Nu er der kun en lille uge til Danmarks første kamp ved VM-kvalifikationsturneringen i Dubai, og vi prøver her at opdatere vores læsere på hvilke hold vi møder i vores pulje.

 

Bermuda: Vi har ved de sidste 3 større turneringer tabt til Bermuda. Bermudanerne bliver ved denne lejlighed anført af den 41-årige tidligere Glamorgan-venstrehåndsgærdespiller David Hemp. En anden interessant spiller er den kun 17-årige Kamau Leverock, som er nevø til den tidligere korpulente, men meget smidige slowbowler Dwayne Leverock, som ikke er med mere. Kamau Leverock er en meget talentfuld allrounder – hårdkaster og venstrehånds gærdespiller-der i øjeblikket går i skole i England og spiller lidt 2end XI Counyt Cricket.

Det er vist på tide, at vi her får vendt bøtten og besejrer disse bermudanere.

Aghanistan: Dette meget omtalte stærke hold har vi aldrig slået, og det bliver nok også denne gang en hård nød at knække. Aghanistan vandt VM-kvalifikationsturneringen i 2010, hvor der deltog 8 hold. 8 af spillerne fra dette succesrige vinderhold er med her i Dubai, og holdet må absolut være en af favoritterne ved mesterskabet.

Holdets anfører er Nawroz Mangal, og de store spillere er, Mohammad Nabi, Hamid Hassan, der ligesom Frederik Klokker deltog i Preimer Leauge i Bangladesh, og Mohammad Shahzad, blot for at nævne nogle.

 

 

 

Holland: Holland bliver anført af 29-årige Peter Borren, og han er direkte gået ud og sagt, at han forventer at hans hold vinder den samlede VM-kvalifikation i Dubai. Han begrunder sin store optimisme med, at det hollandske hold er blevet et meget homogent mandskab, der trods det, at holdet ikke får den store stjerne Ryan Ti Doeschate med, han er optaget af at spille national Twenty20-turnering i Sydafrika. De unge spillere som nu besidder den optimisme og vinderkultur, der skal til, udtaler Peter Borren, ” selv uden Ryan, har vi en ”top fem” gærdeside med Michael Swart, Stephan Myburgh, Tom Cooper, Alexei Kervezee og Wesley Baressi, der bør dække Ryan Doeschate ind.

Peter Borren understreger samtidig, at ingen i gruppe-A bliver undervurderet, alle er gode hold, der på dagen kan give os besvær”.

Hollands anfører Peter Borren ved sweper ved gærdet mod Aghanistan

 

Canada: Holdet er vel ret beset dark horse. Den tidligere stjerne Davidson er ikke med, og holdets resultater de sidste par år har ikke været prangende.

Anføreren hedder Jimmy Hansra. Dog er der en spiller, Rizwan Cheema, som var købt på auktionen i Preimer Leauge i Bangladesh af klubben Duronto Rajshahi, som skulle være en meget offensiv og hårdtslående gærdespiller, der vil være i stand til at sætte grå hår i hovedet på alle anførere i Dubai.

Men Canada har jo efterhånden i flere år spillet med i ODI-turneringen, og det må have givet spillerne en masse erfaring.

 

Hong Kong: Her har det danske hold revanche til gode. Selv nederlaget ved WCL in mente, er det på forhånd et af de hold vi har gode chancer mod. Ved World Cricket Leauge Div.3 i januar i 2011 vandt Hong Kong, som var vært for turneringen, godt nok en meget overbevisende sejr på 7 stående gærder, og det lykkedes os kun at score 102 points på 36 overs. Her var det deres spinnere, der var uspillelige for vores hold. Hong Kong battede over på 25 overs for 3 gærder.

 

Papua New Guinea (PNG): Mod dette hold har vi også revanche til gode. Ligesom i WCL-kampen mod Hong Kong i Januar 2011, kom vores gærdeside i stormvejr fra starten. Vi blev ryddet for 112 points, og anfører Michael Pedersen refererede i årsskriftet, at PNG mere eller mindre var fuld professionelle. Michael mener at de mange gode ICC-dollars, holdet modtager, er meget mere værd end de er i Danmark, og dette forhold, er det jo ikke sikkert, at ICC har indregnet i deres støtte generelt. Ingen tvivl om, skal vi hive nogle sejre i land, er PNG, på en dag hvor deres kastere ikke er helt oppe og ringe, en modstander vi kan besejre.

 

Nepal: Nepal har vi aldrig spillet mod. Det vi ved, de har i flere år haft et rigtigt godt U.19.hold.

Mon ikke det er blomsten af disse årgange, der i denne turnering skal bære holdet igennem.

Nepal har spillet en del internationale Twenty20-turneringer, og mange af disse kvalificerede kampe har de været i stand til at komme sejrrigt ud af.

Det er naturligvis også et af de hold vi skal hælde vores lid til, og alt andet lige, ligger der vel ret beset en sejr og venter det danske mandskab. Men denne turnering vil være belagt med mange spørgsmålstegn, fordi vi ikke helt kan vide hvilken styrke mange af holdene stiller op i.

 

Danmark spiller sin første kamp i turneringen mod Bermuda på tirsdag den 13.marts.

 

Jørgen Jønsson