Aktiviteter i forbundet

  • Skrevet af: Carsten Martensen

Få her et indblik i de mange aktiviteter i forbundet. Vinteren fylder naturligvis meget, men en travl sommer står for døren.

Måske var vintertid engang reserveret til andre sportsgrene end cricket og lange løbeture i mørke skove for de cricketspillere der ville holde formen ved ligne. Det er ikke tilfældet i dag. Vinteren er lig med indendørs træning, fokus på justeringer og teknik. En ting er dog muligvis den sammen, der er stadig fokus på fitness. Derfor er vinteren også en travl sæson for vores forskellige landshold, ungdom så væld som senior. Og så har vinteren den enorme fordel, den er ideel til rekruttering for alle dem med adgang til hal. Deres skribent vil forsøge at give dem kære læser et indblik i hvilke aktiviteter der pågår, herunder opdelt i hold og aldersgrupper.

Kvindespillerne

Kvinderne først. Sådan har det ikke altid været. Men sådan burde det være. Med ansættelsen af David Williman som landstræner for kvinder, godt flankeret af Matt Crouch har fokus på de kvindelige cricketspillere fået et nøk op. Ganske fortjent. Denne fase af udviklingen kræver at vi finder en balance mellem de få og flere, mellem toppen og bredden, fordi den ene kommer ikke til at klare sig uden den anden. En stor del af de aktiviteter de kvindelige cricketspillere laver hen over vinteren bærer derfor præg af dette. Det er primært for de fleste, med stort fokus på hvordan den enkelte kan hjælpe sig selv og ikke mindst sin egen klub til at blive nogle flere. Der har været fælles træning i Idrætten hus i januar og kampe for alle mod Norge i februar. De store mål for de kvindelige cricketspillere den kommende tid og sommeren er den nationale turnering, med deltagelse af 3 hold, Fredericia, Glostrup og KB og Nordic + cup i Oslo og en tur til Østrig i maj. Foruden flere fælles træninger og samlinger i foråret og sommeren.

U11

Fællestræning for piger

Som noget helt nyt er der efterspørgsel fra flere klubber på fællestræning og kampe for pige-spillere. Fantastisk. Derfor har der også været samling fire gange hen over vinteren, med deltagelse af spillere fra Fredensborg, Svanholm og Glostrup. Spillerne ser frem til en sommer med turneringskampe. Keith og Frederik har indtil videre stået for træningen, sammen med god hjælp fra klubtrænere og landstrænerteamet forkvinder.

Har din klub pigespillere? Sig til!

Fællestræning for drenge

Denne gruppe bestod i begyndelsen af både drenge og piger, men antallet var så højt, at den blev opdelt (se ovenfor angående pigerne). Fra flere klubber har vi hørt om ønsket for inspiration til de yngste spillere, hvorfor vi fire formiddage i vinteren har inviteret til fælles u11 træning. Tilslutningen har været overvældende, over 40 spillere har deltaget fra 8 klubber. Det har været fantastisk at opleve. Det har givet Keith og Frederik muligheden for at vise spillerne (og trænerne fra deres klubber) de basale færdigheder der kræves for at blive en del af landsholdet i fremtiden. Det glæder både de teknisk/taktiske såvel som fysiske og ikke mindst personlige aspekter, såsom opførsel, kost og det at have styr på sine ting.

I U11 årgangen udtager vi ikke et landshold. Af flere grund. Først og fremmest fordi det ikke giver mening i et udviklingsperspektiv at give børn prædikater såsom ”landsholdsspiller” eller indirekte ”bedre end de andre”. Vi inviterer alle ind til fællestræning med fokus på det basale at nyde sin sport og for at skabe et fællesskab på tværs af klubberne. Alle i denne alder bør spille cricket fordi de synes det er sjovt.

U13

Hver onsdag siden november har vi været så heldige at kunne benytte Gildbroskolens hal til at tilbyde fællestræning til U13 spillere. Her har formålet været det samme som skitseret oven for, nemlig det basale. Denne træning har Yasir Iqbal, mangeårige landsholdsspiller stået for. Vinteren er det rigtige tidspunkt at udvikle sin teknik og virkelig gå i dybden med de små detaljer af sit spil. Involveringen af flere træner giver os mulighed for at tilbyde flere spillere og årgange træning på tværs af klubberne, til gavn for alle, særligt spillerne. Det er vi rigtig glade for at kunne og håber at vi kan fortsætte med. Forhåbentlig venter der kampe til sommer mod andre nationer.

U15

Tirsdage siden slut oktober har Saud Munir og Rajesh Ayyappan afholdt træning for U15 årgangen i Idrættens Hus. Igen har vi opereret med en større gruppe. Vi mener at selektion af spillerne skal komme senere i deres udvikling.

Træningssessionerne har været opdelt i to grupper, i skiftende uger, hvilket har givet trænerne bedre mulighed for at se og coache den enkelte spiller i stedet for at stå med for mange på én gang. Foruden de to trænere med hovedansvaret har både Frederik og Keith været til stede til mange af træningerne. Når vejret tillader, vil denne træning rykke udendørs og fortsætte.

Sammen med U13 ser U15 frem til en sommer der forhåbentlig byder på kampe hjemme mod andre nationer.

