Carsten Morild er nok den største spiller i dansk cricket nogensinde 2

Carsten Morild er nok den største spiller i dansk cricket nogensinde

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

 

Automatisk kladde 6
Carsten Morild som ung spiller med sit bat under armen efter en god halvleg

Hvor Blev De Af ?

Carsten Morild er nok den største spiller i dansk Cricket nogensinde

Er den spiller der har vundet flest Danmarksmesterskaber (17) i DCFs historie

Det er altid svært at bedømme hvem der har været den største inden for en bestemt idrætsgren.

Men det står lysende klart, at man ikke kommer uden om navnet Carsten Morild, når diskussionen af og til dukker op i historikken inden for Cricket.

Carsten var en uovertruffen og en farverig allrounder, med sine nærmest atletiske bevægelser inden for såvel gærdespil, kastning og markspil.

Carsten Morild var stort set med på topplan i DCFs første 30 år. Det siger ikke så lidt om nordjydens suverænitet inden for dansk top-cricket.

Det kommer for vidt at nævne alle af hans store præstationer og sæsoner i den lange karriere han har haft. At han ikke kun var topidrætsmand inden for en enkelt idræt viser tydeligt hans store talent og engagement. I badminton vandt han et dansk mesterskab i herredouble sammen med den nu afdøde mangeårige All-Englandmester Erland Kops i sæsonen 1964-65. Carsten og hans kone Annie har også vundet det jyske mesterskab et par gange i Mixdouble, og i herredouble har Carsten sammen med Jørgen Brix Steby fra Aalborg Triton også været jyske mestre.

Carsten Morild er nok den største spiller i dansk cricket nogensinde 3
AaBs tidligere mangeårige formand Flemming Sørensen flankeret af de 3 “esser” Carsten Morild, Hardy Sørensen og Henrik Mortensen, som han yndede at udtrykke det

Carsten var sammen med Henrik Mortensen, og Hardy Sørensen med til at vinde 14 danske mesterskaber i træk, og han har i alt vundet 17 DMer- alle 3 spillere var i perioden begyndelsen af 60erne og op til midten af 70erne ganske suveræne i dansk cricket. Lige netop i 1960 var Carsten flyttet til Odense, det gjorde Danmarksmesterskabet så også, og i den sæson, var han den afgørende spiller, da B1909 vandt klubbens første og eneste DM.

Hans samlede points i DCF på 14.879 med et gennemsnit på 33,8 er kun overgået af Aftab Ahmed og Johan Luther. På kasteranglisten er han kun overgået af klubkammeraten Henrik Mortensen- Carsten har taget 1.972 gærder i DCFS historie med et så fornemt gennemsnit som 9,3. En fantastisk allroundpræstation, som bliver meget svært at overgå.

Carstens to drenge Claus og Jørgen har også arvet deres fars evner inden for boldspil, og begge spillede da også på cricketlandsholdet. Begge sønner drog til København og spillede nogle sæsoner for Svanholm i København.

Automatisk kladde 11
Carsten Morild (th) til fest i Spanien sammen med DIFs gamle formand Kai Holm (tv) og den tidligere All-England-mester i Badminton Knud Aage Nielsen (i midten)

Carsten Morild blev efter sin cricketkarriere landstræner i Badminton, hvor hans viden og taktiske evner, var med til at udvikle nogle af de mange talenter, dansk Badminton altid har fostret.

Efter sine mange gode år i idrættens tjeneste, og hans lange karriere som leder i Aalborg Portland, drog Carsten og hans kone Annie som pensionister til Spanien og boede i 10 år. Nu er de på deres ældre dage tilbage i Aalborg efter de gode år i det varme Spanien.

Carsten – 81 år – er naturligvis ikke i den samme adrætte tilstand som i sine unge dage, som den store sportsmand han var – altid var i god træning, og spillede alle kampe – De store strabadser på sportens alter i så mange år i dansk elitecricket, har naturligvis sat sine spor. Carsten døjer på sine ældre dage med dårlig ryg og knæ og går dårligt efter flere operationer.

Jørgen Jønsson

Back To Top