
Danmark sluttede flot af med sejr over Bermuda
–

Holdet var både mentalt og fysisk stærke til det sidste
Når regnestykket skal gøres op efter den flotte danske sejr over Bermuda i den sidste kamp om 3-pladsen, bliver det med en klar pil opad.
Sejren over Bermuda kom aldrig i fare, og endnu engang gav holdet et tydeligt bevis på, at det har lært at arbejde godt sammen. Det tjener til stor ære for landsholdsledelsen med ”Skipper” Jeremy Bray i spidsen. I den sidste kamp fik man lejlighed til at stifte bekendtskab med to spillere, der ikke tidligere havde deltaget på dette gode hold, hvor der ikke findes ”fribilletter”. Den ene af de to debutanter Monty Bharaj (68 not out på 88 bolde), sagde ligefrem tak for tilliden ved at blev topscorer og efterfølgende udnævnt til ”Man off the match”. Den anden, holdets yngste 19årige Wahab Hashmi(22 på 18 bolde) som kom ind som nummer 8 i dag med en stor selvfølgelighed fra start lagde han ud med at spille med en run-rate på over 120.
–

Igen fik vi en meget hurtig og effektiv start ved gærdet- efter 10 overs var der 74 for 2 på tavlen – Aftab Ahmed(32 på 30 bolde) og senere Anders Bülow (45 på 49 bolde), hvor totalen var 120 for 3 på 20 overs. Hamid Shah(36 på 45 bolde) afløste Bülow, og fik stadig tavlen til at rulle (5 for 142) Så var bunden lagt inden kampens overraskelse Monty Bharaj(68 not out) gjorde sin entre for første gang på det danske landshold. ”Monty” spillede fra starten mere offensivt end vi er vant til at se hjemme i elitedivisionen og sammen med den anden debutant Wahab Hashmi fik de hævet totalen yderligere til 239 inden anfører Amjad Khan kom ind til Monty og sluttede den flotte halvleg af (269 for 8 på de 50 overs).
Den danske sejr kom ikke rigtig i fare
Man kan ikke sige at der var tale om en ren ekspeditionssag for det danske hold-stadigvæk hårdt arbejde i marken med den vanlige koncentration var devisen – man ved jo at Bermudas gærdespillere sommetider er nogle utilregnelige humørspillere, der på en god dag kan være livsfarlige i deres offensive gærdespil- men vores 3 pacere Basit Javed, Amjad Khan, som endte med at blive turneringen mest økonomiske bowler, og Aftab Ahmed, som endte med at blive turneringens mest gærdeerobrende bowler- var det svært for Bermuda, at leve op til Danmarks flotte run-rate. Bermuda endte med 225 for 8 på de 50 overs. sejren kom til at lyde på 44 points. Amjad Khan 3 for14, Aftab Ahmed 2 for 32 og Basit Javed 1 for 29 gjorde det hårde arbejde hos bowlerne.

Status for det danske hold kan kun betegnes som værende meget positivt
Når vi ser bort fra det ærgerlige nederlag til Oman, vi havde rent faktisk klasse til en oprykning. Men sådan skulle det ikke være. Det danske hold ydede turneringen igennem en helstøbt indsats, hvor temaet ”Team spirit” må have været kodeordet. Havde vi på forhånd vidst, at holdet ville vinde 4 ud af 6 kampe, så havde selv vi kritikkere vendt tommelfingeren op og sagt godkendt med kryds og slange.
–

Homogenitet, spilforståelse, mental styrke, fysisk stærke, er vel nogle af superlativerne, der kan hæftes på dette stærke danske hold. Selvfølgelig har der været et par ærgerlige smuttere (Omankampen), der kendetegner det berømte ord i sporten – de små marginaler-som kan afgøre det hele. Det ”Nye” danske landshold har fået et par kendetegn. Man har arbejdet under Brays ledelse, med en forbedring af run-raten fra starten af, med den risiko, som prisen kan være, det koster et par hurtige gærder af og til. Denne filosofi er for det meste gået rigtigt godt, men det kræver at holdet har de spillere- Aftab Ahmed, Saif Ahmed, Anders Bülow, for at nævne nogle eksempler- og det har dette brede gærdehold. Et andet godt kendetegn, som Brays tropper har fået forbedret- stadigvæk set ude fra- er den mentale del, hvor man fx efter en stor skuffelse (Omankampen) har psyke og kræfter til at spille en kamp som den vi spillede mod Bermuda i går, hvor vi tidligere måske havde tendenser til at falde sammen og blive modløse. Når vi kigger frem i tiden, så er der masser af potentiale- et godt tegn er vel egentlig de flotte præstationer de to debutanter udviste i den sidste kamp. Selv om denne turnering på nær USA-kampen, nok ikke var Frederik Klokkers bedste rent gærdemæssigt, er der dog ikke grund til bekymring. Frederik har en gærdespillers bedste alder, og når vi samtidig tænker på, at der også sidder mindst 3 spillere herhjemme, der også kommer til at være medlemmer af det nye og stærkere landshold. Selv om nogen vil mene, at det måske ikke tilkommer referenten at konkludere, skriver ikke for at alle skal være enige, det er de vist sandt for dyden nok heller ikke, så håber jeg, at det danske landshold, med det nuværende potentiale, og de nye der banker på, vil kunne beholde den nuværende landsholdsledelse, som virkelig har stået for noget fornyelse, der er værd at bygge videre med.
Jørgen Jønsson