
Danske cricketklubber holder ferietur i Skotland
Juli-måned giver pause til klubledere i cricket. Men tre klubber valgte at bruge deres ferie på besøge klubber i Skotland. Turen skulle give dem ideer til, hvad vi kan gøre anderledes for at gøre cricket sjovt og åbne danske klubber til nye brugere.
Klubber i Skotland har spillet cricketkampe i mere end 200 år. Derfor startede denne tur i Edinburgh hvor Last Man Stands cricket på 2 år har fået 30 hold registreret. Og den første klub på besøget var lykkedes, at finde den ene person som kunne gøre cricket sjovt og lærte alle sine 50 nybegynder cricketbørn personligt at kende. Denne ildsjæl havde fået hjælp fra forældre og sin klubleder til at finde præmier og stævner, som børnene glæder sig til hver gang de er i klubben.
Cricket er da bedre kendt i Skotland, ikke?
Man skulle tro at med 11000 spillere i Skotland, at klubberne deroppe har meget nemmere ved at lave ungdomshold. Det er dog det samme hårde arbejde som vi gør i Danmark, fandt den lille danske ekspeditionsgruppe ud af.
Ungdomsarbejdet i de skotske cricketklubber er stadig en mangelvare. Børnene prøver cricket i skolerne, og kan se professionelt cricketspillere på TV fra England. Men ellers synes folk på gaden ikke at cricket er særligt kendt eller stort i Skotland.
De store forskelle er til at få øje på mellem dansk og skotsk cricket. Men Alex Olsen (foto, venstre side) fra Dansk Cricket-Forbunds bestyrelse (DCF) mener stadig, at klubudviklingen er den nøgle, som begge lande kan styrke endnu mere, og faktisk også lære fra hinandens programmer. For både Camilla Østergaard (Fredericia Cricketklub) og Lars Hedegaard (Herning CC) mente deres klubber kunne åbne sig og tilbyde ”mere end cricket”, som de skotske klubber kun forsøger at gøre nu for at invitere moderne forældre og unge ind i klubberne.
Derfor mener Søren Vestergaard (Svanholm CC, Brøndby) at dansk cricket skal kigge mere på, hvordan spilformatet bliver mere inkluderende. Der var mange ting at tage med hjem fra klubbesøg, workshops med Cricket Scotlands Udviklingsstab, og tiden brugt på at lære hinanden bedre at kende på tværs af danske klubber. Derfor glæder de tre klubber og DCF sig til at arbejde videre med de tiltag som startede på under denne Skotlandstur.
10-07-2016, Thomas Ren Kronby
Masterklub udvikler klubber – mens klubber udvikler Danmark