DSC_0349

DSC_0343

Når man har en tynd gærdeside og er det ikke det mest geniale at lade sig løbe ud. Nederst Basit Javed når sidst ind og øverst Svanholms anfører Taha Ahmed løbes ud og Svanholms nedtur i gang

 

De to tippede tophold Skanderborg og KB viste deres styrke i divisionspremieren og vandt store sejre over henholdsvis Kolding og Svanholm.

Jørgen Jønsson skriver her om KB`s hjemmekamp mod Svanholm.

KBs pitch afslørede gærdespillernes manglende teknik

Man kan sammenligne KBs nuværende pitch-tilstand med en god regnfuld engelsk græspitch, der har et meget lavt opspring og som samtidig ”seamer” som en gave til de bowlere, der magter at finde pletten, hvilket naturligvis gør det meget svært for gærdespillerne at producere tilstrækkeligt med runs.

På den anden side afslører det også mange af elitedivisionens gærdespilleres manglende teknik under netop sådanne forhold. Det fik vi så rigelig bevis for i kampen mellem hjemmeholdet KB og Svanholm.

DSC_0329

Aftab Ahmed i ballet

Det var stort set kun den tidligere Svanholmspiller Zishan Shah, og anfører Aftab Ahmed, der udviste forståelse for at spille på en pitch af KBs beskaffenhed. Det er ikke ment som en kritik af KBs pitch, men blot en nøgtern konstatering at også kunstpitche kan være af forskellig beskaffenhed, ligesom græspitche kan være det. KB fik skrabet 132 points sammen på 33 overs med en oplagt Zishan Shah som topscorer med 50 på 68 bolde, Aftab

 

 

Ahmed lavede 36. Bedste Svanholmkaster var Basit Javed med 3 gærder for 19 på 7 overs, medens den genopstandne Rocky Chawla 1 for 27, bowlede fornuftigt bortset fra sin sidste over, hvor han kom i uføre overfor Aftab Ahmeds offensive prøver.

DSC_0301

KBs åbner N. Mughal slyngede nogle heftige slag omkring sig, men her får den godt kastende Basit Javed gjort kål på ham

 

DSC_0323

Rocky Chawla lever op til, at der skal være en Chawla på Svanholms førstehold. Han er bror til den bortrejste Bobby. Her får han til sin store glæde gjort kål på sin tidligere klubkammerat Hamid Shah

På forhånd blev der mumlet i krogene, at KBs total på kun 132 måske var nok til endnu en gang at banke brøndbyholdet. Det var denne skribent faktisk enig i set i lyset af sidste weekends pauvre indsats af Svanholms gærdespillere overfor KBs seamere.

DSC_0342

KB`s sidste gærdespiller blev tilkaldt om natten, da en af åbningskasterne blev syg. Han løftede bat på første bold fra Tanrandit Singh, Svanholms offspinner

De bange anelser viste sig hurtigt at blive til virkelighed. Begge åbningsgærderne Taha Ahmed og Basit Raja blev begge unødvendigt løbet ud. Med to efterfølgende ben for-domme, som var en naturlig konsekvens af pitchens lave opspring, var der 5 Svanholmgærder nede for kun 47 points.

Efterfølgende var det stort set kun Mads Henriksen, der var i stand til at overleve. Det var egentligt meget forståeligt, at Mads valgte at blive derinde ved gærdet på bekostning af, at tage de store risikofyldte chancer i en kamp, hvor man til sidst godt kunne fornemme hvor det bar hen.

KBs bedste kaster blev Mohhammad Farooq, 4 for 16 på sine 10 overs. Han er en sand stjerne på en pitch som den i dag, hvor veteranen til fulde forstår, hvordan man bowler.

DSC_0347

Hassan Rashid ude lbw

Svanholm var all out for 74 points og lykkedes således ikke at udslette det dårlige indtryk fra sidste uges pokalkamp.

DSC_0360

Sair Anjum ude på første bold til Yassir Iqbal

 

Ingen tvivl om, at dette KB-hold bliver et tophold. Dog bliver det interessant at følge, om holdets markspil kan fungere i alle 5o overs, når man senere i turneringen møder mere modstand fra de andre topholds gærdeside. Man

DSC_0352

To meter frem på pitchen og et vildt hug, mens holdet er presset. Du milde moses Saad Ahmed, hvad foregår der oveni bøtten.

 

fornemmer, at KB-holdet har 3-4 mand, der nok ikke lige virker som de fødte markatleter. Dette punkt kan måske blive et lille problem, hvis guldet skal havne på Peter Bangsvej for anden gang i DCFs historie. KBs første DM blev vundet i 1958, da klubben slog Nykøbing Mors i slutkampen under overværelse af 7-800 tilskuere, flest af dem, var kommet fra morsøboernes hjemstavnforening.

DSC_0354

Waqasali Yasin bowlet ud af Mohammed Farough

 

Søren Nissen skriver om de øvrige kampe, da DCF`s jyllandsreferent har tilladt sig at tage til USA.

Skanderborgs og Esbjergs pointsorgier

I den anden søndagskamp var det et omskifteligt foretagende mellem Ishøj og Glostrup, hvor Ishøj var på vej mod en lav indledende score, da den slagkraftige herre P. Kumar kom ind sammen med T. Hussain, da Ishøj havde mistet 7 gærder for 90. Med Hussain som ”holde inder” (5 på 43 bolde) hamrede Kumar (66 på 52 bolde) til Glostrups afløsningskastere. Så Ishøj endte med 170.

