Æresmedlemmer udnævnt på rep-mødet

  • Skrevet af: Alex Olsen

Forbundet udnævner nye æresmedlemmer for første gang siden 2015.

At blive udnævnt til æresmedlem i DCF er ikke noget der sker hverdag. Det er en særlig ære og hvorledes det sker er reguleret i Love for Dansk Cricket-Forbund.

Til æresmedlemmer kan repræsentantskabet – efter indstilling fra bestyrelsen – udnævne sådanne inden- og udenlandske personer, der har gjort sig særlig fortjent af dansk cricket.

Til udnævnelserne kræves, at mindst 2/3 af de på mødet repræsenterede stemmer, stemmer derfor.

Formand Umair Butt fremlagde på bestyrelsens vegne, to kandidater til at modtage den ærefulde udnævnelse.

Peter Power.

Peter kom til Danmark sammen med forældrene i 1969. Peter var aktiv spiller først i Horsens fra 1976 til 1981 hvorefter Peter fortsatte sin spillemæssige karriere i Aarhus fra 1982 frem til 2000. I begge klubber var Peter involveret i bestyrelsesarbejdet.

Også dommergerningen har Peter kastet sig over. I 26år var Peter aktiv dommer hvorefter han i 2003 afsluttede sin tid som dommer.

Peter var valgt turneringsleder i DCF fra 1997 og havde den rolle frem til 2004 hvorefter han dog fortsatte i turneringsudvalget – hvor vi fortsat har glæde af Peters store erfaring.

Peter har siden 1997 leveret en perlerække af foto til forbundet. Ageret skribent på cricket.dk og Peter er Danmarksberømt for sine videoreportager.

Peter er på cricketbanerne næsten alle weekender, hvor vi alle kan finde ham med hans foto og video grej. Peter har sine faste pladser omkring på cricket banerne. Er der lovet byger, så slår Peter sit lille telt op.

Peter er altid klar til at give en hånd når han bliver spurgt. Netop nu er Peter i gang med at digitalisere cricketblade tilbage fra 1931.

Peter er netop gået på pension fra sit arbejde – men vi regner med at vi har Peter skal være en af vores superfrivillige mange år endnu.

Peters mangeårige indsats, hans uselviske og altid positive væsen, fortjener vores anerkendelse og tak.

Lars Hansen

Lars har været en del af cricket familien i Danmark siden 1959. Lars har altid været Svanholmer og har været en del af klubben fra tiden på Bavnehøjbanerne, til den fede tid i Brøndbyøster. Over banen ved Brøndby Stadion og siden 2002 Svanholm Park.

Lars har haft en lang og glorværdig spiller karriere. I Svanholm hvor han har spillet Spillet uafbrudt 22 sæsoner på Svanholms 1.hold – det blev til 320 kampe på klubbens 1. hold.  Og det blev til en del medaljer, nemlig 8 x guld, 8 x sølv, 3 x bronze, Vandt 5 pokalfinaler.

Lars har spillet på landsholdet fra 1973 hvor han fik debut på landsholdet mod Irland i Dublin til 1975 hvor Lars var med landsholdet i Holland, og spillede sin sidste landskamp i Ringsted mod Irland. Det blev til 4 landskampe til Lars. I den periode blev der ikke spille så mange landskampe som nu. Ligeledes holdt skader, familieforøgelse og andet Lars væk fra muligheden for at spille flere landskampe.

Fra 1981 begyndte Lars for alvor at levere med frivilligt arbejde i Svanholm. Primusmotor i jubilæumsarrangementer, jubilæumsskrifter, ”Den grimme ælling” (Svanholms årsskrift), klubleder i en lang årrække, bestyrelsesmedlem og formand i Svanholms venner og en lang række af andre opgaver.

I forbindelse med Svanholms flyt til deres nuværende bane ”Svanholm Park” var Lars kraftigt involveret i planlægningen og flytningen fra Brøndby Stadion.

I forbundet er Lars også meget involveret. Siden 1993 har Lars været involveret i udgivelsen af cricketbladet og siden 2007 har Lars været ansvarlig for udgivelsen af forbundets årsskrift.

Lars var i perioden 2009- 2014 – næstformand i Dansk Cricket-Forbund. Været i bestyrelsen tidligere. I forbundet har Lars varetaget en rækken andre opgaver – stort og småt. Fra tøjadministration til arrangøransvarlig i forbindelse med besøget af det australske testhold i 1989.

En af Lars mest bemærkelsesværdige præstationer som spiller, var da han 1968 scorede et dobbeltcentury – 236* mod Ringsted i en juniorkamp.

Lars mangeårige indsats for både Svanholm og forbundet har altid været præget af grundighed og ordentlighed. Ting bliver gjort til tiden og med sin stilfærdige tilgang, har Lars altid foretrukket at være manden der fixer ting og lade andre stå i front.

I dag står Lars helt alene her foran os, når forbundet anmoder forsamlingen om at godkende og hylde Lars som æresmedlem i Dansk Cricket forbund.

Begge vores nye æresmedlemmer er disponent for ordet ILSJÆL. Engagement og arbejdsindsats, udfører tingene for fællesskabets skyld og ikke sætte sig selv først.

I fortjener begge vores hyldest og anerkendelse. På vegne af hele cricket familien i Danmark.

STORT TILLYKKE

Back To Top