DCF.U.17 mod det irske-provins.U.17 regnede i stykker

DCF U17 mod det irske provins-U17 regnede i stykker

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Danmark nåede dog 225 for 9 uden at imponere. Vejrguderne havde givet et forvarsel. Men alligevel lidt ærgerligt at regnen sørgede for at det irske U17-provinshold ikke fik lov at batte.

Et aktivt cricketbillede så længe vejret artede sig
Et aktivt cricketbillede så længe vejret artede sig

 

Hvis man skulle gå ud fra det irske holds styrke, når man havde set deres kastning og markspil, må konklusionen blive, at der burde være en klasseforskel på de to hold. Denne vurdering ikke fordi det danske hold imponerede ved gærdet, men iagttagelsen mere fordi den irske kastning virkede noget pauver.

Generelt virkede gæsterne lidt yngre end det danske hold, hvor deres kastning var noget ustabil. Derfor kan vi godt tillade os at være lidt skuffet over det danske gærdespil.

Stort set kun Oliver Hald Damgaard gjorde det godt med sine 67 på 45 bolde.

Dagens topscorer Oliver Hald Damgaard med lodret bat
Dagens topscorer Oliver Hald Damgaard med lodret bat

Hvis vi tager det danske holds gærdeindsats generelt, var det slående, at spillerne ikke havde mere respekt for pitchen, som var lav og langsom. Når disse omstændigheder et til stede, er det altid en gylden regel, især på græspitch, at man skal spille i boldens linje- flytte benene i boldens bane, den gode længde fremme i et eller to skridt, og hvis man spiller på bageste fod , skal det foregå med lodret bat, så kasteren ikke kan se gærdet. Flere af vores spillere stod og stak ved et åbent gærde uden at flytte benene ordentligt, og det ville have været katastrofalt mod et bedre kastehold på denne pitch.

Shangeev Thas driver for det danske hold
Shangeev Thas batter for det danske hold

Nu scorede vi 225 for 9, på papiret en rimelig total, men at vi skulle bruge hele 9 gærder, må trænerne have lov at undre sig over. Samtidig er det vel også rimeligt at se på, hvordan vi mistede de fleste af de 9 gærder – mon ikke nogle af vores normalt gode spillere godt kan se problemet, og hvis vejret tillader det i morgen, at gå til gærdet og prøve at spille rigtigt gærdespil, som vi ved at de fleste kan, når de benytter deres benarbejde noget bedre. Det går simpelthen ikke om 14 dage i Holland, hvis vi skal være med fremme.

Foruden Oliver Halds gode halvleg scorede Shangeev Thas 36 Azaan Rehman 30 og Jonas Henriksen 20, samt Daniel Kølbæk 17, sidstnævnte skal til stadighed arbejde med sin timing og især huske at løfte sit bat højt når der skal cuttes (på en lav pitch taler man her om 2 opløft tempi).

Det irske holds bedste kaster blev Peter Mcreey med 3 gærder for 45.

Hvis vejret tillader det, spiller de to hold en 50.overskamp i morgen kl. 11.00 på Svanholm park.

 

Back To Top