skip to Main Content
Dagbog fra Serbien 2

Dagbog fra Serbien

  • Skrevet af: Alex Olsen

Ivan Kristensen fra Esbjerg var på besøg hos serbisk cricket i slutningen af april og deler her sine oplevelser med os:

“Jeg er faktisk lidt stolt over at skulle afsted igen. For mig viser det at jeg gjorde det godt første gang, jeg var i Serbien sidste sommer. En af vores fælles planer var at få en af deres trænere på et trænerkursus i Danmark.

Dette er lykkedes. For da ECB Level 2 skulle starte var serbiske Bogdan tilmeldt holdet af trænere, der mødtes i København over 2 weekender. Han deltog efterfølgende et par dage som føl hos KB og udtaler til mig, at han ikke havde troet, han nogensinde ville få en mulighed som denne. Stor tak tak til KB og til Keith.

Jeg rejste fra København fredag den 28 april og drog hjem igen mandag  den 1 maj.

Vi træner med ungdom lørdag på deres anlæg lidt uden for byen, men da vejret ikke er med os, bliver vi nødt til at gå indendørs. Dette udgør lidt af en udfordring, fordi hallen, vi har til rådighed, ikke er ret stor.

Denne dag står deres trænere for træningen og får derfor til opgave at lave nogle små øvelser, hvor de skal tilrettelægge alt selv.

I alt 4 trænere skal igennem dette. Efter hver øvelse taler vi den igennem – kunne noget være gjort på en anden måde og hvordan kan man gøre en simpel øvelse mere interessant for ungerne. Det var en rigtig god dag i hallen, hvor der blev spurgt meget ind til en del ting. Én ville fx gerne vide hvordan man kan lave en konkurrence i diverse øvelser.

Lørdag aften er der seniortræning fra kl. 19 til 21 ligesom der plejer at være. Hallen, hvor denne træning foregår, deles med et hold fra en basketballklub. Så tænker man jo, at denne hal må være super god, men igen er den ikke optimal for cricket, da den for det første ikke er ret godt oplyst, og underlaget er meget ujævnt. Men efter en hurtig opvarmning er det med at komme i gang. Det ender med at vi bliver ca. 10 mand til træningen samt 1 damespiller. Det viser sig at være Anne, som Bogdan danner par med privat, så der bliver talt meget cricket mellem disse to.

Der bliver godt nok gået til den denne aften – især ved gærdet. Der var ikke ret mange slag med lodret bat. Næsten alle bolde blev slået til leg siden. Jeg får indtryk af at seniorspillere var mødt til træningen for at vise mig dette. Men jeg ville gerne se lidt mere struktur på deres gærdespil og forsøgte derfor at få dem med på denne idé. For Bogdan kan jeg godt se at det er lidt op af bakke, da nogle af spillerene ikke rigtig ville høre bare lidt efter, hvad han prøver at lære dem. De kommer nok bare for at bowle lidt, men mest nok for at slå nogle bolde til leg og helst så hårdt som muligt.

Søndag er den store dag som den også var i Danmark, hvor udendørsturneringen skulle starte. Vejrguderne var heldigvis med os denne dag: ingen skyer på himlen og en temperatur på ca. 22 grader. Det var en T 20 kamp, som viste sig at være det lokale derby, hvor flere at trænerne var på hver deres hold. Der var mange kommentar hele tiden mod hinanden og jeg var så heldig at skulle være ”dommer” i denne kamp. Det viste sig hurtig at det ikke ville blive en midnatsforestilling. Første hold ved gærdet lavede 38 all out, dette blev lavet på 8 over og ingen gærdefald.

Efter endt seniorkamp var der ungdomstræning med 10 fremmødt unger som heldigvis var gengangere fra sidste år. Efter endt opvarmning skulle vi i gang med selve træningen. Det blev ikke til så meget andet end marktræning og gribeøvelser. Jeg tror, at de var ”trætte”. Der var i hvert fald ikke rigtig noget energi i dem denne dag.

Bagefter dukkede Anne op. Hun ville gerne have en one to one træning med mig, da hun mente at hun havde problemer med hendes bowling. Vi tog derfor ind til byen, hvor Bogdan var for at træne nogle andre børn, men de dukkede ikke op, så vi fik mulighed for at træne Annes bowling i en hel time.

Set som helhed er de i Serbien lykkedes med de ting, vi sidste år aftalte, de skulle prøve at arbejde med: De har haft en træner i Danmark på kursus og vil gerne have et par stykker mere på kursus i Danmark i fremtiden. Der bliver også arbejdet meget med at fastholde spillerne i klubberne og især med at få nogle nye med i klubberne.

De bedste crickethilsner

Ivan Kristensen”

 

Relaterede artikler:
Serbisk træner på udvekslingsophold i Danmark
Dansk cricket med til at udvikle spillet i Serbien

/red GV

Back To Top