10378304_576599609123295_6104561209799468905_n

 

image (42)

 

image (47)

 

Det må være en af Danmarks smukkeste og mest intime baner

 

image (32)

Der blev godt sørget for gæsterne

 

Veteranen Jørn Mathiasen tv. ser bevægende på

Veteranen Jørn Mathiasen tv. ser bevæget til


                                                                                      

 

Det danske Cricketakademi nyder godt af anlægget

Der var mange nysgerrige cricketfolk og andre involverede til den fornemme åbning af Cricketklubben Olympia Viborg Cricketklubs nye flotte cricketanlæg på den gamle paradeplads.

Festligheden blev blandt andet fejret med en kamp mellem Sports Academy Viborg og spillere fra Olympia mod et udvalgt hold fra Dansk Cricket-Forbund med førstnævnte som sejrsherrer.

I sær var det værd at bemærke, at gode gamle Jørn Mathiasen-mangeårig spiller, formand og altmuligmand gennem et halvt århundrede mødte op for at se alt det nye, som den gamle hæderkronede Olympia nu om dage kan diske op med. Jørn kunne konstatere, at foruden en dejlig buffet, har klubben og det tilhørende cricket-akademi fået nogle faciliteter, der er i top og hører til på den øverste rangliste over de bedste cricketfaciliteter i dansk cricket i almindelighed.

Undertegnede husker tydeligt, da jeg som ung for 55 år siden, i 1959, var inviteret til at spille på Olympias hold på daværende bane på ”dyrskuepladsen” som den vist hed, mod et stærk engelsk hold ved navn Hereford College i Oxford, hvor Jørn Mathiasen naturligvis også var med på holdet. Selv om der måske ved den lejlighed ikke lå ”Kokager” på banen, var der som jeg husker det, stor forskel på de faciliteter der var dengang og nu, selv om forholdene som jeg husker det, var ualmindelig hyggelige, under de 28 overs jeg fik tildelt af Olympias anfører.

En anden person, som formentlig har gået hele dagen og nydt det, er Ove Dalsgaard, manden bag alle planerne omkring Olympia og Sports Academy Viborg. Ove har vel været med i arbejdet omkring Olympia i 50 år på alle mulige poster – han har ovenikøbet været formand for Dansk Cricket-Forbund- og på spørgsmålet om han nu var tilfreds, svarede han prompte ”Jeg er allerede begyndt at stille mig et nyt mål, nemlig at jeg og klubben satser på om nogle år at vi generelt har et hold -11 personer- gående fast på Sports Academy Viborg, så vil vi på sigt måske kunne anlægge en græspitch” siger Ove med en vis overbevisning i sin stemme.

Sports Academy Viborgs cricketansvarlige træner Lars Hedegaard var en meget tilfreds mand og udtrykte stor begejstring over de forhold, som ikke kun akademisterne, men også Olympia nu nyder godt af, og udtrykte at der er al mulig grund til at unge cricketspillere, der både vil have en privat uddannelse og samtidig får lejlighed til at videreudvikle deres cricketspil kommer op til Viborg og får set alle de muligheder og faciliteter akademiet indeholder.

Kommunen og den lokale presse var også mødt talstærkt op, og der blev helt sikkert sagt en masse pæne ord om Samarbejdet mellem Cricketklubben Olympia Viborg, Sports Academy Viborg og de lokale interessenter.

Jørgen Jønsson