Cricketholdet fra Himalaya "bjergtager" dansk cricket 1

Cricketholdet fra Himalaya “bjergtager” dansk cricket

  • Skrevet af: Alex Olsen

Formentlig ikke her på det smukke Himalaya-bjerg, at Nepal-spillerne har trænet
Formentlig ikke her på det smukke Himalaya-bjerg, at Nepal-spillerne har trænet

Holdet fra Nepal vandt overraskende sine to indledende kampe

Vi kan med stor glæde præsentere den danske cricketverden for et meget enestående og underholdende indslag i det årlige 10/10-stævne på Svanholm Park, som bugner med flotte præmier og samtidig med underholdende spil.

Ingen hemmelighed skal være, at da referenten så indbydelsen til stævnet, hvor der stod, at der ville komme mange mennesker, sponsorer, journalister, og masser af tilskuere, tænkte jeg, du må være en af dem, som den arrangement-ansvarlige Shafqat Riaz hentyder til, og jeg ville da godt bruge et par timer på dette arrangement.

Den store entusiasme lyser ud af nepaleserne
Den store entusiasme lyser ud af nepaleserne

Denne beslutning fortrød jeg sandelig ikke. Vi fik set en masse underholdende cricket, hvor man for en gang skyld helt glemte den tekniske del at spillet. Takket være et af de 10 inviterede hold- Himalaya, som klubben hedder, og som består af spillere fra Nepal, blev man en cricketoplevelse rigere.

Inden vi går over til selve spillet, skylder vi læserne at fortælle lidt om Nepal som nation og om deres forhold til cricketspillet.

Nepal ligger som en stødpude mellem de to stornationer Indien og Kina, og krigsnederlaget til Kina i 1816 satte sine dybe spor hos de nu 28 millioner indbyggere i Nepal, hvor man måtte betale en skat til kejseren af Kina, helt frem til året 1912. Nederlaget til Kina fik Nepal til at lukke sig inde for omverden helt frem til 1951..

Om den nu danske klub Himalaya, er opkaldt efter verdens største og flotteste bjerg, hvor den hårdføre lokalbefolkning, under kæberaslende og smukke udsigter med dagevis af vandreture i Nepals bjerge, som bestemt ikke er forbeholdt bjergbestigere og andet godtfolk med hang til at sove i primitive teltlejre, vides endnu ikke.

Spillemæssigt er ”Himalaya” et meget anderledes og positivt bekendtskab

Vi kender ikke på nuværende tidspunkt præcis hvem af de mange hold der skal spille semi-og finale, i morgen søndag, men vi har valgt at fokusere på netop Nepal, som tog alle med storm, hvor Svanholm Park nærmest måtte melde udsolgt med hensyn til parkeringspladser. Over 100 mennesker havde valgt denne herlige sommer-lørdag til en frisk gang lyn-cricket, hvor i sær Nepal lyste op, og ”bjergtog” os.

Holdet vandt begge sine indledende kampe- først over Nørrebro fra 1.division og efterfølgende over ABs elitedivisionshold.

Den lille åbningsbowler Bimal Subedi som tog 5 gærder i alt for kun 30 points
Den lille åbningsbowler Bimal Subedi som tog 5 gærder i alt for kun 30 points

Himalaya, som endnu ikke har fået grønt lys til at spille med i den danske turnering, havde alt hvad hjertet kunne begære i cricket-sammenhæng. Et fantastisk engagement og mod på opgaven, som fik en til at tro, at alle Nepals spillere enten var bjergbestigere fra Himalaya, eller også at de var i stand til at gå på vandet, med den entusiasme og ”fanden-i voldskhed” de udviste.

Alt hvad disse letbenede Nepalspillere udførte, foregik i løb, uanset om man skulle ind og batte, eller ens gærde var splittet, foregik det i fuld ”firspring”.

Nepals Hold der overraskede allle
Nepals Hold der overraskede alle

Det første chok fik Nørrebro, da Nepals lille pacer Bimal Subedi på sine to første bolde fjernede Nørrebros åbningsgærder, og på den sidste bold i den første over fik han Rizwan Islam grebet og Nørrebro havde 3 ude i den første over. Det skulle hurtig vise sig, at også Himalayas markspil var lynhurtigt og at spillerne nærmest greb alt hvad der kom i luften. Også i den anden kamp udviste Himalaya et fantastisk hold arbejde, med god kastning og markspil mod AB. Da den sidste over til holdet fra Nepal gav over 30 points, hvor ABs sidste kaster nærmest var panisk over at se, at et par af de hurtige spillere fra Himalaya, som ikke havde hjelm på, bare flyttede hovedet, således at boldene fløj til grænsen, var det nok til at besejre elitedivisionsholdet. Vi nåede at se et velkoordineret hold fra Nepal, som også havde nogle lynhurtige gærdespillere, der når boldene lå ude på offsiden, gik til sagen. Det bliver spændende at se, om Himalaya kan holde dampen oppe i søndagen slutkampe. En ting er sikkert, referenten kommer også i morgen.

Jørgen Jønsson

Back To Top