FCCledere

Luise Christensen og flere andre bruger mange tricks i Fredericia Cricketklub når børnene bruger hele anlægget. Mød dem på Masterklub Forum 28.november 2015 i Odense


I Fredericia Cricketklub har trænere og ledere i dag en gruppe af børn der, ud over at de elsker at spille cricket, også elsker at være sammen. De er gode til at tage imod nye spillere og få dem til at føle sig velkomne. På den måde er det over de sidste par år, lykkedes os at tiltrække en del nye miniputspillere og ikke mindst at fastholde dem.

Dette er resultatet af en strategi med fokus på aktiviteter udenfor banen i form af sociale arrangementer, som både skaber en god holdånd og sikrer fastholdelsen. En af ungdomstrænerne Luise Christensen fortæller om filosofien: “Hvis vi skal rekruttere og fastholde miniputspillere, skal det være så rart at komme i Fredericia Cricketklub, at de kommer, selv om det har været en lang dag i skolen, eller regnen øser ned”.

Børnenes familier involveres i fællesskabet
Men det er ikke kommet dertil per automatik. For at give miniputterne en følelse af at være en del af et større fællesskab, er det nødvendigt at inddrage alle på tværs af alder og tilknytning til klubben. Ikke mindst børnenes forældre.

BowlerFCC

Til vores sidste (meget våde) udendørstræning i år, inviterede vi alle spillere samt familier til fællesspisning. Det gør vi for at forældrene skal lære hinanden at kende, og fordi det er vigtigt, at også forældrene synes det er rart at komme i klubben. I sidste ende er det forældrene der bestemmer og betaler for deres børns fritidsaktiviteter, så det er vigtigt at få dem ombord.

BatterFcc
Desuden har vi har spurgt seniorspillerne, hvad de synes, der var det bedste eller sjoveste i deres miniputtid. Også de pegede på inddragelsen af forældrene. En af de ting der blev nævnt, og som vi har taget til os, var nemlig forældrecricket. Det går i al sin enkelthed ud på at spille en cricketkamp mod forældrene og er meget velegnet til sidste træning inden sommerferien.

Forældre der selv spiller cricket skal selvfølgelig batte og kaste med den forkerte hånd. Vi ser at det giver forældrene en bedre forståelse for spillet, og så er det bare supersjovt at vinde over sine forældre. Dommeren er naturligvis hård, men ikke retfærdig!

Meget andet sker udenfor banen
Endelig må man ikke glemme i dagligdagen at skabe et socialt samvær på miniputternes egne præmisser. Heller ikke udenfor banen. Vi aflyser ikke træning, fordi der er regnvejr. I stedet mødes vi i klubhuset, hvor vi spiller og leger. En af børnenes favoritter er eins, zwei oder drei. Der bliver stillet et spørgsmål med tre valgmuligheder og så skal børnene vælge. Gætter man forkert er man ude. Last man standing er vinderen. Vi blander selvfølgelig lidt cricket-spørgsmål ind i legen.

MAdholdFcc

Højtiderne er også en god anledning til hygge. For eksempel holder vi en juleklippedag, hvor vi slutter med batter-snemænd, keeper-rensdyr og bowler-nisser. Vi når også at afholde Fastelavn med alt der hører til.

Alt i alt har vi skabt en god og inddragende kultur i Fredericia Cricket omkring vores miniputspillere. Vores håb er, at det bærer frugt på den måde, at vi også fremadrettet får rekrutteret flere nye spillere, og at vores miniputter i fremtiden bliver vores nye holdkammerater på seniorholdene.

HØR mere om forholdene i Fredericia og snak med klubfolkene om deres sjov med forældrene – TILMELD 28.nov. Masterklub Forum HER

30-10-2015, Redigeret af T Ren Kronby