De australske markspillere jubler over sejr over Pakistan

De australske markspillere jubler efter sejr over Pakistan

Selv om Pakistan tabte var de langt inde i opgøret godt med

Det gode gamle udtryk ”greb vinder kampe”, blev måske udslagsgivende i denne ellers meget intense kvartfinalekamp mellem Pakistan og værterne fra Australien.

Pakistan vandt lodtrækningen og valgte at batte først. Efter de første 5 overs var de to åbnere Ahmed Shehzad og Sarfraz Ahmed ude for 24 points. Så mødtes Haris Sohail og Misbah Ul-Haq i en god gærdestand på 73 points (97 for 3). Det var stort set også den eneste rigtig gode gærdestand Pakistan fik produceret ved denne lejlighed. God og tæt kastning kombineret med et godt markspil af Australien, gav ikke meget plads til de pakistanske gærdespillere, og især var ”Man off the match” Josh Hazlewood i kastehumør og tog 4 gærder for 35 points. Topscorer for Pakistan blev Haris Sohail med 41. Pakistan var ude på den næstsidste bold for 213 all-out.

Selv om en total på 213 normalt ikke vil være nok på dette plan, kunne og ville det australske hold ikke opfatte denne opgave som nogen form for en ”Walk –over”.

Pakistan fik næsten samme gode start i marken

Den australske gærdeside kom i starten ud for den samme kost som dagens modtander. God tæt bowling fra de to pakistanske fastbowlere Wahab Riaz og Sohail Khan, gjorde i starten livet surt for  David Warner, der cutter en meget høj bold, hvor han ikke formår at få venstre håndled over højre, og bliver godt grebet ude i en rund third-man, efter at have lavet 24 forholdsvise risikable points. Tidligere var hans makker allerede blevet ben-for på på Sohail Khan. Herefter mødtes den elegante og klassiske højrehåndsspiller Steven Shmidt og  Michal Clarke ved totalen 49. Clarke gik hurtigt på den meget fjendtlige Wahab Riaz, på et noget ”forkølet” forsvarsstød i mid-on. Herefter kom der anderledes gang i det australske gærdespil-det var ikke fordi den ny-ankomne Shane Watson virkede særlig glad for konfrontationen mod den meget energiske og velbowlende Wahab Riaz, som virkeligt på dette tidspunkt bowlede meget fjendtligt på både krop og hoved til Shane Watson, som gang på gang vendte siden og hovedet fra boldens linje, og hvor Wahab hele tiden, i sit efterløb, var helt nede i Shane Watson hoved verbalt med en ikke særlig venlig attitude.

Et godt billede af aggressiviteten som Pakistans fastbowler Wahab Riaz mental udfører over for Shane Watson

Et godt billede af aggressiviteten som Pakistans fastbowler Wahab Riaz mentalt udfører over for Shane Watson

Som gammel bowler forstår man godt Wahabs vrede og temperament- hans kastning blev på et meget vigtig tidspunkt udsat for 2 meget vigtige drop, som godt kunne have gjort denne kamp meget spændende, hvis den pakistanske mark havde hjulpet den god kastning på vej. Shane Watson virkede nærmest skræmt, men overlevede, og alt i mens Steve Smith virkelig spillede dagen flotteste halvleg, og diverterede med flere flotte off-drives, som kunne få en hvilken som helst cricketinstruktør til at slikke sig om munden.

Således endte kampen på papiret ganske let med en sejr og kommende semifinale mod Indien. Australien passerede i over nummer 34 for tabet af kun 4 gærder, takket være Pakistans dårlige markspil.

Det pakistanske markspil hjalp ikke deres bowlere

Det pakistanske markspil hjalp ikke deres bowlere

Det pakistanske markspil formåede simpelthen ikke at hjælpe sine ihærdige og godt kæmpende fastbowlere, der de først 20 overs virkelig skabte problemer i den australske gærdeside.  Steven Schmidt scorede 65 på 69 bolde medens den noget heldige Shane Watson, efter sin forskrækkelige start, fik spillet sig op og scorede 64 not out på 66 bolde.

I morgen skal man nok tidlig op igen til en ny og forhåbentlig spændende sidste kvartfinale mellem New Zealand og West-Indien, med førstnævnte som storfavorit. Hvem ved ? Hvis Chris Gayle kommer i gang for West-Indien, så har vi måske her en overraskelse.

Jørgen Jønsson