N.J. Lorentzen optræder ved gærdet på Lords

N.J. Lorentzen optræder ved gærdet på Lords

 

Tidligere topbowler N.J. Lorentzen er gået bort

”Lorentz” var hovedfiguren i KBs første DM i DCF-regi

Niels Jørgen Lorentzen fik sin cricketlærdom i Køge K.K. inden han tog ind til staden og meldte sig i KB. Denne beslutning var den københavnske storklub glad for, og ”Lorentz” som vi kaldte ham, blev en meget værdifuld spiller for KB i mange sæsoner fremover. Kronen på værket for Lorentzen var helt sikkert, da KB vandt sit foreløbige første danske seniormesterskab i 1958, hvor klubben slog Nykøbing Mors i den afgørende kamp i overværelse af over 1000 tilskuere. ”Lorentz” tog i denne kamp 11 gærder for kun 61 points, og var nærmest uspillelig. Men glemmes må det ikke, at Lorentz trådte sine barnesko i Køge, hvor han i sine unge år var med til at inspirere klubbens unge spillere med sin altid smittende energi og spillehumør. Således også, da ”Lorentz” som ung anfører for Køges juniorhold indkaldte hele holdet 1. juledag, til en god gang crickettræning i frostvejret.

”Lorentz” far, som var uddannet karetmager, var øvrigt Køges første cricketformand, og under 2. verdenskrig producerede han cricketrekvisitter så man kunne holde turneringerne i gang i denne svære krigstid.  Den unge Niels Jørgen Lorentzen var da også den første der modtog klubbens mindepokal, det blev stiftet efter faderens død. I Køge nåede Lorentzen at spille 48 1.holdskampe og tog 235 gærder med et så lavt gennemsnit som 6,91.

Senere blev ”Lorentz” en meget afholdt og kompetent træner for Svanholm, og en af hans trænerbedrifter var, da han med et forholdsvis nervøst svanholmhold drog til Aalborg til den berømmelige 0-0 kamp, som gav Svanholm det første senior-DM, og hvor ”Lorentz” optrådte meget selvsikker og roligt over for den svære situation, vi unge svanholmere var kastet ud i. Denne rolige præstation fra træner Lorentz side, var mindst to spillere værd, og var med til at indgyde ro på holdet.  N. J. Lorentzen var en ener, både på cricketbanen og udenfor, med sin altid selvsikre fremtoning uden at virke arrogant. Men de sidste par år var han blevet mere svækket rent helbredsmæssigt, og så var det forståeligt nok meget svært for ham at bevare den spirrit og entusiasme, der altid havde kendetegnet ham. ”Lorentz” blev 88 år, og for folk der måske vil spørge hvornår han skal bisættes, kan det oplyses, at han har doneret sit legeme til læge -videnskabet på Panuminstituttet, og af samme grund, kan hans begravelse ikke oplyses.

Æret være hans minde

Jørgen Jønsson