1.division er afklaret både i top og bund 4

1. division er afklaret

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Albertslund er for første gang i klubbens historie at finde i landets bedste række i næste sæson.

Albertslund har kun tabt en kamp og er oprykker

Klubben førstehold har kun tabt en enkelt kamp, og er fortjent oprykker. Oprykningen er især speciel for to personer. DCFs formand Umair Butt og Albertslunds nuværende formand Jafar Butt.

Begge har både spillet ungdoms-og seniorcricket i mange år, og oprykningen er en stor opmuntring til dem og klubben. Lørdagssejren over Kolding var en speciel oplevelse for formand Jafar Butt. Da oprykningen var en kendsgerning, satte man nogle unge spillere på holdet, der i blandt Jafars 15-årige søn Aswad, som en stolt fader kunne dirigere rundt med. Selv om Albertslund nærmest stillede op med et reservehold, vandt holdet med 22 points.

1.division er afklaret både i top og bund 5
Steffan Langholz bowler tæt

1.division er afklaret både i top og bund 6

Benfor? Men dommeren lod sig ikke overbevise af en ihærdig apel.

 

Soranerne – Kolding i græs til anklerne

1.division er afklaret både i top og bund 1
Hov, hvor er bolden? En spiller fra Soranerne leder forgæves

Referenten havde bevæget sig ud til Gentofte for to ting. For det første for at genopfriske gamle minder fra tiden som aktiv i 60erne og 70erne, hvor Soranerne i begyndelsen var en form for storebror i forhold til Svanholm. Referenten fungerede i midten af 50erne som bolddreng for Soranerne ude på Baunehøjbanerne, hvor Soranerne trænede i den ene ende af anlægget tæt på Mosaisk kirkegård, og Svanholm trænede i den ”ungdommelige” ende, hvor alle vi ”Rødder” der boede på Enghavevej, senere blev medlem af Svanholm.

Derefter mistede Soranerne deres bolddreng, men glemte aldrig deres ”rødder”. Undertegnede og Finn Nistrup blev tit inviteret til at spille for Soranerne, når de havde engelske klubber på besøg, og det nød to gamle Baunehøjdrenge. Nu ca. 45-50 år efter, var det både forfriskende og mærkeligt, at se Gentofte Stadion, hvor man virkelig skulle orientere sig for at finde frem til den nye cricketbane, hvor meget der var lavet om siden de dejlige dage hvor Soranerne spillede i landets bedste række.

Oplevelsen var positiv, men så var der bare det lange græs

1.division er afklaret både i top og bund 2
Hvis man er flere, finder man nok bolden

Da referenten endelig fandt banen hvor Soranerne skulle møde Kolding, kunne man se nogle lidt mellemfornøjede Koldingfolk opleve selve banen, hvor out-og infieldens græs var langt som en oldings skæg. Som Koldings ungdomsformand Peder Pedersen og Formand Steffan Langholz udtalte, var det ikke så meget Gentofte Kommune og Stadions forbud mod at slå græsset. Man turde ikke slå det pga den lange tørke, som sommeren har været udsat for, man var simpelthen bange for at rødderne ville blive ødelagt.

”Vi føler os en smule ladt stikken fordi vi ikke på forhånd blev orienteret om den meget ”langhårede” bane, hvor man ikke kunne finde afmærkningerne mht indercirkel og andre begrænsninger, desuden blev der kun lavet 5 grænseslag – et af Kolding og 4 af Soranerne, det havde ikke meget med cricket ar gøre, man burde have kontaktet os og undersøgt om man ikke kunne finde en bedre bane der var klippet” udtalte Peder Pedersen.

Vi kontaktede Soranernes formand Anders Rex Larsen, der beklagede hændelsen.

” Jeg er ked af den oplevelse Koldings hold har fået, og jeg er bekendt med stadions beslutning med ikke at klippe græsset, Jeg vil kontakte stadion og drøfte sagen, det er naturligvis ikke intentionen at man næsten ikke er i stand til at lave et grænseslag, og vi vil i fremtiden gøre alt hvad vi kan, for at afhjælpe en sådan situation” siger formand Anders Rex Larsen.

I øvrigt er ikke alt negativt for klubben i Gentofte. ”Det ser ud som om, at vi er på vej til at få lidt gang i ungdomsarbejdet- Vi har et par spillere, der hver tirsdag laver ungdomstræning med et miniputhold, hvor vi har arbejdet med dem nogle måneder, og hvor vi nu også har fået indendørstid til dette arbejde med hjælp af DCF” slutter en glad Anders Rex.

Kampen i dag, trods det lange græs, fik dog vist, at begge hold Kolding, og Soranerne på trods, ind imellem vist nogle gode tekniske cricketslag. Soranerne vandt kampen med 5 stående gærder, men det var overraskende at se, hvor dårligt de løb mellem gærder og missede masser af points.

Selv om man er oppe i 50erne har Koldings Peder Pedersen ikke glemt en forwardparade

1.division er afklaret både i top og bund

Jørgen Jønsson

Back To Top