Mads Henriksen,(tv)som får champagne i hovedet bedste bowler mod Holland

Mads Henriksen,(tv)som får champagne i hovedet bedste bowler mod Holland

Det danske hold tabte med 140 points

Der er et gammelt ordvalg der hedder ” Hvis man ikke har noget godt at sige, bør man holde sin mund”.

Skribenten kunne også vælge et andet ”mundheld”, som siger ” Hvis man ikke kan sige noget pænt, kan man i det mindste stå ved det”.

Men af hensyn til hjemmesidens læsere, bør vi alligevel nedfælde følgende korte vurdering.

Efter en meget flot præstation af det danske U.19.landshold i den første kamp mod Guernsey, er det virkelig blevet hverdag igen for det danske hold, der virkelig er kommet i ”menneskehænder” ved denne kvalifikationsturnering, hvor vi møder de bedste ungdomslandshold i Europa.

Mange danske cricketinteresserede havde formentlig håbet på, at det danske hold, som inden turneringen er blevet betegnet som et godt og kvalificeret mandskab, der måske på gode dage ville kunne spille pænt op mod de bedre nationer som Skotland, Irland og Holland. I sær mod Holland, havde man håbet på, at kampen ville blive et nogenlunde jævnbyrdigt foretagende. Men ak nej, længere nede kommer de nøgne tal, som på mange måder fortæller, hvor svært det egentligt er, at få bygget en rigtig god U.19-årgang op, så vi eventuelt igen kunne komme ind i varmen i den bedste række i Europa. Vi har selvfølgelig en sidste chance på torsdag mod Jersey, vinder vi den kamp, kan man med lidt ”farvede” briller godt sige, at vi stort set levede op til vores egne forventninger.

Men alligevel, de to sidste store nederlag mod Skotland og Holland, hvor vi kun var i stand til at batte sammenlagt 56 overs ud af de tildelte 100, sætter sine kraftige spor, der er svære at fjerne lige med det samme.

Mads Henriksen fik fjernet de to hollandske åbnere

Selv om det danske hold fik en udmærket start i marken, hvor Mads Henriksen fjernede de to hollandske åbningsgærder (2 ude for 20) og blev Danmarks bedste kaster med 3 gærder for 28 på 8 overs, gik det galt, og hollænderne scorede hele 223 points for tabet af 8 gærder.

Danmarks batting lignede den hollandske i starten – 2 gærder ude for 20- men så var sammenligningen også det. Den afgørende forskel var igen den lange hale det danske hold er i besiddelse af. Vi var ude på 30 overs med 83 points for alle. Kun Aqeel Amjad med 21 points formåede at stritte lidt i mod den gode hollandske kastning, og kampens resultat blev en storsejr til Holland på 140 points.

Jørgen Jønsson