DCFs hjemmeside har interviewet to engelske personligheder

Andrew Meads Har scoret 147 Century

Andrew Meads
Har scoret 147 centuries

Har scoret 147 centuries, spiller stadig trods to nye knæ og opereret skulder og læderet kno.

Andrew Meads, som i øjeblikket besøger Svanholm Park i Dansk XLs jubilæumsturnering, er noget af en cricketlegende. ”Andy”, som han bliver kaldt, har siden 1963 spillet over 3000 kampe og scoret over 100.000 runs, når han prøver at gøre regnskab over sine mange kampe de sidste 50 år. Han fortæller i et lille interview med DCFs hjemmeside, at i sin lange karriere har han været igennem utallige indgreb og operationer, som nu i hans sene ”cricketefterår” har givet ham nogle skavanker.

”Jeg kommer ikke så godt og hurtigt på bolden som før i tiden, hvor jeg havde mere kontrol over mit gærdespil. De mange skader og operationer har naturligvis gjort det mere besværligt for mig”

Når man hører flere af vores egne Forty spillere udtale sig begejstret om Andys gærdespil og benarbejde, så lyder det ikke som om, at skaderne og alderen generer Mr. Meads synderligt.

I vores samtale sagde Andy med et lille suk:

” Der kommer en tid, hvor de ikke ringer mere”. Denne bemærkning fremsætter han fordi han ikke mere spiller så mange kampe. Før i tiden spillede jeg ca. 70 kampe i sæsonen, og blev altid ringet op fra en eller anden klub, der havde lyst til at se mig, og gerne lave et century for dem, men nu spiller jeg stort set kun på det engelske Forty Club, og så bliver det jo ikke til så mange kampe” siger Andy.Jeg skal også lige komme mig over min knæoperationer, men så kommer jeg for alvor i gang igen, sagde den 67 årige..

I sine yngre dage spillede han mest i Sussex- området, men nåede dog aldrig op i county- niveau. ”Jeg skulle passe mit job som skolelærer, og så måtte jeg jo spille alle mine kampe i fritiden, men det blev da alligevel til en sjat, og jeg nåede dog også at score over 100.000 points, dog ikke med det samme bat” grinede Andy. Da undertegnede spurgte ham, hvordan i alverden han kunne nå at spille alle de kampe i løbet af sommersæsonen, svarede Andy ”Jeg brugte da også hele min ferie til at spille, og det gik ganske fint, uden at ødelægge ægteskabet, da jeg og min kone ikke havde børn” sluttede Andrews Meads med et lille smil.

Jørgen Jønsson

Brian Scovell Berømt engelsk Journalist

Brian Scovell
Berømt engelsk Journalist

 

Mens Meads har slået sine folder i den lokale cricket i Sussex blev det engelske forty-hold ledsaget af en international berømt journalist og forfatter.

Brian Scovell har spillet i 21 lande på mere end 500 forskellige baner mod en alenlag liste af berømtheder. Han startede som 15 årig med at skrive for den lokale avis på Isle of Wight, derfra blev han hentet til Fleet Street, hvor han i 40 år arbejdede som sportsjournalist for Englands næststørste avis Daily Mail, der trods trange tide for aviserne stadig sælges i 2 millioner daglige eksemplarer. Han har antagelig dækket flere tests og internationale fodboldkampe end nogen anden engelsk sportsjournalist. Hvad angår cricketest er han dog bagud i forhold til den legendariske Swanton, der dækkede omkring 400 tests. Scowell havde også fodbold som område, men har skrevet om mere end 300 tests. Han har lige udgivet sin 26. bog – Our beloved Cricket? – fra village greens to Lords. Den bedst sælgende bog, han har forfattet, har sikkert flere danske læst. Den var om den legendariske engelske dommer Dickie Bird, der gik i over 30.000 eksemplarer.

Som et kuriosum nævner han, at han kan takke nr. to efter Adolf Hitler, luftmarskal Herman Gøring for sin karriere. Gøring beordrede bombning af den by på Isle of Wight, hvor Scowell boede som ti årig. Han kom så slemt til skade, at han var på hospitalet i to år. I al den tid lyttede han til sportsreportager i radioen og lærte på den måde sit fag.

Scowell blev sportsjournalist of the year for sin solohistorie om, at Camerouns fodboldlandshold samme dag, som der skulle spilles en friendly mod England, hver krævede 20.000 pund leveret i kolde kontant i kuverter. Stjernen Millar krævede ganske vist 40.000 pund, men det ville englænderne ikke betale – så han spillede ikke. Der sad 90.000 tilskuere på lægterne og det engelske forbund gav sig, men havde ikke så mange kontanter. Bankerne var lukkede, så de måtte på rundtur i diverse åbne steder for at skaffe pengene. Camerouns fodboldspillere hævdede ikke at have fået løn fra det sidste VM, så de skaffede sig pengene på den måde.

Søren Nissen

 

Efterskrift:

Som reaktion på historien om Scovell har vi fra John Lambert (far til Andy) modtaget følgende:

Sjovt at se, at Brian Scovell var med i 40’s. Han spillede nemlig i samme club som mig, da jeg var dreng – Beddington CC. Han vil nok ikke kunne huske mig som knægt – men sikkert min far.
 
Han haltede lidt, men jeg viste ikke det var (angiveligt) fordi han blev skadet af en tysk bombe. (Jeg vil tro Tyskerne gik efter det store radar anlæg på Isle of Wight – som var, faktisk, det eneste radar, det lykkedes Tyskerne at ødelægge http://www.bbc.co.uk/dna/place-lancashire/plain/A612334
 
Ellers husker jeg en lørdag, hvor England spillede Test mod Pakistan på Lord’s. Scovell var reporter på kampen, men skulle spille selv med os om eftermiddag. Han tog Pakistans 12. mand med. Han var off-skruer, og alt for stor en mundfuld for modstanderne. (Hvordan Brian fik fri for reportertjansen ved jeg dog ikke…. Det var Daily Sketch den gang, så vidt jeg huske). Måske er det omtalt i hans bog – men sandsynligvis ikke signifikant nok….. Men måske køber jeg bogen – for old times sake…