Brødrene Jensen fra Mors har præget Nykøbing i to årtier 3

Brødrene Jensen fra Mors har præget Nykøbing i to årtier

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Brødrene Jensen fra Mors har præget Nykøbing i to årtier
Godt samarbejde mellem to brødre Henning som bowler og Bjarne Jensen som keeper i et fremragende greb

Hvor Blev De Af ?

Serien fortsætter med Henning og Bjarne Jensen, Nykøbing Mors

Begge var med til at holde klubben i toppen af dansk cricket i den periode

Kigger man i dag på interessen for cricket på Mors, er den helt åbenlyst ikke som den var for 30-40 år siden.

I midten af 60erne, hvor cricket på Mors stadigvæk var en idræt folk kendte til, dukkede der to brødre- Henning og Bjarne Jensen- op. Begge gjorde sig hurtigt bemærket i det ædle spil.

Henning, som den stabile allrounder, var en meget solid gærdespiller, med en usædvanlig vilje, og Bjarne, var nok mere den aggressive og lidt mere hårdtslående type, som også var en fremragende keeper og kom på landsholdet.

 

Automatisk kladde 13
Henning Jensen med det bat, han så nødigt ville slippe

Begge brødre trådte først rigtigt frem i forreste linje i toppen af dansk cricket omkring 1967, og har stort set formået at tegne Nykøbings flotte position i næsten 2-3 årtier.

Begge har scoret over 5000 points i førsteklasses cricket- Bjarne fortsatte vist også et par år mere end Henning- hvor brødrene i omtalte periode var synonym med Nykøbing Mors.

Både Henning og Bjarne var også tilknyttet som træner for Nykøbings damer, efter deres egen karriere, og det gav da også flotte resultater med 2 danske mesterskaber som resultat.

I de gode gamle dage var der altid 3-400 mennesker til cricket på Mors, og skribenten husker de glade dage, da vi københavnere skulle på dobbelttur og først endte på Mors tidligt på natten, hvis ”pinen og plagen” ellers sejlede. Det gode var dengang, at den muntre og cricketinteresserede vandrehjemsbestyrer Jørgen Holbech modtog os fra Svanholm kl, 24.00 med natmad – rejer og en Nykøbing-øl inden vi gik til køjs på det dejlige vandrehjem.

Brødrene Jensen fra Mors har præget Nykøbing i to årtier 1
Henning Jensen i sin favoritposition ved gærdet

Det var ikke altid lige nemt at spille på Ørodde, hvor mange morsingboer fulgte deres crickethold i tykt og tyndt. Arme de københavnere, der stak snuden i vejret, og troede at de var noget, så faldt der brænde ned. Når så anfører Henning og co. mente, at det måske ikke lige kørte efter deres pibe, så skulle modstander-anføreren være i besiddelse af den rigtige idrætspsykologi, hvis man skulle overleve turen på Mors. Det samme gjorde sig nok gældende når Nykøbing kom til København med omvendt fortegn.

”Det er klart, at vi i Nykøbing altid var i besiddelse af en større kampgejst, når vi spillede på Ørodde, hvor der for 40 år siden kom mange mennesker for at bakke os op. Den gang var vi vel egentlig den store idrætsgren på Mors, hvor fx håndbold rangerede lavere- jeg husker at jeg for mange år siden mod mesterholdet AaB stod inde ved gærdet i 7 timer, selv om vi tabte kampen var det en spændende oplevelse for mig” siger Henning Jensen.-

Brødrene Jensen fra Mors har præget Nykøbing i to årtier 2
Henning følger spændt i Morsø Folkeblad hvad der foregår på Mors på hans ældre dage

Henning var ansat på Morsø Jernstøberi i 24 år som lagermand, og nyder nu som 69-årig pensionist at følge sporten i TV, og er en af dansk crickets flittigste læsere og debattør. Han dukker da også af og til op på Ørodde cricketanlæg.  Både Henning og Bjarne var dommere i mange kampe og var anerkendte for at være nogle af de bedste herhjemme.

Jørgen Jønsson

Back To Top