Danmark imponerer i Spanien

  • Skrevet af: Alex Olsen
Altimesh Khan måtte hurtigt udgå med en knæskade
Lucky viste sit talent, men fik ikke så mange muligheder.
Abdulla viste sig som en smart kaster.
Shargeel Zeb viste sit potentiale og blev hurtig fast mand
Abdulla altid hurtig i marken
Raizul fik vist sit store talent med bolden
Vi fik næsten skovlen under de selvsikre hollændere
Musa og Magnus fejrer endnu en god gærdestand sammen
Shangeev var vild og legede med bolden som kun han kan. Som de fineste kattepoter spillede han bolden rundt
Mr. MAXIMO... altid i en ny farve fra dag til dag
Nyd Shangeev - som en fisk i vandet
Adam Leigh, vores nye fastbowler håb. En fantastisk fyr altid parat til at levere.
Anigue, fik ikke så mange muligheder, men viste i glimt sit store talent
Monty - var hele tiden klar
Raizul med et indstik direkte i gærdet - out!
Musa giver alt og Eshan altid klar til at træde til
Banen og området stod også flot i de sene aften timer
Magnus - vores nye power house - "Danish Mr. MAXIMO
Shangeev underholdte millioner med sit gærdespil og sit elegante markspil.
Eshan Karimi var turneringens fund
Magnus battede som en rutineret herre og blev bedre fra kamp til kamp
Saran - endnu en af vores "Powerhouse" ved gærdet.
Raizul, var som alle kastere under konstant pres.
Musa - her ser vi hvorfor han sjældent svigter i marken. Øjnene på bolden, tungen lige i munden og sikre hænder.
Monty igen klar
Solnedgang og lyset er tændt
Monty gik til den ved gærdet, men havde ikke helt den samme tur som andre.
Lodtrækning var en stor seremoni.
Abdulla igen meget aktiv i marken.
Adam har som Musa lært kunsten at gribe sikkert
Eshan Karimi blev også i marken bedre dag for dag
Eshan Karimi var en af turneringens bedste kastere

Efter en sløj start viste vi for alvor format i Spanien.

Vi var allerede sidste år inviteret med i ECNs 10 overs turnering for forbundshold. Desværre var det ikke muligt for os at deltage i 2021 på grund af andre arrangementer med ICC.

Vi må indrømme, at det var med en lidt tøvende tilgang at vi accepterede invitationen for 2022. Delvist lå det lige i forlængelse af vores egern turnering, mange ICC events hele året, og overvejelsen om 10 formatet var andet end et medio cirkus, hvor vi leverede underholdning i et “betting show”. Vores tilgang var, at deltage med et hold hvor vi kunne se et formål med det. Vi valgte derfor, at udtage et hold hvor hovedparten af spillerne er på vej ind på landsholdet eller har et potentiale der kan bringe dem på landsholdet.

Vi kunne allerede ved ankomsten på banen første dag se, at andre lande mødte frem med en større del af deres faste landsholdsspillere, og aldersmæssigt var vi uden sammenligning det yngste hold. Det gav naturligvis “underskud” på rutine kontoen, men et stort plus på “bevægelseskontoen” og præcist som forudset, så ville de andre lande blive trætte senere i turneringen. Disse forudsigelser holdt stik. Vi lærte hurtigt af vores fejl, og vi var mere holdbare fysisk end de øvrige hold.

Mange vil mene, at man da ikke kan blive træt af en 10overs kamp. Herregud det er jo overstået inden man opdager det. Men det er en helt forkert antagelse. Det hele er så intenst og spillerne mærker presset i forhold til scoringshastighed. Gærdespillerne skal levere grænseslag på samlebånd, og kasterne skal være helt fokuseret for ikke at blive slået til plukfisk.

En over hvor der scores mindre end 10 betragtes som en god over. Gærdespillerne går efter min 13 point per over. På den måde er der ingen pauser i spillet, da man ikke kan falde hen undervejs. Og med kamaraer banen rundt og millioner af mennesker der kikker med – ja så er alle også under pres for ikke at levere et drop i marken, et misfield, en eller flere prikbolde ved gærdet eller en over hvor man ligger navn til en mængde grænseslag.

Vores landstræner Keith blev for begejstret for formatet og turneringen så han allerede nu glæder sig til næste år.

Som udgangspunkt var forventningerne, at vi burde slå Finland, Sverige og Ungarn. Hollænderne med en række professionelle spillere, forudså vi at det ville blive en svære opgave. Det skulle vise sig, at Finland og Sverige var bedre til dette format end os. I alt fald i den indledende fase af turneringen. Men for hver bold kunne man fornemme en positiv fremdrift for os, og holdet tog ved lære, og alle kunne se at der var potentiale.

Vi lykkedes med, at slå til på det helt rigtige tidspunkt og på overbevisende vis, kvalificerede vi os til finalen mod Holland. En kamp vi med lidt tur kunne have vundet.

Ved gærdet viste Monty Sing (Taranjit Bharaj) og Shangeev Thanikaithasan begge deres klasse, og man kunne godt fornemme at deres landsholdserfaring kom dem til gode. Selvom Monty ikke fik leveret de helt store score, så var han alligevel stærkt medvirkende til at vores gærdeside leverede mange fine resultater. Shangeev viste sig at være en sand score maskine ved gærdet. Gang på gang legede han kispus med kasterne og med en scoring rate på  255.85 imponerede han igen og igen. Saran Aslam gjorde også et meget positivt indtryk. Igen og igen leverede også han gode score, og med ham ved gærdet kan selv en høj score være inden for rækkevide. Også Sarans scoring rate på 210.06 var imponerende. Den helt store positive overraskelse ved gærdet var Magnus Kristensen. Magnus blev bedre og bedre for hver inning han spillede, og i finalen mod Holland var han meget tæt på at spille os frem til en sejr. Vores danske MR. MAXIMO!

På kaste siden var det en fornøjelse, at se hvordan de unge kræfter tog ansvar og voksede med opgaven. Eshan Karimi fik sin debut på seniorsiden og viste hvor enkelt tingene kan gøres, og med 14 gærder var vores bedste kaster over hele ugen. Det er velfortjent, at han er udtaget til turen til Malaysia. Abdullah Mahmood har udviklet sig meget og synes at være en seriøs kandidat til fremtidens landshold. Vores næst bedste kaster og en fantastisk markspiller gjorde ham til en nøgle spiller på turen. Sharkeel Zeb og Adam Leigh voksede med opgaven som holdets to pacere. Og endeligt så vi Raizul Sawmy i kamp i rødt og hvidt. I mange år har han måtte se på ude fra. Men han greb chancen og leverede en flot indsats som kaster.

Tak til spillerne, træner teamet og ikke mindst holdleder Arunkumar Krishnamurthy, der på flotteste vis sikrede at logistikken fungerede perfekt.

Se mere statistik og resultater på: ECN.CRICKET

Kampresultater

Spiller statistik

Back To Top