Bittert nederlag til Uganda men stadig håb

Bittert nederlag til Uganda men stadig håb

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

De 3 magtesløse reserver (se ovenfor) Rizwan Mahmood, Anders Bülow og Shangeev Thas har indset det bitre nederlag

Regnvejr drillede igen hvor vi startede for langsomt og kun fik 5 overs til 57 points

En vejrudsigt i Malaysia er nok svær at blive klog på. Nu har det danske hold i 2 ud af 4 kampe været heftigt involveret i det kringlede ICC- Net Run Rate-system, hvor det gik godt mod Jersey, blev det i dag mod Uganda straks noget sværere, fordi vi fik en lidt tung start. Da regnen kom, havde vi 74 for 3 efter 23 overs – altså en runrate på kun 3,2. Det store åbne spørgsmål er således, var der nogen på det danske hold, der havde haft snuden i luften, eller havde læst på vejrudsigten? Nå spøg til side, selv om det er svært i dag, hvor det danske hold tabte med et sølle points.

Kampen formede sig egentlig udmærket, hvor vi fik Uganda holdt rimelig nede – 215 for 8 på 50 overs, var en score man mente kunne overtrumfes.

For anden kamp i træk viste unge Nicolaj Damgaard Jørgensen sine nye evner som venstrehånds spinbowler, hvor han på sine 10 overs-2 maidens-og 22 pts.  næsten totalt formåede at tæmme de ellers meget livlige gærdespillere fra Uganda. Mads Henriksen kastede også tæt 5-1-15-0 medens Anique Uddin og Basit Javed begge tog 2 gærder for henholdsvis 44 og 48 points.

Så kom regnen

Efter en meget lang regnvejrs- pause var situationen den, at det danske hold, som på de første 23 overs havde scoret 74 for-3- kun fik 5,2 overs til at score 57 points, eller 131 på 29 0vers, altså næsten 11 points pr. over.

Det så faktisk slet ikke så dårligt ud, da der manglede 8 bolde, hvor vi havde 123 for 6, men de sidste 4 gærder virkede, efter den beretning undertegnede har fået fortalt, nærmest lammet, og det lykkedes kun at få skrabet 6 points sammen på de sidste 8 bolde. Ærgerligt, men når alt kommer til alt, var vi så heldige, at Jersey i en lignende regnvejrskamp, slog Malaysia med 10 points. Dette betyder, hvis ellers jeg er ordentlig orienteret, at hvis vi slå Vanuatu, er vi i finalen og samtidig kvalificeret til WCL 3.div.

Monty Singh, som de fleste vel kender under dette navn, men oprigtig hedder Taranjit Bharaj (det er noget sværere) skal have stor ros for virkelig at gøre et stort forsøg på at vende denne korte halvleg med 32 på 23 bolde, det var altså ikke nok. Anfører Hamid Shah var højst med 37 på 64 bolde og Frederik Klokker scorede 25 på 53 bolde.

Nu har det danske hold en fridag til at tygge dette ærgerlige nederlag igennem inden det går løs på lørdag med den afgørende kamp mod Vanuatu, hvor landstræneren og anføreren nok har fået noget at tænke over med hensyn til det hold der skal spille om en finaleplads.

Bittert nederlag til Uganda men stadig håb 2
Jubilar Hamid Shah modtager en pokal for sin landskamp nr. 25
Bittert nederlag til Uganda men stadig håb 1
Debutant Jonas Henriksen modtager sin første landshold cap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man er vel nødt til at skæve lidt til vejret, ligesom beslutningen om det skal være den stærkeste gærdeside, eller om man stadigvæk skal satse på de mange bløde bowlere, er svær at træffe.

Det ved vi meget mere om på lørdag, når mønten ryger op i luften i den spændende og afgørende kamp mod Vanuatu.

Jørgen Jønsson

Back To Top