Dansk crickettalent spiller klub-cricket i England 3

Dansk crickettalent spiller klub-cricket i England

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Interviews med Magnus Kristensen

Dansk crickettalent spiller klub-cricket i England

Dansk crickettalent spiller klub-cricket i England 1
Koncentrationen lyser ud af bowler Magnus Kristensen

Hvordan går det i din engelske klub?

Det går meget godt! Jeg er kommet godt på plads og fået et arbejde ved siden af mit cricketspil og har en masse dejlige og sjove mennesker omkring mig. Jeg lagde ud i sæsonen med at blive skadet blot 1 uges tid efter jeg var ankommet. Jeg vrikkede om i en kamp og var efterfølgende helt ude i 3 uger. Så begyndte jeg at spille og kaste mere og mere og er nu tilbage og har spillet de sidste 2 kampe på fuld knald igen.

Hvad hedder din nye klub?

Den klub jeg spiller for hedder Chichester Priory Park Cricket Club. Jeg træner selv 2 gange cricket i ugen samt fitness ved siden af. Jeg er også hjælpe træner i klubbens ungdomsafdeling 3 gange i ugen så der er nok at se til, søndag er min eneste fridag.

Hvad er dit formål med opholdet?

At få lov til at teste mig selv som spiller i en hel sæson i et andet land er en fantastisk mulighed, både for at se hvor man er, men også for at udvikle sig og få noget erfaring med hjem. At kunne udvikle sin sproglige kunnen er selvfølgelig også fedt og skam også en god udfordring, men det står helt klart, at jeg er her for at udvikle mig som cricket spiller og få en masse erfaring.

Hvor længe skal du spille for klubben?

Jeg har været her siden 18. April og har endnu ikke planlagt min hjemrejse. Jeg skal spille hele sæsonen og vi har den sidste kamp den 1/9 og så må vi se derefter hvornår jeg vender snuden hjem igen.

Hvordan er dine resultater og hvor stærkt er dit hold?

Jeg skal er ikke skjule, at jeg ikke har haft den bedste start, med skaden og med at komme tilbage. De langsomme engelske pitche har også udfordret mig en del i forhold til hvilken længde man skal kaste. Jeg kommer jo nærmest direkte fra Australien hvor pitchende var meget hurtigere hvor bowlere som jeg havde det nemmere. Men nu har jeg vænnet mig til de lidt langsommere pitche, og nu og det går udmærket. Rækkefølgen i engelsk cricket hedder Country, så Premier league og så 2. division og det er der, mit hold befinder sig. Det er ganske udmærket synes jeg, god udfordring og bare det at spille på græs pitche er jo fedt!

Din udvikling dækker vel ikke kun bowlingen?

Nej det har du helt ret i. Selvfølgelig så er det bowlingen jeg sætter mest fokus på, og der vil jeg gerne blive bedst. Men ja, bare det, når man batter, om det er træning eller kamp, så foregår det på græs, og det er jo fantastisk.

Dansk crickettalent spiller klub-cricket i England
Den engelske dommer følger spændt Magnus Kristensen

Hvor store er dine ambitioner omkring det danske landshold?

Jeg håber da helt bestemt på at spille mere end bare et par kampe for landsholdet. Det er god konkurrence derhjemme, og mange gode unge spillere at slås med, for at blive udtaget, så det er noget man skal kæmpe for.

Kommer du hjem og spiller nogle kampe for Esbjerg?

Jeg så godt på livescore at vi vandt den sidste kamp, de har haft en svær start i Eliten i år, men det ser ud til at holdet er kommet rigtig godt igen må man sige. Som det ser ud nu, har jeg selv kampe hver weekend og har ikke planlagt at komme hjem inden min sæson er slut i England.

Hvad er forskellen på at spille i Danmark og England?

Den helt store forskel er at vi spiller på græspitch, hvilket som sagt er en stor forskel. En anden ting er, at derhjemme er vi gode til at være sociale med hinanden og andre klubber efter kampe, men det er der ikke ret meget af herover.

Jørgen Jønsson

Back To Top