Vi besejrede Kenya stort i en flot kamp

Vi besejrede Kenya stort i en flot kamp

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Komfortabelt spil i storsejr til Danmark over Kenya med 9 gærder

Danmark besejrede Kenya stort i en flot kamp 1
En stolt anfører Hamid Shah bliver interviewet inden kampen mod Kenya

Danskerne blev bedre og bedre som turneringen skred frem i Oman

Efter de to første kampe i turneringen, var der ikke meget der pegede på, at det danske hold ville komme igennem denne turnering på en overbevisende måde.

Men de sidste 3 kampe har vist, at det danske hold voksede med opgaven i takt med den ”Team-spirit”, den danske landstræner har prøvet at indbanke i alle spillerne efter den lidt pauvre indsat i de første kampe.

Det havde været spændende at se, hvis det danske hold, der så fornemt har rejst sig, havde spillet op til landstrænerens slogan i de to første kampe, var vi så endt mellem de to bedste?

Lad os ikke tage munden for fuld. Men imponerende, at spillerne har kunnet rejse sig efter de første to kampe, hvor vi kun battede i 35 og 36 overs. Kampene mod de to tophold Oman og USA kunne med lidt held, måske have vendt op og ned på resultattavlen.
Nå, der er ikke grund til at græde over spildt mælk, er der et gammelt ordsprog der hedder. Lad os hellere være glade for den meget overbevisende storsejr og de klø, vi tilføjede Kenya i dag.

Selv om vores to bedste gærdespillere Hamid Shah (105 på 149 bolde) og Frederik Klokker (80 på 97 bolde) suverænt fik sat tingene på plads med et partnerchip på 196, var der tale om et flot teamwork, på et hold der voksede sig bedre og bedre ind i turneringen, og barometeret efter de første kampe steg i en flot kurve frem til dagens kamp, som var kronen på værket, og hvor vi krævende skribenter har lagt os pladask over holdets formkurve, der i dag kulminerede med en stor og flot sejr over et normalt ikke ueffen hold fra Kenya med 9 stående gærder.

Selv om Kenya havde 183 for 4 gik der ikke panik i det danske hold

Danmark besejrede Kenya stort i en flot kamp 2
Flot spil og Century til Hamid Shah

I de sidste 3 kampe har vi haft en passende blanding af godt markspil og solid kastning, hvor nogle af vores helt unge har fået deres gennembrud. Spillere som Jonas Henriksen, Nicolaj Damgaard og Saif Ahmad, har meldt sig ind med at tage gærder og ikke bare bowle billigt, og det har naturligvis bidraget til at vores markhold lidt nemmere kommer igennem kampene.

Selv om Kenya stod med 183 for 4 gærder, lykkedes det det danske hold at holde dem nede på en total som 216 for alle, der alt andet lige, normalt er lig med en stor vindermulighed.
Saif Ahmad var holdets bedste kaster med 4 gærder for 37 på sine 10 overs. Jonas Henriksen tog 3 for 46 og Nicolaj Damgaard 2 for 35.

Danmark besejrede Kenya stort i en flot kamp 3

Frederik Klokker 80 not out
Anfører Hamid Shah og Frederik Klokker ordnede resten.

Selv om vi fik Kenya rimelig billigt, var der måske nok et spørgsmål tilbage, ville vi magte at spille en sikker sejr hjem? Monty Singh gik i over nummer 9, og siden kiggede de næste to gærdespillere Hamid Shah og Frederik Klokker sig ikke tilbage, en flot gennemført gærdestand på 196, og meldingerne fra holdleder Roland fortæller, at de stort set ikke gav chancer i et meget disciplineret samspil mellem to teknisk velfunderede spillere, der på den rigtige måde spillede halvlegen op, således at der i den sidste ende ikke blev tvivl om den store sejr.

Bemærkningen efter kampen fra Frederik Klokker var ”nogle mente jeg skyldte en stor halvleg, så må man jo hellere lave den”.

Hamid Shah og Klokker sluttede kampen fornemt af med de vindende 218 points

Inden turneringen udtalte Landstræner Jeremy Bray, at det vigtigste var at holdet viste fremgang ikke mindst rent mentalt, og så måtte man se om det rakte til en sejr i en turnering, som var besat af gode hold.

”Jeg er glad for at man på holdet blev bedre og bedre, ikke mindst fordi holdet som helhed formåede at give bidrag individuelt og stå sammen, det har vi talt og arbejdet meget med, og så er det positivt vi kan se store fremskridt med dette unge hold, som har talentet, men skal lære at administrere det på den rigtige måde” slutter Landstræneren, som kan være stolt på holdets og dansk crickets vegne, over at man i de sidste 3 kampe kom så godt igen, det lover positivt, og man kan se tydelig spor af det arbejde, som landstræneren har gjort, og er i fuld gang med at forbedre.

Danmark besejrede Kenya stort i en flot kamp 4

Landstræner Jeremy Bray kunne være stolt af holdet og det arbejde han har gjortVi sluttede som nummer 5 foran Uganda.

Jørgen Jønsson

Back To Top