Cricket er genopstået i Roskilde

Dennis Seier fortæller: Cricket er genopstået i Roskilde

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Tirsdag den 4. maj havde Køge besøg af en 8. klasse fra Klostermarksskolen i Roskilde. Her mødte de et ungdomshold fra Køge, som fortrinsvis bestod af mini- og lilleputter, men dog forstærket i form af et par drenge- og juniorspillere.

Glade skole-cricketspillere fra Roskilde og Køge
Glade skole-cricketspillere fra Roskilde og Køge

Primus motor for denne 8. klasse er en lærer ved navn David Hemmet. For mange år siden blev David introduceret for Kiwi Kricket. Spillet fascinerede ham og de efterfølgende år fik han lidt undervisning. Da den nye skolereform blev introduceret, da var et af målene blandt andet, at eleverne skulle røre sig noget mere. Dette greb David med kyshånd, fordi her var en mulighed for at få spillet cricket.

David fik sidste år kontakt med Frederik Klokker, og sammen fik de lavet noget cricket træning. Blandt andet var der en idrætsdag i Roskilde, hvor Frederik og jeg havde over 100 elever gennem noget cricket træning. Det blev så efterfølgende aftalt, at nogle af eleverne skulle på en træningsseance i Køge, hvor Frederik og mig igen stod for en træningssession.

Skolebørn fra Roskilde spiller kamp mod Køge
Skolebørn fra Roskilde spiller kamp mod Køge

I år har David og Frederik mødtes nogle gange til cricket træning i Køge, hvor Davids 8. klasse er blevet indviet endnu mere i cricketspillets facetter.

På lørdag den 7. maj skal Davids 8. klasse til Korfu, hvor klassen skal deltage i en cricketturnering for skolehold. Davids klasse skal blandt andet møde hold fra Grækenland, Spanien, Indien og Bulgarien.

David Hemmel. manden bag Klostersskolens crickethold
David Hemmet – manden bag Klostermarksskolens crickethold

Om holdet fra Klostermarksskolen er der kun positivt at sige. Flinke og imødekommende unge mennesker, som gik op i spillet med stor interesse. Selvfølgelig har de meget af lære endnu, men de udviste stor spilforståelse. Jeg var meget imponeret over deres markspil, og med hensyn til deres kastning, hvor 9 spillere kastede, så kastede de alle med strakt arm. Imponerende.-

David kan roligt klappe sig selv på skulderen, da han med sin entusiasme for spillet her har fået en skoleklasse til at kunne gøre sig gældende på en cricket bane. Selvfølgelig har han fået noget hjælp, men uden David ingen cricket i Roskilde.

Køges ungdom vandt kampen. Dog synes jeg godt man kan konkludere, at David og hans 8. klasse også er vindere. Jeg vil under alle omstændigheder sige tak for deres indsats i dag og ønske dem alt mulig held og lykke på Korfu.

/Dennis Seier

 

 

 

Back To Top