

edshuttleworth-icc2016
ICC EUROPE’s Ed Shuttleworth (venstre) mødte vores U17 landshold i sommer, og besøgte Idrættens Hus i september.

Efter ICC Europes besøg i september, ser DCFs nye chef, Jan Munkholm, frem til at arbejde med de andre europæiske chefer om at udvikle cricketsporten. Han tager derfor til den historiske cricketbane Lord’s i London i slutningen af oktober for, at diskuterer udvikling i Europa. Det skal vise sig om ICC og de andre lande finder nye mulige samarbejdsmuligheder i årene fremover.

05-10-2016, TRK & redigeret GV

Back To Top