Det blev før skrevet at oprykningskampen mellem Esbjerg og Husum om retten for at være i Elitedivisionen i 2015 ville være ugenet for børn. Men ingen ville have tænkt, at det ville være tilfældet før en eneste bold blev kastet. Dramaet drejede sig om 2 ting. For det første var baneforholdene uegnet for spil. Esbjerg var lidt sen med at få fyldt et par huller, men det værste var Esbjerg uden skyld i og det var at banen var blevet klippet i fugtigt vejr og kommunen havde ladt græsset ligge i klumper over hele banen. På grund af duggen var afklippene blevet fugtige og klistrede sig i spillernes støvler, således at de ikke kunne stå fast. Banen var ikke klippet kort, men var næsten som et tæppe. Dommerne valgt at sinke starten indtil inderkredsen af banen var blevet tørret af solen, der skinnede fra en blå himmel. Da kampen endelig startede lige før kl. 12 varede det ikke længe før en Husum spiller gled og blev skadet og måtte uden for banen. Efter yderligere forsinkelse valgte Husum at spille videre.

Det andet forhold som fik stor betydning for kampen var Esbjergs holdkort. Inden lodtrækningen spurgte en af dommerne om ikke Esbjergs hold var lovligt, idet der skulle spilles efter elitedivisionens regler. Esbjerg svarede ja til dette, men Husum opdagede at en af spillerne opført på holdkortet var under 15 år og ikke havde tilladelse til Elitedivisionen. Esbjerg havde dispensation for 1. division, men det er ikke det samme. Husum ville spille under protest, hvis spilleren blev anvendt. Lige inden kampen skulle begynde indrømmede Esbjerg, at der var yderligere en spiller under 15 år. Resultatet blev at Esbjerg spillede med kun 9 mand.

Da kampen endelig kom i gang dominerede Esbjerg fra starten med Henrik Øre og Kasper Rubin. Husum kunne ikke finde deres kasterytme i de fugtige forhold og faren for at skride betød at der kom ualmindelige mange udenoms. Det var svært at score hurtigt, da banen var meget langsom, men Henrik slog til så snart der blev kastet en dårlig bold. Introduktionen af Ferdinand Leu som første skiftekaster gav Husum et gennembrud. Kasper snittede til keeper Jürg og Horgan, der kom ind, holdt heller ikke længe, da han gav et simpelt greb til Hauke Müller. Optimismen voksede hos Husum, da Ferdinand også kastede Jamal. Magnus Kristensen blev dog hængende og det gav Henrik Øre muligheden for at få scoren opad. Da Magnus blev løbet ud havde Esbjerg 148 på tavlen efter 36 overs. Men det var Henrik der sørgede for at Esbjerg efter 50 overs nåede 214 for 5 og han endte med at få den century, som gik ham forbi sidste weekend. Husum anvendte  kun 5 kaster i en kamp der for en gnags skyld var sat til 50 overs. Husum manglede både Renald Buss og Janick Wiese til at kaste.

Man ville tro at banen var tørret ud til Esbjergs marktur, men kampen blev afbrudt for en tung regnbyge, der gjorde at banen forblev våd og Esbjerg endte også med en spiller gled og måtte afhjælpes fra banen. Så Husum fik en ellers frisk start anført af Lars Flemming Boldt, der lavede 24 ud af de første 29 points. Man ved ikke om en manglende dom for udenom ødelagde hans koncentration, men grebet blev han bolden efter. Tom Wiese blev en god støtte til Finn Kleissl, der holdt scoren kørende. Tom blev grebet i slip og det gav plads til “veteranen” Hauke Müller, der straffede enhver kort bold, der kom ham i møde og der var mange. Finn Kleissl blev grebet i dybet ved 100 og bror Gerrit Müller kom til og de begyndte at dissekere Esbjergs kastning og det så ud til at de ville spille sejren hjemme. Jeppe Nielsens ene over kostede 16 points, da Hauke sendte bolden 2 gange i skoven. Men partnerskabet gik galt, da Hauke ikke ramte en hel bold godt nok og blev grebet med 71 til sit navn. Anfører Jürg Krüger kom ind og støttede Gerrit indtil Husum havde passeret 200. Jürg forsøgte et stort slag og blev kastet ud. Endnu en veteran Flemming Wiese kom til (Hans nummer 55 på ryggen havde ikke noget med alderen, sagde han) men han så ikke meget til bolden og snittede til keeperen. Stemningen var blevet intens, da det kneb Husum her i de sidste overs, men Gerrit holdt hovedet koldt og spillede Husum hjem til endnu et sæson i Elitedivisionen.

Det var klart at Esbjerg manglede 2 mand i marken og det gav masser af plads til Husum, men Esbjergs kastning var heller ikke så farligt som det plejer at være i de fugtige forhold.

PP

ESBHUS00

Bagmanden bag Husums sejr – Hauke Müller

 

ESBHUS47

Flemming Wiese snitter bolden med det samme til keeperen….

 

ESBHUS46

Jürg Krüger kommer til kort ved første forsøg på et stort slag

 

ESBHUS45

Situationen er presset så alle points tæller – her Jürg bagved

 

ESBHUS43

Det er her Esbjerg taber hjulene da Gerrit bliver tabt lige efter Hauke er gået.

 

ESBHUS41

Hauke får ikke ordentlig ram på denne og gribes

 

ESBHUS37

6 til Hauke – en af to i denne over

 

ESBHUS39

4 til Gerrit Müller

 

ESBHUS01

Man kan også appeller når man ligger ned når man har gledet i aflevering – Lars Flemming Boldt

 

ESBHUS02

Haukes første bold til Henrik Øre var hel…..6

 

ESBHUS04

Det glatte glas kostede en skade – dommerne vurder om forholdene

 

ESBHUS06

Hjemmeholdet havde støtten med sig

 

ESBHUS07

Henrik Øre driver, rammer Lars Flemming og reflekterer i gærdet men Kasper Rubin er på plads

 

ESBHUS08

Kasper Rubin 4

 

ESBHUS10

K Rubin* c J Krüger b F Leu

 

ESBHUS12

Simpelt greb for Hauke – A Horgan c H Müller b F Kleissl

 

ESBHUS14

M Kristensen run out

 

ESBHUS15

S Burhani c H Müller b F Kleissl

 

ESBHUS17

Henrik Øre slipper med skrækken

 

ESBHUS19

Endnu 6 til Henrik Øre

 

ESBHUS21

100 Henrik Øre

 

ESBHUS22

4 Lars Flemming Boldt

 

ESBHUS24

Presset lægges på fra starten

 

ESBHUS25

Lars Flemming Boldt går frisk til den

 

ESBHUS27

Lars Flemming gribes på dette slag

 

ESBHUS29

Esbjerg havde chancerne

 

ESBHUS30

Også Esbjerg havde en skadet spiller på den svære bane

 

ESBHUS32

Endnu en chance går tabt

 

ESBHUS36

Gerrit Müller

 

ESBHUS34

6 til Hauke Müller

 

ESBHUS00

Hauke Müller 4