Ærgerligt nederlag til Oman missede dansk oprykning

Ærgerligt nederlag til Oman missede dansk oprykning

  • Skrevet af: Alex Olsen

Der var ellers glade miner og stor optimisme inden Oman-kampen
Der var ellers glade miner og stor optimisme inden Oman-kampen

Efter fantastik start i marken mistede vi kontrollen ved gærdet

Det var helt forståligt en flok skuffede danske spillere, der efter kampen mod Oman måtte se en ellers mulig oprykning til ICC-division- 3 glippe, da vi efter en meget flot indsat i marken, hvor vi formåede at tage Omans gærdeside for 189 for alle på 46,4 overs- totalen viste sig senere at være tilstrækkelig. Både Basit Javed og Aftab Ahmed tog hver 4 gærder for henholdsvis 32 og 30 points og var konstant farlige over for Omans gærdeside. Det danske markspil og kastning rapporteres værende som yderst giftigt, og som holdt Oman i et jerngreb.

Det danske gærdespil fungerede rimelig godt i starten

Vores gærdeside, som i det store hele i turneringen har fungeret i et godt samarbejde mellem mange spillere, der alle har lavet pæne halvlege, fik da også en udmærket start, som gav grobund for optimisme. Vores to første gærdespillere – Aftab Ahmed (27 på 13 bolde), Saif Ahmed (31 på 35 bolde), gav det danske hold en fornem run-rate- 68 efter 8,3 overs. Efterfølgende kæmpede Hamid Shah(19 på 71 bolde) alt hvad han har lært for at få stabiliseret tingene efter Frederik Klokker var blevet grebet på tredje bold.

Hvordan er pitchen? Anfører Khan og træner Bray er på inspektion
Hvordan er pitchen? Anfører Khan og træner Bray er på inspektion

På midten af gærdesiden mistede vi yderligere 3-4 mand, som gjorde, at spillerne måske blev lidt forkrampede eller måske nervøse, og Omans kastere begyndte at kunne lugte spænding- det danske holds problem var ikke run-raten, men mere det, at man mistede for mange gærdespillere, i kampen for at overtrumfe Omans ellers overkommelige total.

Anfører Amjad Khan (32 not out på 51 bolde) gjorde hvad han kunne for at holde Danmark inde i kampen, men det lykkedes kun for de sidste 3 spillere at lægge 8 points yderligere på tavlen, og vi måtte noget nedslående konstatere, at slaget om oprykningen var tabt- Vi scorede 146 for alle på 34 overs, og måtte desværre se Omans mandskab gå i finalen lørdag mod USA, som meget overraskende tabte knebent til Jersey, men gik videre på en bedre net-rate.

Det har ikke været muligt at få nogle kommentarer fra spillere efter kampen, og det er helt forståligt, at skuffelsen lige efter matchen var stor. Når denne skuffelse har lagt sig, kan spillerne være stolte af deres indsats – vandt 3 ud af de 5 kampe- og viste i det meste af turneringen stor engagement og vilje samt godt spil.  I dag spiller det danske hold om 3.pladsen mod Bermuda.

Det blev altså Oman og USA der rykker op i ICC-div. 3 og Jersey og Italien der rykker ned i Div. 5.

Jørgen Jønsson

Back To Top