Danmark udspillet i T20 kampene

  • Skrevet af: Peter Power

LØRDAG

Dagen blev præget af et regnvejr, der gjorde, at den første T20i kamp mellem Danmark og Jersey slet ikke blev spillet.

Det lykkedes trods alt at der blev spillet en kamp i Elitedivision mellem Soraner og Albertslund. Kampen blev nedsat til 30 overs inden starten, men hurtigt blev stoppet af regnen. Det lykkedes dog sidst på eftermiddagen af afvikle 20 overs til hver. Soraner blev sendt til gærdet og endte med 133 for 9 på de 20 overs, hvor Krishna Mikkilineni med 41 var den dominerende gærdespiller med hjælp af Yoganandan Pandiyan med 25. Albertslund kunne ikke helt nå totalen med 127 for 7 efter 20 overs, hvor Ata Ur-Rehman til sidst hamrede 40* på 22 bolde, mens Aswad Butt med 33 startede halvlegen.

SØNDAG

Der var ingen kampe i Elitedivision eller 1. division da landsholdet spillede T20 mod Jersey.

Der var aftalt to T20 kampe mod Jersey søndag som begge tæller med i ICC regnskabet og derfor stillede Danmark op med et stærk landshold. Vejret var ganske udmærket med næsten ingen udsigt til regn, men der var en god blæst. I den første kamp vandt Jersey lodtrækningen og sendte danskerne til gærdet, hvor Danmark fik en forfærdelig start med fire mand ude med bare 16 på tavlen i den 5 over. Kastningen var tæt og Daniel Birrell skabte problemer og var svær at score på. Heldigvis fik Abdul Hashmi (29) og Surya Anand (35) mere styr på tingene, men scoringshastigheden var ikke høj. Det kneb med at finde hullene i marken og løbe de frække enere samt at Jersey var skarp i marken. Med 63 på tavlen i den 12 over blev Abdul kastet bag om benene af legspinneren Dominic Blampied. Surya fortsatte med at lede efter pointsene, men faldt som syvende gærde løbet ud. Jonas Henriksen overtog hans rolle i de sidste to overs, men det lykkedes Jersey med at tage de sidste gærder med 2 løbet ud i den sidste over.

Kontrasten var ikke svær at få øje på med Jersey ved gærdet, hvor en velspillende Asa Tribe scorede 58 på 37 bolde og skød adskille bolde over den indre mark i den første powerplay. Jersey kunne spille i hullerne og deres løb mellem gærderne var hurtige, plus at de løb frække enere. Asa fik støtte fra Jonty Jenners, som kom ind i den anden over, da Toqeer Ahmad fik Greenwood grebet af keeperen. Danskerne brugte i alt syv kastere i forsøget på at holde scoringen nede og tage gærder. Det lykkedes Abdullah Mahmood at tage to og Ehsan Karimi et gærde inden Jersey passerede den danske total i den 14. over.

Videohighlights DK v Jersey kamp 1

I den anden kamp vandt danskerne lodtrækningen og sendte Jersey til gærdet. Denne gang åbnede Nikolaj Damgaard kastningen, men begge Jerseys åbningsgærder slog ham ud af kastningen. Igen var Asa Tribe den dominerende part og danskerne kæmpede med at holde scoringen nede indtil powerplay var overstået. Jonas Henriksen måtte se sin over slået til 18 points og Surya Anand ligeledes fik en lignende behandling. Først da Ehsan Karimi kom på sammen med Hamid Shah kom en dæmpning og Ehsan fik Asa Tribe grebet i dybet. Ehsan var lyspunktet i den danske kastning, da han fik to gærder på to bolde og han endte med at tage 4 for 21. Jersey i Benjamin Ward (34) og Julius Sumerauer (31*) fik sat mere turbo på i de sidste overs og holdet endte med 198 for 7 efter de 20 overs. Danskerne brugte denne gang hele 9 kastere, hvor Monty Singh og Abdul Hashmi ikke kastede.

Netop Monty Singh (33) åbnede for Danmark sammen med anfører Hamid Shah og kom godt fra start, mens Hamid var den første gærdefald med 19 på tavlen. Denne gang kunne Abdul ikke bidrage til totalen og Shangeev T heller ikke, da begge forlod uden at score. Monty snittede til keeperen med 45 på tavlen og overlod banen til Surya Anand (16) og Jonas Henriksen (12), der formåede at løfte totalen til 81 i den 15. over. Nikolaj Damgaard (26*) var kommet ind og holdt den ene ende kørende indtil slutningen. Der var ingen chance for at kunne komme i nærheden af Jerseys total, hvorved de sidste gærder faldt hurtigt. Med et par seksere fra Nikolaj endte danskerne på 102 og dermed et stort nederlag på 96 points.

En af de fremtrædende tilskuere fra Svanholm udtrykte det således “Det var rædselsfuldt”. Dermed bliver der et stort arbejde for de danske trænere for at få holdet til at udvikle sig en i mere positiv retning for tiden er imod med ICC

Videohighlights DK v Jersey kamp 2

Back To Top