Azhar Alis far gav ham 3 måneders prøvetid i Danmark 3

Azhar Alis far gav ham 3 måneders prøvetid i Danmark

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

 

Azhar Alis far gav ham 3 måneders prøvetid i Danmark
Azhar Ali bowler sine berømte legspinnere mod AaB i 1960erne

Hvor Blev De Af -serien fortsætter med Azhar Ali

Efter de 3 måneders prøvetid tog han dansk cricket med storm

Azhar Ali kom til landet som 12-årig, og har været dansk gift i over 50 år

Når man herhjemme tit og ofte taler om integration- det gjorde man ikke i 1957 der var Dansk Folkeparti ikke opfundet- så er Azhar Ali et pragteksempel af slagsen.

Azhar kom som nævnt på prøve til Danmark i 1957, hvor hans biologiske fader udtalte disse bevinget ord ” Som indvandrerdreng har du 3 muligheder, hvis du skal blive i Danmark 1. Sæt dig hurtigst muligt ind i den danske kultur 2. Ingen har sendt bud efter dig, så kan du ikke finde dig til rette, så er det tilbage ( til London hvor faderen boede) 3. Du har kun 3 måneder til at lære dansk, så du kan begå dig i samfundet” var svadaen fra Azhars far, og lærerige lille Azhar udførte ordren på de 3 måneder til UG og slange. Han blev da også skolelærer i Silkeborg senere.

”Jeg havde en storebror der var meget talentfuld og som blev udtaget til den pakistanske landsholdstrup i 1955, men min far afviste ham med ordene ” du skal først og fremmest have en uddannelse” sagde faderen, så storebrors eventuelle debut blev aldrig til noget.

”Da jeg som 12-årig begyndte at spille drengecricket i Silkeborg, kan jeg huske, at min daglige træning med min storebror med legspinbowling var noget helt nyt i dansk cricket (det skal bemærkes at ABs Louis Bronee var Azhars fortilfælde) på et tidspunkt kunne jeg spinne min legskruer ude fra legpinden til 2-slip” siger Azhar Ali.

Azhar Ali har foruden Silkeborg også spillet nogle sæsoner for Nykøbing Mors, hvor han både som bowler og gærdespiller har beriget dansk cricket med sit gode og underholdende spil, og ikke mindst hans måde at være på banen og uden for.

Referenten husker en landsholdstur for over 50 år siden, hvor både Azhar og undertegnede skulle erstatte en vis Henrik Mortensen, der havde meldt afbud til turen, og hvor vi nok begge følte et åg over den kommende opgave. Det viste sig dog at være en meget overkommelig opgave for os begge, som vist nok kun fik en kamp hver, og en over som kaster.

”Jeg husker en drengekamp for Silkeborg mod Herning, hvor jeg i første innings tog 10 gærder og Poul Transbøl i anden innings ligeledes tog 10 gærder” Der er vist ikke overgået i DCFs historie.

I øvrigt spillede Azhar Ali på DCF- dispensation i 2. division for Silkeborg som 14-årig.

 

Azhar Alis far gav ham 3 måneders prøvetid i Danmark 2
Azhar Ali er blevet Golf-instruktør og rejseleder på sine ældre dage

Azhar Ali er på sine ældre år, da Silkeborg desværre måtte lukke cricketafdelingen, overgået til golfsporten, og så er man jo tabt for cricket.

”Jeg har været formand for Tange Sø og Golf Club, og senere har jeg og min kone Kirsten, som også har været involveret med damecricket i Danmark, hjulpet et stort engelsk rejsebureau på Algarve med Golfsporten i flere år” slutter Azhar Ali.

Jørgen Jønsson

Back To Top