Dårlig start for landsholdet

Dårlig start for landsholdet

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson
 1Anfører Hamid bliver interviewet inden kampen
Automatisk kladde 47Nicolaj Damgaard igen billigste bowler
Automatisk kladde 46Mads Henriksen bedste danske gærdespiller med 42

Det danske landshold kom skidt fra start ved ICC World Cricket League-Div. 3.

Vi tabte til Uganda med 5 stående gærder i første kamp.

På forhånd havde vi fokuseret på den ubestridte danske ”akilleshæl”, nemlig gærde-spillet, og det blev også den afgørende faktor, når man skal gøre resultatet op efter kampen.

Danmark battede først, og efter en rimelig god start fra vores åbnings gærder Hamid Shah(31 på 49 bolde) og Frederik Klokker(14 på 22 bolde, lød det danske holds første gærdestand på 46 points.

Efter et par hurtige gærdefald, hvor Anders Bûlow havde scoret 10, faldt både Monty Singh og Anique Uddin, begge uden at have scoret (82 for5). Så stod den danske gærdeside igen i en presset situation efter de første 21 overs med 5 gærder nede.

Takket være en givtig gærdestand mellem Saif Ahmad (30 på 46 bolde) og Mads Henriksen (43 på 68 bolde) var det danske hold 130 for 6 efter 32 overs.

De sidste 4 gærdespillere formåede kun at lægge 9 points på tavlen, det er jo almindeligvis heller ikke dem, der skal redde den danske gærdeside, og vi sluttede en total på 165 for alle på 44, 4 overs.

Med mindre, at pitchen har været umulig at batte på, var denne total ikke til at vinde en topkamp med.

Selv om vi havde 2 Uganda, gærder nede for 22 points, var det på papiret ikke let at få øje på sejrs muligheder for det danske hold, også selv om slowbowler Nicolaj Damgaard endnu engang var holdets mest økonomiske kaster (1 gærde for 21 på sine 8,2 overs ), var det en umulig opgave for det danske hold at spille sig frem til en gevinst i holdets første kamp. Saif Ahmad tog 2 gærder for 33 på 7 overs for det danske hold, og Uganda passerede den danske total med 5 gærder i behold i over nummer 36.

Efter kampen talte vi med den danske veteran Frederik Klokker, der nu kun mangler et par kampe før han runder landskamp nummer 100 ” Det siger sig selv, når vi kun laver 165, så kan man ikke vinde en kamp. Vi batter ikke godt nok til at vinde en sådan kamp på dette niveau, vi giver vores gærder væk alt for let, og det sætter resten af gærdesiden under pres. Vi batter simpelthen ikke længe nok og tager de forkerte valg på de forkerte tidspunkter, og det skyldes nok at flere af vores unge ikke er erfarne nok, vi kastede helle ikke for godt, og missede nok 4 oplagte chancer i marken” slutter Frederik Klokker.

Der er ingen tvivl om, at den danske gærdeside skal forstærkes på den ene eller anden måde, hvis vi skal have mulighed for at vinde kampe i dette stærke selskab.

For at slutte med det positive, skal Mads Henriksen, Hamid Shah og Saif Ahmads gærdepræstationer samt Nicolaj Damgaards kastepræstation fremhæves.

Jørgen Jønsson

Back To Top