Danmark nærmer sig gruppesejr

Danmark nærmer sig gruppesejr

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Cypern blev nemt ordnet, men det holdt meget hårdt mod Østrig.

Danmark nærmer sig gruppesejr 1
Hamid Shah bliver bowlet ud

Det danske landshold kunne trække sig tilbage med endnu et par sejre ved T20-kval. i Holland. Først slog vi Cypern meget let, en nation som jo befinder sig i en læreproces. Det danske hold scorede 189 for 6 med en veloplagt Hamid Shah som topscorer med 78 på kun 49 bolde. Monty Singh og Frederik Klokker lavede begge 26.

Danmark nærmer sig gruppesejr 2
Frederik Klokker som cutter brækkede en finger

Vi udraderede derefter Cypern, tog dem for 28 all out på lidt over 18 overs. Her muntrede Basit Javed, Nicolaj Damgaard og Anders Bülow sig med at tage 8 gærder for ingen omkostninger.

Danmark nærmer sig gruppesejr 4
Monty Singh afløste Klokker som keeper

Efterfølgende var det tæt på at gå galt mod Østrig.

Østrig har bevist i de to første kampe, at det er et velkoordineret mandskab, der måske på en god dag godt kunne spille op mod de danske favoritter. Dette viste sig også at være tilfældet. Selv om danskerne til sidst fik strammet grebet, da det så allermest spændende ud, kan det østrigske hold være stolte over at have givet de danske favoritter kamp til stregen.

Vi havde 3 Østrig-gærder ude for 28 på de første 5 over, og 6 ude for 90. Men en kombination af godt dansk markspil og kastning, og måske en smule nervøsitet fra Østrigsk side, da man pludselig øjnede den store chance for en kæmpe overraskelse. Det gav udslaget til sidst med en dansk sejr på kun 7 points. Østrig scorede i alt 111 for alle gærder.

Bedste danske kaster var Anders Bülow med 2 gærder for 12 medens de sidste gærder blev ligelig fordelt med et enkelt gærder til de 5 spillere Basit Javed, Mads Henriksen, Nicolaj Damgaard, Anique Uddin, og Hamid Shah

Der er nok mange herhjemme, især dem der spillede for ca. 15-20 år siden, der tænker, Østrig, Spanien, Portugal og Frankrig, dem kan vi da slå med venstre hånd? Til dette er der at sige, at netop de sidste 10 års tid, er disse nationer blevet bedre og arbejder på at blive seriøst behandlet af ICC og alle vi andre.

Danmark nærmer sig gruppesejr 3
Jojo batter
Danmark nærmer sig gruppesejr 5
Mads Henriksen driver til 4

Mads Henriksen blev efter kampen kåret som ”Man of the match” med sin meget vigtige halvleg på 38, inden han blev løbet ud, samt hans gode kastning.

I morgen er der fridag, og så kan de danske spillere slappe af med det faktum, at man fører gruppen med maksimum – 3 kampe og 3 sejre inden de to sidste kampe lørdag mod Portugal og søndag mod Frankrig.

Jørgen Jønsson

Back To Top