Danmarksmestre ungdom 2021

  • Skrevet af: Alex Olsen
Ishøj U15 Danmarksmestre
Svanholm U18 Danmarksmestre
Man of the match U15 - Mansoor Khan
KB U15 sølvmedaljer
Svanholm sølvmedaljer U13
Man of the match U13 - Iyas Sarwar
U18 finale
U18 finale
U18 finale
U18 finale
U13 finale
KB U13 drenge under U13 finalen på Svanholm Park
U13 finale. Tak for anderkendelsen fra hold kammeraterne
U13 finalen

DM for ungdom afgjort i weekenden den 18 og 19 september.

Tak til Søren Nissen for hans beretninger og en række foto. Tak til Køge og Svanholm for deres værtsskab til finalerne.

KB U13 (lilleputmester) for første gang i 20 år.

KBs ungdom har ikke haft det nemt i en lang række år og uden Niels Bindslev, der førte regnskabet under finalerne og som trofast har sørget for drenge og lilleputter i masser af år, kan man tvivle på, om KB overhovedet havde haft et fundament til at starte på, da mini-og lilleputter begyndte at storme til klubben.

KB har nu en ungdomsafdeling på 54 medlemmer, langt de fleste i de yngste aldersklasser og det er en fantastik udvikling. KB har også et dame/pigehold, der mangler modstandere.

Det må derfor have været en særlig glæde for den langt over hundredårige klub at se et lilleputhold, som i den grad blomstrede i flotte KB-trøjer i finalen om DM mod Svanholm.

Holdet startede med 119 i T 20 finalen. Iyas Sarwar lignede en fremtidig dominator, da han med sine 50 not out førte holdet an og også blev man of the match.

KB fungerede særdeles godt i marken og man lagde mærke til et kastetalent i form af Nicolas Sonne Rud, som vist har en engelsk fortid. Han og ikke mindst Arhsman Aden (3 gærder for 1) gjorde det lyst blandt Svanholms gærdespillere, hvor toppen ikke fungerede.

Ved stævnets start afleverede Ishøjs formand Asmat Ullah drenge og lilleputpokalerne med ordene: De er kun til låns, så det må have været lidt af en overraskelse for ham, at hans hold måtte nøjes med bronze, da det i den indledende kamp tabte til Svanholm.

Det var KBs andet lilleput siden der første gang blev spillet om lilleput-DM i 1973. Det første kom i 2001.

Resultaterne:

Semifinale: Svanholm over Ishøj. Svanholm 146 (Saib Ahmed 51x, Ammar Anwar 46x, Mustakin Aslam 26). Ishøj 73.

Finale: KB over Svanholm. KB 119 (Iyas Zawar 50x). Svanholm 49 ( Arshman Aden 3 for 1)

Ishøjs U15 (drenge) i særklasse

Ligesom i juniorfinalen var det ”spil til et mål”, da Ishøj sejlede igennem drenge-DM med en finalesejr over KB. Formatet er ligesom de øvrige finalekampe T 20.

Ishøjs hold er voldsomt bredt – og også fysisk stærkt – for denne aldersgruppe og ingen af de to modstandere i semi- og finale Svanholm og Glostrup gav dem kamp.

Ishøjs Humair Ali fik lov til at komme ind i toppen i begge kampe og scorede henholdsvis 47 og 46. Havde Ishøj vendt om på gærdeordenen var det sikkert en anden, som havde været den førende, så bredt var holdet. Ishøj har domineret drengerækken det sidste par år og genvandt sit mesterskab.

Ishøj vandt med 158 – 69 i semifinalen mod Glostrup og 165-74 i finalen over KB, der ikke fysisk kunne være en trussel.

Svanholm fik bronze ved at vinde over Glostrup.

Der er spillet om drenge-DM siden 1969, hvor AaB vandt. Ishøj har faktisk ikke gennem årene domineret. Det er kun blevet til i alt fire mesterskaber, heraf to de sidste to år.

Resultaterne

Semifinaler: Ishøj over Glostrup. Ishøj 158 (Mansoor Khan 51 Humair Ali 47 Ahmed Raza 35x). Glostrup 69. & KB over Svanholm.  Svanholm 74. KB 75/2 (Musa Malik 39x).

Finale: Ishøj over KB.  Ishøj 165 (Humair Ali 46, Said Ali 29, Ahmed Raza 25). KB 74 (Awauis Baig 3/11).

Kamp om bronze: Svanholm over Glostrup. Svanholm 169/2 (Hashim Rasul 51x, Harris Rawan Ahmed 47x

Svanholm U18 (juniormestre), men spændende var det ikke

Årets juniordanmarksmesterskab blev afviklet i Køge, hvor det kombinerede hold Køge/Glostrup mødte Svanholm

Glostrup/Køge vandt lodtrækningen og gik til gærdet. Det var måske mindre smart i et vejr, der var som skabt til swingbowling.

Hjemmeholdet blev holdt i en skruestik fra starten. Det var først, da der var faldet fem gærder at scoringstavlen begyndte at rulle lidt og blev mere end fordoblet. Sluttotalen blev på 76 og Mateen Sarwar med 20 points som næstsidste gærdespiller viste, at der var en vej mod Svanholms kastere.

Svanholms medium/fastbowler Zaaid Zethi har stort set ikke kunnet spille hele året på grund af sygdom, så der var masser energi ham. Han svingede med bolden og holdt længde og retning og endte med overbevisende 3 gærder for 10. Pitchen var som skabt for holdets fastbowler Bilal Aftab, der ryddede gærdepindene hos hjemmeholdets største håb allerede i anden over og fik 2 gærder for 16.

Også Svanholms ubesejrede åbnere Musa Mahmood (40 points not out) og Adyan Hussain (19 points) havde de største problemer på en pitch, som gav voldsom hjælp til fastbowlerne.

Simon Sørensen havde det uheld, at gærdespillerne ikke var gode nok til at få en kant på hans højtspringende bolde. Han slægter i den grad sin far Søren Sørensen på (i øvrigt coach for Køges andel af holdet). Han har faderens højde og talent for fastbowling og har nu også opnået præcision på grund af en vilje til at blive bedre. Med 8 points på hans fire overe var det åbenlyst, at det bare gjaldt om at overleve for Svanholms åbnere. Svanholm var 15 overe om at passere uden gærdetab.

Det var Svanholms danske juniormesterskab nr. 26. Første gang, der blev spillet om juniormesterskabet var i 1955, hvor Korsør vandt.

Back To Top