Breddelejr: Syd- og Midtjylland ungdom hjælpes 3 steder i ØST

Breddelejr: Syd- og Midtjylland ungdom hjælpes 3 steder i ØST

  • Skrevet af: Thomas Ren Kronby

Køge Kricket Klub inviterede klubber fra Midt- og Sydjylland til at starte deres lejr med gode kampe og lækker mad og drikke. Oplevelsen gav trænere og holdledere fra flere klubber mulighed for at udfordre ungdomsspillere primært i alderen 13-14 år med mange kampe. Under kampene gav det tekniske niveau nogle interessante observationer for andre ungdomstrænere at afprøve.

Snacks og rigtig aftensmad hjalp på humøret i regnvejrpauserne

Udover åbne døre hos Køge i Region ØST, stillede to andre storkøbenhavnske klubber hjælpere og faciliteter til låns for klubberne Bov IF, Skanderborg C, Husum CC og Horsens CC. Dermed kunne denne lejr tilbyde overnatning i Brøndby hos Svanholm CC og på dag nr. 2 arrangerede værterne i Glostrup god forplejning og god baneplads.

Ungdomscricket gør forsøg med holdledere, så ungdomstrænere laver mere god cricket
Under denne lejr var flere af holdene støttet på sidelinjen med holdledere som kende spillet og andre som hjælper bedst som de kan. Både grupperne fra Horsens, Bov og Køge havde hjælpere på sidelinjen hele tiden. Dette giver trænerne mulighed for, at have fokus på enkelte spillere i stedet for afvikling af kampen.

Særligt niveauet hos de fremmødte breddespillere viste begrænset variation af slag med battet. Nogle trænere overvejede om slag til siden, som Square-cut og Pull, er øvet nok i den daglige træning. Disse er faktisk til diskussion på tværs af klubber med ungdomstrænere, fordi de kan læres tidligere når børnene begynder at spille med hård bold i kampene fra 11 års alderen. (se aldersrelateret teknik-video)

Diplomer blev overrakt for hver kamp til bl.a. gode holdkammerater, som kan fremhæves for fair-play. Ungdomstrænerne Søren Sørensen (Køge) og Jörg Kruger (Husum) har sørget for at holdene blev matchet på dagen. Og ved dag 1 afslutningen, kunne de to partnerklubber kigge tilbage på kampe, hvor styrkeforholdet var jævnbyrdigt i lørdagens 3 hovedkampe. Og søndagen gav venskabskampe, hvor de jyske grupper blev blandet for at flere lærte hinanden at kende.

Dette var tredje lejr i 2017 arrangeret af aktive klubber i Masterklub-programmet, som modtager ekstra ressourcer til at samle ungdomsspillere og -trænere. Masterklub har siden 2015 arbejdet med udvalgte klubledelser at skabe god støtte til deres ungdomsarbejde, og særligt sidste år lykkedes det for de fleste syv aktive klubber at fastholde, og nogle steder øge, antallet af trænere i deres ungdomsteams.

Back To Top