Af Jørgen Jønsson

 

Cricketkulturen og spillet i Danmark er blevet hårdere og til tider voldelig

I weekenden var der uværdige og korporlige scener i elitedivisionskampen mellem KB og Svanholm.

Ingen, med forkærlighed til cricketspillet, kan være tjent med den rent ud sagt voldelige udvikling spillet har taget de sidste par år.Vold på banen er uacceptabelt, uanset hvilken kultur, etnicitet eller sprog man har.

Da størstedelen af danske cricketspillere har anden etnisk baggrund end dansk, får man intet ud af,at stå uforstående over for en anden kultur, og det skal vi som ledere inden for sporten prøve at bruge konstruktivt.

Jeg var ikke selv på stedet i weekenden, da det gik hårdest til, men beretningerne fra både cricketledere og dommer, fortæller udmærket, hvordan flere spillere fuldstændigt mistede forstanden.

Et af problemerne i dag er, at de arme dommere ikke kan forstå Urdu, og da spillerne ikke efterfølgende vil gentage deres urbane udfald over for andre spillere til dommeren, står de hvidklædte nærmest handlingslammet tilbage, når der skal skrides ind.

Vi er mange, der før har understreget hvor vigtigt det er, at de spillere, af anden etnisk herkomst der kan forstå og tale dansk – og det fortæller en leder, at dette mestrer næsten alle fra de to hold KB og Svanholm, som var involveret i de uheldige voldsepisoder i weekendens kamp.

Undertegnede er bekendt med, at der efter kampen i søndags blev indberettet en del spillere. Så langt så godt. Men indberetning gør det ikke alene. Der skal helt andre radikale ændringer til, for at få stoppet denne uhyggelige udvikling af vold på de danske cricketbaner.

KBs træner Daniel Nielsen fortæller, at hans spillere straks efter kampen diskuterede episoden indbyrdes. Han beretter at der var enighed blandt spillerne, at sådan noget aldrig nogensinde skulle ske igen.

Spillere, der ikke er i stand til at tøjle deres temperament, hører ikke hjemme på et elitedivisionshold, hvor en stor del af eliteproblematikken netop handler om at man indeholder den evne, at man kan styre sin egen psyke og temperament.

Vi kan ikke blive ved med at gå uden om den varme grød og forblive konfliktsky over for denne meget uheldige udvikling, der har sneget sig ind i dansk elitecricket, men bliver nødt til at handle hurtigst muligt.