490…….(nu med video)

  • Skrevet af: Peter Power

Highlights Husums halvleg Highlights Esbjergs halvleg

Ja, 490 km blev det til i dag for at se en kamp, der reelt var en T20 kamp. Dagens kamp i vest var mødet mellem Husum og Esbjerg, der havde stor betydning for om Esbjerg kunne vinde 1 division. Ved ankomsten til Husum kunne man konstatere at en hel område om bag enden af pitchen var sumpet og flere andre områder tæt ved grænsen var det samme. Det var også begyndt at regne. Der gik nogen tid med at diskutere om kampen i reduceret form kunne spilles, men i den sidste ende ville dommerne ikke acceptere dette, da faren for skader var stor. Så fandt man ud af, at det slet ikke havde regnet i Esbjerg. Husum var dog skeptisk da 2 af deres spillere kunne ikke krydse grænsen men alligevel kunne man samle 10 spillere. Så var Husum flink og alle spillere drog til Esbjerg.

Ved ankomsten til Esbjerg ved 15 tiden kunne man konstatere at de 2 øvrige kampe i 1 division med betydning også var afviklet med 20 overs. Så i den sidste ende blev det en mere sportslig korrekt afgørelse og mere sikkert. Så fik Esbjerg en kamp mere på deres bane som nu lukkes. Klubben bliver flyttet lidt længere mod nord, da deres bane skal lægges om til kunstgræs til brug for handelsskolen. Næste år spiller man på en midlertidig bane, idet den endelige bane er først nu blevet sået med græs. Så skoven forsvinder.

Kampen blev nu afviklet som 20 overs til hver i tørvejr. Esbjerg sendte Husum til gærdet, der fik en stille start hvor man skulle til det 7. over før der kom et grænseslag. Finn Kleissl overtog førerrollen overfor Lars F. Boldt, der havde et rygskade. Vendepunktet kom da NG Nielsen skulle kaste. Han kunne ikke finde længden og blev sendt i skoven 4 gange. 30 points kostede overen, men så blev Lars stokket ud men det betød ikke så meget. Jan Wiese har ikke det store slag repertoire og det trak nedad med scoringshastigheden. Jan blev løbet ud og erstattet af Jürg Krüger, men det var Finn, der havde de sidste ord og sluttede med en sekser bare 2 points fra en century.

132 for 2 var Husums score. Husum var handicappet med at 2 spillere, Hauke og Lars F. ikke kunne kaste pga rygproblemer. Det gav plads til andre, men gav Esbjerg bedre scoringsmuligheder. Godt nok var Esbjerg 4 gærder nede for 38 efter 9 overs og håbløs bagud, men Rubin brødrene overtog showet og sendte også de mange hele bolde de fik ud i skoven. Havde Husum alle deres kastere så ville Esbjerg haft problemer med scoren, men J Rubin (58*) og K Rubin (35*) spillede sejren hjem med 2 overs i behold.

Alle de tre førende hold Esbjerg, Kolding og Copenhagen vandt deres kampe i dag. Esbjerg og Kolding endte á points, men Esbjerg har den bedste NRR og derfor vinder 1 division og oprykning til Elitedivisionen.

PP

Lars F. Boldt stokkes ud for 14
Finn Kleissl 6
Finn Kleissl 4 men bolden fløj lige millimeter over mid-off
Finn Kleissl 98 not out
Finn Kleissl 6
M Hadzimesinovic 6
Jakob Rubin 6
Kasper Rubin 6
Et andet vendepunkt. Kasper Rubin overlever et løbet ud appel, da dommerne mente keeper Jürg kom til at bruge foden til at bryde gærdet
Back To Top