75 år - out - og alligevel ikke out - efter 54 år på pitchen - nu med tak fra Frem 6

75 år – out – og alligevel ikke out – efter 54 år på pitchen – nu med tak fra Frem

  • Skrevet af: Alex Olsen

 

FREM 130 år 17-7-2016-06

De to hold. Foto Preben Pathuel

 

FREM 130 år 17-7-2016-07

Standsmæssig bil at blive transportere til sin afskedskamp i – en Rolls-Royce ført af indehaveren Brian Harding

Foto Preben Pathuel

 

FREM 130 år 17-7-2016-29

Showman Ole Mortensen får smilet frem på dommer Johan Luthers ansigt – men Ole fik alligevel ingen gærder

Foto Preben Pathuel

 

FREM 130 år 17-7-2016-04

                                                            Noget af en espalier, som Ole Christiansens XI og Frem her udfører . Foto Preben Pathuel

1-Ole Christiansen 002

Man har lov til at stå med hænderne i siden i marken, når man er 75 år – eller måske irriteret på kasteren. 1-Ole Christiansen 014

Ole Christiansens XI bestående af stående fra venstre: Michael Andersen, Thomas Kentorp, Frederik Christiansen, Ole Helmersen, Bo Dalitz, Michael Goeskær Mark Scotland og A. Matthews. Siddende Johnny Hansen, Søren Clausen, Ole Christiansen, Martin Jørgensen (regnskabsfører), og Ole Mortensen

1-Ole Christiansen 010

Da  Neel Perera kastede Ole Christiansen ud på første bold i hans afskedskamp

Ole Christiansen – kendt af alle ældre cricketspillere, ikke mindst i Fortymiljøet – blev hyldet, da han spillede sin sidste cricketkamp på Frems bane i Valby Idrætspark. Han er fyldt 75 og syntes at nok var nok.

Hans gamle venner i Frem – og store fans – var nu ikke så venlige mod ham på pitchen, da Neel Perera. kastede ham ud på den første bold, han modtog. Der var ellers lige lagt op til, at Ole – i par med sin søn Frederik – skulle score de manglende points, så hans til lejligheden sammensatte Ole Christiansen XI kunne lave de 91, som Frem startede med. Nu blev det kun til 83. Hans anden søn Ole bidrog heller ikke med points.

Den person (det er muligvis en ham eller hende nede i undergrunden), der deler sygdomme ud, var dog ved at sætte en stopper for den planlagte hyldestkamp.

I begyndelsen af juni var Ole inde til røntgenundersøgelse for problemer med lysken. Her blev samtidig konstateret en skygge højere oppe ved nyrerne. Ole kom hurtigt til en scanning. Det viste sig at være  kræft i nyrerne. 14 dage efter var han opereret i Roskilde og for kort tid siden erklærede lægen ham rask – og gav ham lov til at spille cricket eller hvad han ellers kunne finde på af fysisk udfoldelse. Ole har givet os lov til at fortælle det. Han syntes, at det kunne være en opmuntring for dem, der får konstateret kræft.

Ole spillede 307 førsteholdskampe for Frem i perioden 1962 – 1995  eller 33 år. Scorede i alt 3.551 points.

I Forty Club- regi spillede han fra 1982 – 2015 365 kampe og lavede 3.504 points og var præsident eller i bestyrelsen for Forty Club i ca. 25 år. Også den klubs overlevelse skyldes ikke mindst Ole.

Ole konstaterede i programmet, at selvom man hverken kommer fra en af de “store” klubber eller er noget lysende talent, kan man sagtens komme rundt i verden og spille. Han har bl.a. spillet I Kina, Hong Kong, Australien, New Zealand, Malta, Barbados, Sydafrika, Kenya, Sri Lanka, Indien, England, Holland, Spanien, Tyskland, Sverige og så selvfølgelig herhjemme – det giver 16 lande – det er dem, han kan huske. Han har skrevet/været medforfatter til en bog om Frem og Forty Club og ført Frems og Forty Clubs statistikker.

Han har haft den helt specielle rolle, at hans “titel” i Frem har været troubleshooter. Han har aldrig været medlem af nogen bestyrelse i Frem, men altid været den man gik til, når der var problemer. Som der blev sagt fra Frems side i hyldesttalen havde der ikke været cricket i Frem uden ham. For et par år siden var Frems generalforsamling indstillet på at smide cricket ud. Ole fik lavet det om,   da beslutningen ikke var lovlig efter foreningens love, idet generalforsamlingen ikke havde kvalificeret majoritet til beslutningen eller var indkaldt med det punkt på dagsordenen.

Efterfølgende forhandlinger med Ole og DCF, Københavns Kommune og Frem viste, at det sådan set ikke var cricketspillerne var noget, men ikke kunne lide, men det sted, cricketbanen lå – lige foran klubhuset – som man havde andre planer med. Banen er nu flyttet ned i den anden ende af Valby Idrætspark, hvor man har fået kunstgræspitch -er meget bedre og samtidig har Frem fået et anvendeligt træningsnet. Frem gør sig i øvrigt også bedre end de plejer i år i 3. division øst. Gode cricketspillere, men nok ikke de mest disciplinerede, når det gælder gærdespil

Frems cricketspillere var så taknemmelige over hans redningsaktion, at de gav ham en gave i form af en treretters stjernemiddag med champagne og det hele og efterfølgende overnatning på et af Københavns luksushoteller med udsigt ud over havnen. og på dagen havde de sørget for, at han kom til kampen i en skinnende veteran Rolls-Royce og blev afleveret ud for et rødt udrullet tæppe. De sørgede også for forplejning i pausen.

Oles sportslige evner er nu videreført, idet hans sønnesøn Andreas Chabert Chritiansen allerede træner med FCN elitehold i Farumeliteklubben, selvom han kun er 17 og på elite U-17 holdet.

SN

 

1-Ole Christiansen 019

Fremerne i arrangmentet var Tom Kristensen, David Westerman, Leon Landers, Raseka Danasekara,Sam Moodi, Dipal Prema, Radip D, Neel Perera, A. Matthews, Nihal Tissera og Majula Kjidana. På tavlen foran Ole ses, hvornår han begyndte (1962 – som 22 årig) og hvornår han sluttede (2016) og i midten hans alder, da han holdt op.

 

1-Ole Christiansen 007

DCFs tidligere formand Thomas Kentorp var glad for at han havde fået opgaven på DCFs vegne at hylde Ole.

 Frem sendte efterfølgende følgende til Ole

Kære Ole!

 

Vi er taknemmelig for dig for støtte og bevare Boldklubben Frems cricket afdeling.

Vi troede aldrig vi ville komme til at spille på vores egne kunstig pitch, men vi var jo heldig og du var manden bag storsuccesen. Vi ved det godt, at der er andre, der er involveret i projektet. Vi giver det hele kredit til dig. Det var din tålmodighed og sportsånd kvaliteter, der er blevet overført til cricket afdeling og med denne lille hilse vil vi meget gerne sige dig TUSINDE TAK for din store indsats. Du er ikke bare en lærer, men vores mentor. Vi kunne ikke have været sådan en bedre cricket hold uden dig. Du vil altid være i vore tanker. Du vil altid være i vore hjerter.

I hjertet gemt, men aldrig glemt. Held og lykke i fremtiden og vi ses igen i Frems cricket.

 

Med venlig hilsen

 

Nihal

Boldklubben Frems cricket

Back To Top