"Close encounter" i Herning (Nu med video)

Close encounter i Herning

  • Skrevet af: Peter Power

Highlights Hernings halvleg                                                                                   Highlights Svanholms halvleg

Efter dagens kamp gav Hernings formand Robert Slator endelig en kasse øl til Hernings spillere fordi de havde fortjent det. De kæmpede indædt i marken indtil sidste bold. Formanden gav også sodavand til Svanholms spillere fordi de havde også fortjent det ved at vinde kampen i den sidste over med bare to gærder tilbage.

Svanholm vandt lodtrækningen og valgte at gå i marken som var temmelig vådt. Bolden var reelt ødelagt allerede efter 20 overs på grund af fugten. Der blev sagt hvorfor kan forbundet ikke tillade i stedet at bruge de billigere Grays bolde som bedre kan tåle fugt og så bruge to bolde med en fra hver ende. Det ville være billigere end én Kookaburra bold. De våde forhold plus Hernings beton pitch gav ikke kasterne nogen hjælp. Der var reelt kun en ½ ben for appel og 2 kastet ud. Resten blev grebet ud og alene på grund af gærdespillerens fejl. Der er flere klubber der ønsker denne beton pitch men der skal være uensartighed ellers kan spilleren ikke udvikle deres teknik. Husk græspitche er vidt forskellige.

Efter sidste uges lave scorer var der en forventing om dagens kamp ville være hurtigt færdig, men denne blev efterhånden gjort til skamme. Herning fik en fremragende start gennem Simo Ivetic og Glen Hedevang. Disse to have strengt taget ingen problemer med kasterne som havde det svært med de våde forhold. Bolden svingede slet ikke. Simo blev dog kastet ud af Ullah ved 84. Magnus Kristensen kom ind og sammen med Glen fortsatte med det gode spil. Men Glen fejlede ved 104 og blev grebet ud. Hermed gik Herning scoringsmæssigt i stå i stedet for at presse Svanholms ufarlige kastning. Først da der manglede 10 overs kom der rigtig gang i Herning for holdet har 3 spillere som er kendt som batsvingere. I dag fik de for lidt tid og gærderne faldt i slutfasen. Magnus ofrede sig da han havde 55 og Oliver Hald som støttede Magnus blev grebet for 26. Da de 50 overs var overstået stod der 210 på Hernings nye scoringstavle som officielt blev indviet ved sponsoren Nordea.

Svanholm fik ikke den samme gode start som Herning. Med to mand grebet ved 28 på tavlen kunne man tænke sig et sammenbrud. Men nej, anfører Zishan Shah (52) tog ellers fat med assistance fra Jonas Henriksen indtil Jonas slog bolden i hænderne på Simo Ivetic. Men så kom bror Mads H (31) jo ind og støt og roligt byggede de halvlegen videre op. Så begik Zishan en fejl da Herning nu brugte deres spinnere og fandt Jeppe Nielsen på grænsen med 119 på tavlen. SD Ahmad fulgte forholdsvis hurtigt efter, men keeper Hashmi (30) blev Mads’s følgesvend indtil Mads også begik en fejl og blev grebet. Med seks gærder nede havde Herning nu chancen, men i denne periode tabte Herning to svære gribechancer i marken, som kunne havde betydet et andet billede den det at Svanholm først mistede deres syvende gærde ved 192. Svanholm var dog nødt til at presse da overne var ved at løbe ud. Det gav flere løbet ud muligheder, men Svanholm slap. Godt nok blev Hashmi grebet ud på en af de mange korte bolde som Herning smed for at presse Svanholm, men det kunne ikke forhindre at Svanholm passerede i den sidste over. Svanholms sejr blev på 2 stående gærder og måske skulle Herning kigge lidt på den statistik med 23 udenoms.

I 1. division blev der spillet 2 kampe. Esbjerg fik besøg for første gang af Copenhagen. Esbjerg gik først til gærdet og Henrik Øre tog ellers fat mens gærderne faldt i den anden ende. Da han blev kastet ud ved 97 på tavlen havde han scoret 60% nemlig 62. Heldigvis blev hans rolle overtaget af Kasper Rubin. Esbjerg nåede 165 på de 50 overs hvor kastningen blev domineret af Nawaz og Kar der hver tog 3 gærder. Kasper Rubin dominerede med bolden i starten da Copenhagen tabte 3 hurtige gærder men Mahajan og senre Nawaz fik stabiliseret halvlegen men det gode arbejde blev ødelagt af 3 løbet ud og det kom holdet ikke over og var ude for 152.

I Kolding var Glostrup på besøg. Kolding gik først til gærdet og halvelgen var domineret af Christo Botma med 31 og Steffan Langholz med 59. Efter begge var gået kneb det lidt for Kolding men de endte ellers på 171. Det viste sig at være mere end nok. Martin Pedersen dominerede med bolden og tog 4 gærder mens Steffand Langholz tog 3 da Glostrup svarede med 108 med R Islam som bedste med 42.

PP

Simo Ivetic 6
Glen Hedevang driver til 4
S Ivetic b A Ullah 44
G Hedevang c T Ahmed b SD Ahmad 42
Magnus Kristensen 6
Zishan Shah viser os en alternativ anvendelse af ens bagdel…….
Oliver Hald i aktion
MB Kristensen b J Henriksen 55
OD Hald c SF Ahmad b MS Henriksen 26
T Ahmed c S Ivetic b A Mangal 0
Dagens eneste benfor appel som afvises da det var tydeligt bat var involveret
J Henriksen c S Ivetic b JG Nielsen 25
Zishan Shah 6
Mads Henriksen 6
Z Shah* c JG Nielsen b N Damgaard 52
SD Ahmad c I Saumy b N Damgaard 3
Hernings scoringstavle blev officielt indviet
En måske afgørende løbet ud chance går tabt
AW Hashmi+ c R Saumy b MB Kristensen 30
Chancer for løbet ud i de sidste overs
Vinderslaget for Svanholm
Back To Top