U.15.landsholdet på meget svær opgave ved EM i England

U.15.landsholdet på meget svær opgave ved EM i England

Spiller i næste uge EM-ICC Europe mod Europas bedste

Lad det være slået fast med det samme. Det danske talentfulde U.15.landshold kommer virkelig på en hård opgave, når det fra mandag går løs i den engelske by Rugby med EM for U.15.landshold.

Vi har lige fået os ”klemt” med i dette fornemme selskab, hvor der i flere år ikke har været direkte kvalifikationskampe, men hvor den lille og måske og indsnævrende elite ikke har givet plads til andre nationer, der ind i mellem har fremvist et par gode årgange. Sidstnævnte mener vi rent faktisk vi kan leve op til, med det hold vi i øjeblikket stiller med.

Men det bliver som nævnt meget svært. Vort hold, som skal dyste med Irland, Scotland, Holland, Guernsey og Jersey. Vi skal spille fem 50.overs-kampe på 6 dage! En hård kost, når man til daglig kun spiller 20-25 overs kampe, selv om nogle af vores spillere allerede deltager på klubbernes seniorhold . Vi har spurgt en af trænerne Frederik Klokker, der sammen med Jeremy Bray, skal styre holdet.  Man må nok konstatere, at her får de unge spillere ikke bedre og mere kvalificerede trænere til denne opgave.

Frederik Klokker og Jeremy Bray, får virkelig brug for deres træneregenskaber

Frederik Klokker og Jeremy Bray, får virkelig brug for deres træneregenskaber

”Ingen tvivl om at det bliver en hård, men meget spændende opgave for vores U.15- hold, der efter min mening indeholder mange gode kvaliteter og talentfulde spillere. Om det så er nok til at kunne yde tæt modstand mod alle de gode hold ved dette mesterskab, er nok et stort spørgsmålstegn” siger Frederik Klokker.

Hvad bliver din og Jeremys vigtigste opgave i bestræbelserne på ”holde” spillerne oppe” i den kommende svære uge?

”Det vigtigste er nok, at spillerne bliver og er bekendt med, hvad vi begiver os ud i, i denne meget interessante test, hvor vi nok må sige, at vi hører til gruppen de ”undertippede” i dette selskab. Vi skal fokusere meget på, at vi skal batte anderledes end vi er vant til hjemme. Vi skal spille struktureret og fokusere meget på, at vi skal spille 50 overs, og det er en stor opgave og måske også noget af et ”kulturskifte” for spillerne, der i det daglige er vant til at spille på tværs af bolden og måske også ude af boldens linje, og hvor det mange gange går godt på de hjemlige kunstpitche.

Hvad markspillet og kastningen angår, skal vi først og fremmest gøre meget ud af at minimere de løse bolde, det vil være med til at gøre markspillet bedre og længere koncentreret. Alle ting som bliver nødvendige, hvis vi skal gøre et godt indtryk og ikke falde igennem ” fortsætter Frederik Klokker.

Vi har jo spillere, der er vant til at angribe kastningen også i luften?

”Igen, er det vigtigt, at spillere som fx Jonas Henriksen og anfører Oliver Damgaard, for at tage et par eksempler, giver sig den fornødne tid og plads til at spille sig ind og straffe de rigtige bolde- Jonas beviste jo i en af kampene i Holland, at når man spiller på en hurtig bane, ja så kan det godt betale sig at spille langs jorden, og alligevel være i stand til lave grænseslag. Dermed ikke sagt, at vores bedre gærdespillere, skal føle sig låst i deres spil, men blot  huske, at pointene nok skal komme, hvis man rent teknisk udfører de slag man kan, på den rigtige måde, og på de rigtige bolde” slutter Frederik, som godt kan tillade sig at fremkomme med ovennævnte holdning, da han rent faktisk selv er garant for filosofien af det rigtige gærdespil i den hjemlige elitedivision.

Jonas Henriksen i "Hopla", det håber vi også han er ved det kommende EM

Jonas Henriksen i “Hopla”, det håber vi også han er ved det kommende EM

Det danske hold lægger ud mod Holland nu på mandag den 3. august, og så følger Guernsey tirsdag den 4. Irland den 5. En enkelt hviledag den 6. august, Scotland møder vi den 7. og så slutter vi af med Jersey den 8. august. Alle kampe starter kl. 11.30.

Forhåbningerne, vi skal måske hellere sige forventningerne må være, at vores hold formår gennem hele turneringen at udvikle tingene – batte på den rigtige måde, bevare koncentrationen, kaste struktureret til mark -opstillingerne, hele tiden at kæmpe sig gennem en marktur, der måske kan føles ulidelig lang, hvis vi ikke kan få fat i vores modstandergærder, og hele tiden holde skuldre og ryg rank. Så kan vi efterfølgende se om det har giver et par sejre eller spændende kampe. Det er meget vigtigt, at vi ved denne lejlighed hele tiden har vilje og mod til at kæmpe en vis legemsdel ud af vores cricketbukser, så vil også de to kritiske trænere og holdleder Abdul Wahib være tilfredse, og måske mere vigtigt, at vi kommer med et godt indtryk fra dansk ungdoms-cricket.

Daniel Kølbæk, Herning er en af støtterne på U.15.holdet

Daniel Kølbæk, Herning er en af støtterne på U.15.holdet

Jørgen Jønsson