Et yderst positivt besøg fra Swansea

Et yderst positivt besøg fra Swansea

Wales-cricketspillere kan måske åbne for yderligere besøg i Danmark

De sidste 5 dage har Svanholm Park været vært for ungdomsspillere i alderen 14 til 16 år, hvor der har været afviklet nogle kampe mod udvalgte danske ungdomshold.

Bortset fra en enkelt kamp i Ishøj, hvor Swansea vandt over et udvalgt ungdomshold, har kampene været afviklet på Svanholm Park, hvor waliserne også har været indkvarteret.

Efter drøftelser med de engelske ledere, fandt man hurtigt ud af, at i Wales, spilles der faktisk meget cricket om sommeren, og af mange hold og spillere, som vi i Danmark må misunde.

Går man ned i de historiske annaler, kan man konstatere, at det næsten er 25 år siden, at vi har spillet en landskamp mod Wales.

Før i tiden var det meget populært at vi hvert andet år spillede landskamp mod Wales.  Wales er jo ikke medlem af ICC, men spiller under det engelske forbund ECB. Alligevel, var det måske en god ide, hvis vi I DCF genoptog forbindelsen til Wales, det kan godt være, at aftaler skal indgås via det engelske forbund, men når man talte med lederne fra Swansea, var de meget begejstret over forholdene på Svanholm Park, og mente at man burde genoptage samarbejdet også med senior-afdelingen i Wales. Lederne fra Swansea mente simpelthen, at der var grobund for at lave en aftale med at Wales kunne komme til Danmark og spille et par A.landskampe på Svanholms græspitch.

svanholm-swansea d. 3.8.15 013Det jysle hold var forstærket med Svanholms Sud Munir og man må nok sige, at han gjorde sig fortjent til gæstetjansen, da han scorede 90 mod København og havde en 3 gærdestand sammen med Magnus Kristensen , Esbjerg (31) på 101 i T-20 kampen. Magnus ses til venstre, Saud til høje. Det hjal dog ikke jyderne til sejr, da Svanholms Saif Ahmad scorede 106 på 51 bolde mod jydrne, så København vandt med 4 ovvere igen

Selve ungdomsbesøget var en succes på den måde, at der blev afviklet 5-6 eliteungdomskampe, hvor vores danske spillere fik lejlighed til at opleve nogle udvalgte DCF-kampe, og hvor modsatanderen var et udmærket match, og hvor Swansea jo var en klub, der havde valgt at sende deres unge til Danmark for at spille cricket mod ligesindede og naturligvis fremmede, men hvor resultatet måske ikke altid var det allervigtigste.

Efterdønningerne fra de sympatiske Swansea-spillere og ledere var helt klart, at de følte sig godt tilpas og underholdt, og at de håbede på, at det ikke var sidste gang et sådant arrangement blev afviklet.

Selve turneen blev afsluttet med et ”Twenty20”-stævne mellem Swansea, udvalgt jysk ungdomshold og et udvalgt ungdomshold fra København/sjællands-området.

Turneringen blev vundet af Sjælland.

Lilleputten Abdullah Mahmood tog 4 gærder for 15 mod Swansea

Lilleputten Abdullah Mahmood (i midten) tog 4 gærder for 15 mod Swansea

Resultaterne fra trekants T-20 turneringen: 

Swansea tabte til det jyske hold med 4 stående gærder ( Swansea 114 for 9 og Jyske hold 115 for 6. Magnus Kristensen 3 for 18 og 29 points, og Ferdinand Lau fra Husum med 22 points)

Det Sjællandske hold tabte med 9 stående gærder til det jyske hold ( Saud Munir 90, Magnus Kristensen 31 og Marcus Knapp 20 for Jyske hold. Saif Ahmed 106 og og Said Alam 42 for det sjællandske hod)

Sidste kamp vandt det sjællandske hold over Swansea (Swansea 90 for 10, Her tog Svanholms lilleputspiller Abdullah Mahmood 4 for 15- Sjælland 93 for 4 Said Alam 41 og Usama Khusdul KB 25).

Stævnet blev vundet af det sjællandske hold.

Swansea spillede derudover tre kampe. De måtte lægge ryg til centuries fra Mads Henriksen og Saif Ahmad i de to kampe, de spillede mod Svanholms juniorhold, men vendte dog ikke helt tomhændet hjem, da de i sihøj slog et kombineret juniorhold fra KB, Ishøj og Køge.

Jørgen Jønsson