Glostrups top er god og Aftab Ahmed i vigør med 46. Men hvor han dog savner sin skadede broder Shezad Glostrup havde kun mistet 2 gærder ved totalen 103 – kort efter hed det 112 for 9. Rasmus Kofoed (23) og H.A. Khan gav optimisme ved som sidstegærde at hæve til 150, men Ishøjs nyerhvervelse fra Nørrebro Saad Hafeez slukkede udeholdets forhåbninger. Ishøjs insvingende mediumpacer Kaini tog 5 gærder for 24.

Lørdagen foregik i Jylland hvad angik elitedivsionen. I et anfald af hvad andre nok kunne betegne som overoptimisme gik nyoprykkede Kolding i marken, da holdet vandt lodtrækningen mod det uendeligt bredt battende hjemmemodstanderhold Skanderborg og måtte inkassere 297/7. Skanderborg har samlet sådan noget som et udvalgt jysk hold og brødrene Michael (57) og Carsten Pedersen (59) drejede gaflen rundt i Koldings kasteangreb, da Frederik Klokker havde blødt det op med 41.

Kolding var ude for 68 med Minik Pedersen som den eneste lidt retfærdige med 28. Skanderborgs unge spinner A. Amjad (4/14 på 8 overe) havde en festdag.

Esbjerg imponerede med en indledende score på 273/3 hjemme mod Herning. Jacob Rubin ( 105x) med noget, der må være hans første century i elitedivsionen (hvis referenten husker rigtigt). Med broder Kasper havde han en trediegærdestand fra 103 til 273.

Hernings halvleg var besynderlig. 8 mand ude for 90, men det endte dog på de pæne 184. Glenn Hedevang som tiendegærde topscorer med 50 og en sidstegærdestand sammen med K. Johnsen (25) fra 111 til 184. På det tidspunkt var der stadig små 15 overe igen.

Første divsion

Husum som på en anden planet – sidste gærder sejre tik KB II og Svanholm II

Husum må have følt sig som på en anden planet, da holdet hjemme bowlede Odense ud for 52. Husum, der havde uendelig svært ved at kæmpe sig igennem modstandernes gærdesider sidste år i elitedivsionen, havde pludselig skabt en ”verdensmester” i Lars Flemming Boldt, der tog 5/12. Husum måtte ofre 3 gærder for at passere.

Ligeledes nedrykkede Nørrebro kunne formentlig umuligt forestille sig, at de kunne tabe hjemmekampen på Kløvermarken mod KB II efter at have indledt med 262/6. Imtiaz Ahmed – mangeårig tidligere KBèr af den ældre garde, der ikke har spillet nogen tid – fik krampe i benet, da han havde lavet 82 for Nørrebro og måtte gå ud. Sådan noget hedder ”retired hurt” og ikke som skrevet på livescoren ”timed out”. J. Tauquer 65.

Det ser dog ud som om Nørrebro lider af stort set lige så akut kastermangel som KB II, for en 7 gærdestand mellem Saad Anwar (79 not out) og W. Akhtar (61 not out) kunne i den sidste over bringe KB i havn.

Ingen af de to arrangørklubber i kampene AB – Albertslund og Aarhus- Svanholm havde sørget for at få livescore systemet til at virke. Aarhus er undskyldt som ny i klassen og har lovet, at det er i orden næste gang – AB fortsætter i den samme skure præget af ligegyldighed som sidste år. (AB beklager at dagens kamp ikke kom på Livescore. Problemet skulle nu være løst og næste kamp vil kunne følges live)

Begge de to holds baner var præget af dårlige og slet vedligeholdte pitche. Mens AB formentlig har ladet stå til, fordi klubben snart får en kunstgræspitch, skulle man nok synes at Aarhus i sin premierekamp mod Svanholm II kunne have gjort sig umage med forberedelsen af sin kokusmåttepitch, så folk ikke blev trillet ud. Aarhus outfield må utvivlsomt betegnes som noget af det værste herhjemme, så klubben kunne da i hvert fald sørge for pitchen. Outfielden skal man jo kæmpe med højere magter for at få ordentlig, men havde man presset på gennem årene som andre gør, så kunne man da have forestillet sig, at det kunne have været bedre. Lad os håbe at opholdet i 1. division får klubben til at skaffe sig bedre forhold

Svanholm II kastede skamløst ringe mod Aarhus og forhøjede de 102, som Aarhus gærdespillerne kunne lave selv med 52 ekstra i løbet af 44 overe, som Aarhus holdt sig inde. Sahadat Riaz 5/27. Topscorer hos Aarhus 7. manden Ns. Hassan med 53. Da Svanholms 9 gærde faldt havde holdet 127, men åbneren Kizhar Javaid, der havde måttet gå ud på grund af en skade, kom ind til den senere topscorer Shakil Ahmed (47 not out) og battede gæsterne hjem. Aarhus ser ud til at have nogle udmærkede kastere i A. Rehim og N Nooristani.

AB`s nederlag mod Albertslund kan vi kun fortælle om via dommeren, der var glad for at ingen kom til skade på den håbløse pitch. Albertslund-spillerne må jo være kvikt reagerende, når de under disse forhold kunne lave lidt over 210. AB ude for lidt over 110.