U19

Her starter vi i omvendte rækkefølge, nemlig med sommeren. Sommeren 2024 byder for U19 på ICC VM-kvalifikationsturnering på hjemmebane. Det skal der selvfølgelig trænes frem i mod. Derfor er programmet, inde og ude, intenst for U19 spillerne. Ansvarlig for træningerne hver tirsdage i Idrættens Hus er Frederik Klokker, flankeret af Keith og Rajesh. Med den begivenhedsrige sommer spillerne går i møde er der naturligvis brug for alle de træninger der kan findes plads til, hvorfor fællestræningerne også fortsætter når vejret tillader det udendørs. I ugen op til selve kvalifikationsturneringen samles spillerne og finpudser formen med træningskampe mod Norge og Schweitz.

Next-Gen

Et nyt tiltag i år er gruppen NEXT-GEN. Som alle der har beskæftiget sig med talentudvikling ved er det ekstremt svært at forudse hvem der kommer til at blive dygtige spillere når de bliver senior og resultater betyder noget. Inklusionen i NEXT-GEN gruppen skal derfor heller ikke ses som et prædikat til spillerne om at de er sikre fremtidige landsholdsspillerne. De 4-5 spillerne i hver årgang er udvalgt af forskellige grunde; deres villighed til at lære, nuværende evner, en kompetence som ingen andre har eller noget helt særligt som Keith, Frederik og Carsten har haft interesse i at arbejde videre med. Programmet for NEXT-GEN gruppen har været omfattende.

Hver årgang har haft 1,5 times træning hver onsdag, fysisk træning individuelt via Teams med fysisk træner Robert Francis og Keith lørdag morgen og igen mandag eftermiddag. Dertil kommer al anden træning disse spillere ellers laver i deres respektive aldersgrupper.

Denne gruppe får en unik mulighed for at udvikle sig og vise sig frem. Det giver samtidig trænerne en bedre indsigt spillerne evner og det man på moderne dansk kalder ”time-on-task” med hvert enkelt. 

Herrer senior

Udviklingstrup

Skridtet fra ungdomspiller på 18 år til seniorlandsholdsspiller på 18 år er stort. Nogen klarer det nemt, endda tidligere end deres alder berettiger, andre skal bruge lidt mere tid og vejledningen. Til at hjælpe dem, har der i år været i større fokus på denne gruppe. Spillerne i denne kategori har i stort omfang kunne deltage i træningen sammen i øst eller som en del af landsholdstræningen i vest. Holdet der drog til Spanien i september for at spille ECC T10 turnering bestod også af flere af disse spillere, ligesom det også vil være tilfældet i år. Det er ikke for sent at udvikle sig bare fordi man bliver 18 år og ikke længere passer ind in et ungdomsset-up.

Landsholdtræning

Holing-hallen nær Herning og Idrættens Hus i Brøndby er stedet landsholdsspillerne træner når de samles.

Begge faciliteter giver fremragende muligheder for at finpudse og udvikle sit spil, det værende sig gærdespillet, markspillet eller sin kastning. I Holing mødes spillerne ca. to gange om ugen, mens hver torsdag danner rammen om træningen i Idrættens Hus. Foruden Frederik og Keith, har spillerne flere gange haft Paul Hutchison (bowling specialist) på besøg. Til den fysiske del har truppen tilknyttet Robert Francis, her foregår en stor del af hjælpen på afstand, i form af udvikling af programmer, monitering og sparring.

Landsholdet skal spille en række T20I kampe på hjemmebane mod Jersey i juni og vi håber fortsat at det lykkes at få besøg af Zimbabwe A i august måned. Samtidig med kampene på hjemmebane mod Jersey har vi vores udviklingshold i Finland og spille Nordisk Cup. En tur til Holland er også planlagt.

Alt dette leder op til ICC Men’s T20 World Cup Sub Regional Qualifier C 21. – 28. August 2024 på Guernsey. Her deltager Spanien, Guernsey, Danmark, Finland, Tjekkiet, Malta, Cypern, Bulgarien, Grækenland og Estland. Vores ambition er naturligvis at kvalificere os fra denne gruppe.

Sidste år sikrede vi vores fortsatte deltagelse i Challenge League, ICCs 50 overs turnering. Vi afventer i skrivende stund udfaldet af en kvalifikation til Challenge League og når dette udfald er kendt, bliver planerne lagt for den kommende cyklus.

Vi håber denne beskrivelse, giver et lille indblik i de omfattende aktiviteter der gennemføres i DCF regi. Vi bruger også disse aktiviteter, til at udvikle på de trænere der er involveret og som samtidig har en rolle ude i klubberne.

Samtidig fortsætter rejsen med at afholde trænerkursus og ikke mindst glæder vi os til at afholde dommerkursus i begyndelsen af april. Det vil være efter det nye format fra ICC og under ledelse af Paul Johnstone og Stalin Natesan. Paul og Stalin har gennemført Tutor undervisningen hos ICC og er altså akkrediteret til opgaven.

Vi har haft en travl vinter og ser frem mod en travl sommer.

Som tidligere nævnt, så skal vi være værter for ICC U19 Men’s Cricket World Cup Europe Division 2 Qualifier 24. – 30. juli. De deltagende hold er: Holland, Norge, Italien, Isle of Man, Danmark, Sverige, Frankrig og Belgien. Kampene afvikles i Albertslund, Køge, Glostrup og på Svanholm Park.

Back To Top